به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، فرمانده نیروی دریایی ارتش(نداجا) شامگاه شنبه با حضور در برنامهای تلویزیونی اظهار کرد: اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان در سالهای اخیر با دزدی دریایی مواجه شد و کانونهای ناامنی در خلیج عدن شکل گرفت و این باعث شد کشورهای منطقه هوشیاری بهتری پیدا کنند.
وی با اشاره به حضور نیروی دریایی ارتش در منطقه شمال اقیانوس هند افزود: نیروهای دریایی در شرق و شمال اقیانوس هند حضوری معنادار دارند؛ نیروی دریایی ایران نیز در شمال اقیانوس هند به عنوان یک نیروی دریایی که قدرت اقیانوسپیمایی دارد، مطرح است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به انتقال میزبانی اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز) از ایران به فرانسه خاطر نشان کرد: میزبانی دوره ششم اجلاس آیونز در سال ۹۷ به عهده ایران گذاشته شد و در همان اجلاس کشور فرانسه به عنوان میزبان بعدی مطرح شد. در همان اجلاس به فرانسویها گفتیم که قرار است کجا اجلاس بعدی را برگزار کنید گفتند در پاریس و ما گفتیم که شما به دلیل حضور در جزیره ریونیون در این اجلاس حضور دارید و باید اجلاس بعدی را در این جزیره برگزار کنید.
امیر خانزادی همچنین به سفر اخیر خود به فرانسه جهت حضور در هفتمین اجلاس آیونز اشاره کرد و گفت: در حاشیه این اجلاس با فرماندهان نیروهای دریایی آلمان و هلند و فرانسه داشتیم و مواضع قاطع جمهوری اسلامی ایران را در مورد ائتلافهای منطقهای که آنها هم عضو آن هستند مطرح کردیم و آنها هم گفتند که این مواضع را به کشورهای خود منتقل میکنند و به نظر میرسد اروپاییها قصد دارند راه خود را از آمریکاییها جداکنند.
وی ادامه داد: در دیدار با فرمانده نیروی دریایی فرانسه نقشهای از خلیج فارس را پهن کردیم و موقعیت ناوهای کشورهای مختلف را نشان دادیم. در این دیدار مطرح کردم که چه معنی دارد وقتی نا امنی در خلیج عدن وجود دارد شما در منطقه خلیج فارس ائتلاف تشکیل میدهید. فرمانده نیروی دریایی فرانسه نیز گفت که نظر شخصی من هم با شما موافق است.
فرمانده نداجا گفت: به نظر میرسد اروپاییها تحت فشار آمریکاییها هستند و این آمریکا است که در این میان شیطنت میکند.
به گزارش ایسنا، دریادار خانزادی در ادامه درباره مرکز هماهنگی همکاریهای بین المللی امنیت دریایی که طی روزهای گذشته در چابهار افتتاح شد، اظهار کرد: مدت زیادی بود که به فکر تشکیل مرکزی بودیم تا تلاشهای امنیتآفرین دریایی در اجلاس آیونز را هدایت کند. این مرکز برای اولین در منطقه آزاد چابهار در حال تاسیس است. تلاش اصلی این مرکز جمع آوری دادههای سفید و تسلط و اشراف بر منطقه شمال اقیانوس هند است. این اطلاعات باید بین کشورها به اشتراک گذاشته شود و جلوی هرگونه فعالیتی که مخل امنیت دریا است گرفته شود. این مرکز همچنین میتواند عملیاتهای دریایی را نیز هدایت کند.
وی ادامه داد: همین الان نیروی دریایی ارتش با تمام کشورهای عضو آیونز به صورت برخط ارتباط دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین درباره اعزام ناوگروه ارتش به اقیانوس اطلس تاکید کرد: ناو مکران یک بندر متحرک دریایی است و این ناو ظرفیت خوبی برای حضور ناوگروههای ما در دریاهای آزاد است. ناو سهند نیز از روزی که ساخته شده است، ۴۰۰ روز دریانوردی کرده است و این گویای این است که یک ظرفیت بزرگ دانشی در جوانان این کشور وجود دارد.
امیر خانزادی تصریح کرد: امروز در منطقه اقیانوس اطلس این ما هستیم که در حال تولید روند هستیم. البته بخشی از این حضور هم به دلیل آن است که آمریکاییها میگفتند ایرانیها قادر به حضور در اقیانوس اطلس نیستند. وقتی ناوگروهای از جمهوری اسلامی در محدوده دماغه امید نیک و اقیانوس اطلس حضور پیدا میکند دارای پیام خاصی است. ما اصلا برنامهای برای حضور در خلیج مکزیک نداشتیم. نگران های آمریکا از این است که امروز برای اولین بار در تاریخ ایران دروازههای اقیانوس اطلس به روی ما گشوده است.
وی گفت: رهبر انقلاب روزی به ما گفتند برنامهریزی کنید تا در کشوری مانند گامبیا که آمریکاییها از آنجا بردهداری را شروع کردند، بروید. حضور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی که نماینده کشوری است که حامی مستضعفان است نیز دارای پیام خاصی است و اتفاقاً هفته گذشته ناوگروه ما در این کشور حضور داشت.
فرمانده نداجا خاطر نشان کرد: آمریکاییها طی سالیان گذشته در اطراف ما پایگاه ایجاد کردند و امروز وقتی ما در فاصله پنج هزار کیلومتری از آنها حضور داریم به وحشت افتادهاند؛ این وحشت بدلیل آن است که حضور ایران هیمنه آمریکا را میشکند.
امیر خانزادی افزود: امروز اقدامات تروریستی دریایی در دریای سرخ در حال اجرا است و در شرایطی که فروش نفت ایران تحریم است، آنها به دنبال ضربه زدن به نفتکشهای ما هستند و ما حدود دو سال است که از ابتدای دریای سرخ تا کانال سوئز و برعکس نفتکشها را اسکورت میکنیم.
وی همچنین درباره ارتباط نداجا با شرکتهای دانش بنیان گفت: یک شرکت دانش بنیان داخلی موفق شده است طی شش ماه یک موتور دیزل دریایی را طراحی کرده و بسازد. ما در نیروی دریایی یک مرکز نوآوری دریایی هم در دست احداث داریم. همین جوانان به ما قول ساخت یک ناوشکن سنگین را نیز دادهاند. بر همین اساس ما پیشنهاد ایجاد یک کارخانه نوآوریهای صنعت دریایی داده ایم تا در اختیار این جوانان قرار دهیم. در دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش آلمان از دستیابی به موتورهای mto آلمانی صحبت کردم و او گفت که از این موتورها غفلت نکنید. پس از اینکه از اجلاس آیونز برگشتیم جواناند آمدند و گفتند که این موتور را در داخل کشور ساخته اند و نام آن را mac گذاشتهاند.
دریادار خانزادی درباره وضعیت امنیت مرزهای آبی کشور اظهار کرد: امنیت مرزهای آبی ما بسیار بالا است و امکان ندارد شناوری قصد تصرف به این منطقه را داشته باشد و لحظه به لحظه مورد رصد و پایش قرار نگیرد. پهپادهای نیروهای دریایی و هوایی ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است تا مناطقی که در ماموریت ارتش است و حتی مناطقی که در محدوده ماموریت سپاه است در امنیت کامل قرار دارد. اینکه اسراییل در جغرافیای ما حضور پیدا کند مانند یک خواب و سرآب است.
وی درباره ساخت هاور کرافت بومی تاکید کرد: طرح ساخت این هاور کرافت را گام به گام دنبال کردهام و وزارت دفاع وعده داده است که این هاور کرافت که مجهز به موشک است را در آذرماه به نیروی دریایی تحویل دهد. در ایام دفاع مقدس پیش بینی الحاق ناوشکن دماوند و ناو کنارک به نیروی دریایی را کرده ایم. در آیندهای نچندان دور اولین شناور اطلاعاتی نداجا که یک شناور اقیانوسپیماست به نیروی دریایی ارتش ملحق می شود.
نظر شما