سنای فرانسه به  دنبال تایید رسمیت قره‌باغ

سنای فرانسه خواستار به رسمیت شناختن قره‌باغ توسط دولت این کشور شد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از خبرگزاری تاس، سنای فرانسه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت خواست جمهوری خودخوانده قره باغ را به رسمیت بشناسد. این قطعنامه حمایت ارمنستان و محکومیت جمهوری آذربایجان را به همراه داشت.

در این قطنامه که  ۳۰۵ سناتور از ۳۰۶ سناتور حاضر به آن رای مثبت دادند، از دولت فرانسه خواسته شده جمهوری ناگورنو قره باغ به رسمیت شناخته و از این اقدام به عنوان ابزاری در مذاکرات صلح پایدار در این منطقه استفاده کند.

در عوض ژان باتیست لموآن، معاون وزیر خارجه فرانسه در امور اروپا و آفریقا گفته است که به رسمیت شناختن یک جانبه قره باغ برای هیچ کس مناسب نیست و در جهت تقویت تلاش های میانجی گرایانه نیست. وی از فرانسه رئیس گروه مینسک خواسته است از اجرای توافق آتش بس در این منطقه حمایت کند.

به گفته کارشناسان این قطعنامه در حد توصیه بوده و قدرت اجرایی ندارد.

براساس این قطعنامه سنا خروج فوری نیروهای جمهوری آذربایجان از مناطق تصرف شده و مورد مناقشه را خواستار شده و تحقیقات بین المللی درباره جنایت جنگی در این منطقه به دلیل استفاده از تسلیحات ممنوعه را درخواست کرده است. به علاوه سناتورها توصیه کرده اند که دولت درباره نقش دولت ترکیه تحقیقات کرده و جدی ترین اقدامات را با شرکای اروپایی خود در این زمینه انجام دهد.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در واکنش به این قطعنامه در فیسبوک خود نوشت : تصمیمی که توسط سنای فرانسه اتخاذ شده تاریخی است. به رسمیت شناختن جهانی "آرتساخ" (قره باغ) بخشی از دستور کار بین المللی است.
اما حکمت حاجی اف، مشاور رئیس جمهوری آذربایجان قطعنامه سنای فرانسه را محکوم کرد و آن را "یک تکه کاغذ" و "یک حرکت شرم آور" عنوان کرد.

او گفت: اول از همه ، ما می خواهیم تأکید کنیم که این قطعنامه برای آذربایجان چیزی بیشتر از یک کاغذ معمولی نیست. این قطعه کاغذ که به نام جاه طلبی های سیاسی محدود همراه با نقض فاحش قوانین بین المللی ، منشور سازمان ملل و قطعنامه های مربوط به شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شده است ، پرسش جدی را ایجاد می کند.

حاجی اف گفت: در ارتباط با اهداف و فعالیتهای عینی فرانسه ، هم به عنوان یک کشور مشترک رئیس گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا و هم به عنوان عضوی دائم شورای امنیت سازمان ملل. باکو تصویب این قطعنامه را یک گام بسیار شرم آور برای سیاست و پارلمان فرانسه می داند.

دستیار رئیس جمهوری آذربایجان گفت: دولت فرانسه باید موضع رسمی خود را در مورد غیرقابل قبول بودن چنین اقدامات تحریک آمیز اعلام کند و با اتخاذ بیانیه ای در محکومیت این قطعنامه، از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت کند.

کد خبر: 2221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 2 =