به گزارش آتیه آنلاین، از میان ۳۰۰ فیلم ارسال شده از ۱۲۲ کشور جهان؛ ۷۳ فیلم منتخب از ۲۷ کشور جهان در دو بخش «مسابقه و نمایش» جشنواره هرات راه یافتهاند. این فیلمها متعلق به کشورهای هند، ایران، فرانسه، انگلستان، یونان، آمریکا، مصر، روسیه، کرواسی، صربستان، آلمان، فیلیپین، اسپانیا، بلژیک، مجارستان، تایوان، قطر، ترکیه، پرتغال، فنلاند، آفریقای جنوبی، یمن، مالزی، ازبکستان و آرژانتین است.
نرگس آبیار کارگردان مطرح سینمای ایران در جمع هیئت داوران این جشنواره حضور دارد. هیأت داوران این جشنواره متشکل از دستاندرکاران سینما و فعالان حقوق زن از کشورهای افغانستان، هند، امریکا، اسپانیا، روسیه، یونان، تاجیکستان، فرانسه، ترکیه و ایران خواهد بود. آبیار نویسنده و کارگردان سینمای ایران که سال گذشته با فیلم شبی که ماه کامل شد سیمرغ بهترین کارگردانی را از جشنواره فیلم فجر کسب کرد.
ششمین دوره «جشنواره بینالمللی فیلم زنان هرات» در دو بخش «سینمای جهان» موضوع آزاد و «سینمای زنان» متمرکز به مسایل زنان برگزار خواهد شد و سینمای ایران با فیلمهای «متری شیش و نیم» به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی، «دارکوب» ساخته بهروز شعیبی و «خداحافظ دختر شیرازی» به کارگردانی افشین هاشمی در بخش رقابتی بینالملل فیلم های بلند این رویداد سینمایی حاضر است. همچنین فیلم «حوا، مریم، عایشه» ساخته صحرا کریمی و به تهیه کنندگی کتایون شهابی که امسال نماینده سینمای افغانستان در شاخه بهترین فیلم بینالمللی نود و سومین دوره جوایز سینمایی اسکار است نیز در بخش رقابتی بینالملل فیلمهای بلند جشنواره فیلم زنان هرات حضور دارد.
«سفر به ماه با کفشهای پاشنه بلند» به کارگردانی فاطمه مومنی، «شهر بازی» ساخته کاوه مظاهری، «جذام» از علی محمد اقبال دار، «پیاده» به کارگردانی شکوفه کریمی، «سالروز تولد» ساخته عاطفه خادم الرضا و «ملاقات» به کارگردانی آزاده موسوی و «فیلمرغ» ساخته امیر مسعود سهیلی در بخش رقابتی بینالملل فیلمهای کوتاه داستانی این جشنواره به روی پرده خواهند رفت.
در بخش رقابتی بینالملل فیلمهای بلند مستند «دلبند» ساخته یاسر طالبی، «خاتمه» به کارگردانی هادی و مهدی زارع و «عروسی پسر زینت» از فرهاد ورهرام به نمایندگی از سینمای ایران حضور خواهند داشت. همچنین فیلم «کلاف» ساخته ملیحه غلامزاده و «این سو، آن سو» ساخته لیدا فضلی در بخش انیمیشن و «آناهید» به کارگردانی رضا علی پور هم بخش نمایش های ویژه به روی پرده خواهند رفت. در این جشنواره به فیلمهای برنده لوح تقدیر از سوی هیأت داوران اهدا خواهد شد. فیلمهای منتخب قرار است در شهرهای کابل، هرات، بامیان، ننگرهار و سرپل به نمایش گذاشته شود، اما برنامه اصلی آن در کابل خواهد بود.
نظر شما