به گزارش آتیه آنلاین، مجریان تلویزیون همواره سعی میکنند که با اجرای برنامههای مختلف، بیشتر و بهتر دیده شوند اما این روزها تقریبا هر هفته شاهدیم که یکی از برنامههای تلویزیونی شاهکاری جدید خلق و خوراکِ صفحههای فضای مجازی را به بهترین شکل تأمین میکند.
ماه گذشته بود که بریده ویدئویی از قسمت ششم برنامه «مثل ماه»، در فضای مجازی دستبهدست شد و واکنشهای منفی فراوانی به دنبال داشت. ماجرا از این قرار بود که رسالت بوذری مجری برنامه از مهمانش که دچار معلولیت جسمی بود، درباره وضعیت معلولیت همسرش پرسید اما ادبیات نامناسب او، عملکردش را هدف انتقادها قرار داد. او سوال خود را این طور مطرح کرد و گفت: «ببخشید سوال میکنم، متراژ دستوپای خانمت مثه خودته یا مثه ماهاست؟»او جواب می دهد: مثل شماست (لبخند میزند) و مجری دوباره میپرسد: عه؟ یعنی هیچ تفاوتی با «ما» الان ندارن؟
به دنبال سیل انتقادات و حمله کاربران به این نوع ادبیات، رسالت بوذری در توضیح ماجرا از آگاهانه بودن سوال خود صحبت کرده و گفته است که قصد شوخی هم نداشته و گاف یا اشتباه ناخواستهای اتفاق نیفتاده و قصدش از استفاده از چنین ادبیات خاصی نزدیک شدن به مهمان و ایجاد رابطه صمیمانه با او بوده، چون خود او هم در برنامه عیناً از لفظ «متراژ» برای دست و پایش استفاده کرد. با این حال استفاده از این ادبیات عده زیادی از مخاطبان را ناراحت کرده و معلوم نیست افرادی در شرایط مشابه مهمان برنامه، مانند او فکر کنند و این الفاظ را دوست داشته باشند.
چند روز پیش نیز برنامه «خندوانه» در شب عید فطر با حضور خداداد عزیزی و فیروز کریمی روی آنتن رفت که در بخش مسابقه «کلمه» این برنامه پاسخ مهمانان به نام بردن اسم ۳ نویسنده ایرانی با دلخوری از سوی جامعه علیالخصوص اهالی فرهنگ و هنر مواجه شد. خنده رامبد جوان به عنوان مجری به پاسخ مهمانان، با واکنش بیشتری همراه بود چون شاید مهمان به هر دلیلی اشتباهی را مرتکب شود ولی مجری و برنامهسازی چون رامبد جوان باید حواسش به حفظ حرمتها باشد، نه آن که چنان مدهوش جملات و شوخیهای مهمانان گردد که ... شد آن چه اتفاق افتاد.
هنوز چند روز از دسته گل برنامه خندوانه درباره نویسندگان ایرانی نگذشته بود که دقیقا ۱۲ سال بعد از فوت استاد پرویز مشکاتیان در سالروز تولدش، مجری شبکه شما خطاب به مخاطبان میگوید: «دیروز سالروز تولد استاد مشکاتیان نوازنده پرافتخار و سرشناس موسیقی ایران بود. تبریک میگویم به استاد مشکاتیان نازنینم و امیدوارم که حالش خوب باشد و همچنان مضراب در دستان او بر اپیزودهای سنتور در حال رقص و نواختن باشد و ما بشنویم و لذت ببریم از نواختنِ ساز استاد پرویز مشکاتیان نازنین و پرافتخار ایران زمین.»
این در حالی ست که پرویز مشکاتیان در شهریور ۱۳۸۸ درگذشته است و این اشتباه دستمایه انتقادهای تندی از سوی اهالی موسیقی، نسبت به تلویزیون و البته این برنامهی به اصطلاح تخصصیِ موسیقی شد. اما این پایان ماجرا نبود. حالا گویا مجری برنامه ترانه باران، که برنامه تخصصی موسیقی صداوسیما میباشد، بجای عذرخواهی از اشتباه صورت گرفته ادعا کرد که تبریک و آرزوی سلامتی را برای آیین مشکاتیان داشته است. اما نکته دردآور این است که آیین مشکاتیان نوازنده حرفهای تنبک است نه سنتور!
توجیه پر از اشتباه آقای مجری، ثابت کرد که نه تنها مجری که حتی تهیهکننده و دیگر عوامل این برنامه اطلاعات اندکی از موسیقی دارند و و مجری گرانقدر نکرده است یک بار در موبایلش اسم مشکاتیان را جستجو کند تا چنین اشتباه عجیبی رقم نخورد. حالا با وجود این حجم از اشتباهات و سوتیها که این روزها در برنامههای تلویزیونی به موضوعی روتین تبدیل شده است این سوال مطرح می شود که چرا سیمای ملی قصد ندارد خانه تکانی اساسی انجام دهد تا نظارت بر حسن عملکرد کادر خودش را بیش از پیش شدت بخشد و به مردم و داشتههای فرهنگی و هنریِ کشورمان احترام بگذارد؟
نظر شما