ابراز نگرانی جانسون از وضعیت مسلمانان روهینگیا

نخست‌وزیر بریتانیا در تماس با مشاور عالی دولت میانمار نسبت به وضعیت مسلمانان روهینگیای میانمار ابراز نگرانی کرد.

دفتر نخست وزیری انگلیس روز جمعه گزارش داد که بوریس جانسون در تماس تلفنی با «آنگ سان سوچی» مشاور عالی دولت میانمار و رهبر حزب اتحاد ملی برای دمکراسی که به تازگی در انتخابات پارلمانی پیروز شد، نسبت به بحران مسلمانان روهینگیا ابراز نگرانی کرد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، جانسون و سوچی درباره چالش‌هایی که میانمار با آن مواجه است تبادل نظر و طرف انگلیسی نسبت به تحولات استان راخین عمیقا اظهار نگرانی کرد.

جانسون با اشاره به پیروزی حزب سوچی در انتخابات پارلمانی ابراز امیدواری کرد که این تحول به استقرار دمکراسی در میانمار و حل و فصل بحران روهینگیا منجر شود.

بر اساس اعلام کمیسیون مرکزی انتخابات میانمار حزب حاکم اتحاد ملی برای دموکراسی (NLD‌) به رهبری آنگ سان سوچی موفق شده بیش از ۵۰ درصد آراء را در انتخابات پارلمانی اخیر کسب کند. با این حال گفته می‌شود که این انتخابات در حالی برگزار شد که بسیاری از مردم و اقلیت‌های قومی از جمله مسلمانان روهینگیا از حق رای محروم شده بودند.

مردم روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنها را تحت ستم‌ترین مردم دنیا توصیف کرده است از زمان خشونت‌ها در سال ۲۰۱۲ تاکنون با هراس بیشتری از حملات روبه رو هستند. 

بنا به آمار عفو بین‌الملل پس از آغاز سرکوب این جامعه اقلیت مسلمان توسط نیروهای نظامی میانمار در اوت ۲۰۱۷ تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار آواره روهینگیا که اکثرا زن و کودک هستند از میانمار گریخته و وارد کشور بنگلادش شده‌اند.

طبق این گزارش، از ۲۵ اوت ۲۰۱۷ تاکنون نیز نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیا به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شده‌ و بیش از ۱۱۴ هزار نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند. شورشیان "ارتش آراکان" در استان راخین میانمار برای خودمختاری بیشتر با نیروهای دولتی در نبرد هستند. 

سوچی به رغم این که در دنیا به عنوان یکی از برندگان صلح نوبل شناخته می‌شود، نتوانست مانع از نسل کشی روهینگیایی ها در سال ۲۰۱۷  و تغییر زیرساخت های سنتی قدرت در این کشور شود.

سکوت و ضعف سوچی در قبال کشتار روهینگیایی ها سبب شد تا نظامیان برنامه کامل خود درنسل کشی روهینگیایی را در سال ۲۰۱۷ به اجرا گذارند و در مراحل بعد مواضع سوچی حتی در حمایت از اقدامات نظامیان این کشور، جهانیان را شگفت زده و غافلگیر کرد.

اقدامات کشورهای غربی نیز که داعیه حقوق بشری آنها در سراسر دنیا  خودنمایی می کند صرفا به تحریم کردن چند فرمانده نظامی میانمار و کاهش بعضا معاهدات نظامی با این کشور خلاصه شده است. نتیجه بی توجهی به این بحران بشری،  زندگی مشقت بار قریب به یک میلیون آواره مسلمان روهینگیایی ها در شرایطی غیر انسانی در اردوگاههای مرزی در بنگلادش است.

ناظران منطقه می گویند،  بی تفاوتی نهادهای مسئول منطقه ای و بین المللی در قبال این موضوع به رغم وجود شواهد و مستندات کافی موجب آوارگی یک میلیون تن در این منطقه شده  و این درحالی است که بنگاه ها و شرکت های اقتصادی وابسته به نظامیان میانماری همچنان بدون هیچ گونه اعمال مجازات سرگرم تهیه سلاح بیشتری هستند که هر لحظه می تواند فاجعه بشری دیگری در این منطقه از جهان  به بار آورد.

کد خبر: 1814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =