به گزارش آتیهآنلاین، ثبت نام داوطلبان نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز در وزارت کشور آغاز شد تا ماهها گمانهزنی درباره داوطلبان این انتخابات هم به پایان برسد و گزینههای داوطلب رسمی و محتمل مشخص شود.
نامنویسی این دوره در حالی آغاز میشود که در روزهای اخیر بحثهای گستردهای بر سر قوانین و شرایط افراد واجد شرایط برای نامزدی مطرح شده است. شورای نگهبان، مصوبهای را بدون تصویب مجلس به وزارت کشور ابلاغ کرده که بر اساس آن محدودیتهایی برای ثبت نام نامزدها در نظر گرفته شود. طبق این مصوبه افراد برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری باید در محدوده سنی ۴۰ تا ۷۵ سال باشند و پیش از این سابقه چهار سال وزارت، استانداری یا شهرداری در شهرهایی با دستکم ۲ میلیون نفر جمعیت در کارنامه خود داشته باشند. همچنین، نامزدهایی که از مدیران حوزههای علمیه یا دانشگاه آزاد باشند به علاوه کسانی که از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام یا شورای عالی امنیت ملی هستند هم میتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. اما حجت الاسلام روحانی رئیس جمهوری، طبق دستوری به وزیر کشور مصوبه شورای نگهبان را بلا اثر خوانده و خواستار ثبت نام کاندیداها به روش سابق شد. براساس اطلاعیه شماره ۱۴ وزارت کشور و به استناد ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط رجال مذهبی، سیاسی، ایرانی الاصل، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند و این یعنی مصوبه شورای نگهبان کمافیالسابق در زمان احراز صلاحیت ها کاربرد خواهد داشت.
پس از اعلام این دستور، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در توئیتی نوشت مصوبه شورای نگهبان «برای وزارت کشور و دیگر مجریان لازم الاجراست» و از نظر شورای نگهبان کسانی «ثبت نام کننده تلقی میشوند که مدارک مذکور در مصوبه» را ارائه کرده باشند. یکی از خبرگزاریها نیز با اشاره به ابهامهای موجود در نامنویسی کاندیداها نوشته است: «حضور چهرههای جوان و نوجوان در محل ستاد انتخابات نشان میدهد که شیوه ثبتنام بهشکل سابق بوده اما مشخص نیست که آخرین کاربر که مربوط به نماینده شورای نگهبان است، مدارک داوطلبانی که مدارک کامل ندارند را تحویل میگیرد یا نه».
تا این لحظه و در پایان روز اول ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری حدود ۳۰ نفر ثبت نام کرده اند که سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه خاتمالانبیا، محمدحسین نامی، وزیر ارتباطات دولت محمود احمدی نژاد و سید وحید کریمی، سفیر پیشین ایران در نامیبیا از مطرحترین چهرههای ثبت نام کننده بودند. با توجه به رسوم نانوشته انتخابات در ایران به نظر میرسد روزهای آینده شاهد چهرههای جدیتری در خیابان فاطمی باشیم. طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان امروز گفته است که با توجه به تجربه دورههای قبلی، در نهایت ۷ تا ۱۰ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ تایید میشوند.
وزارت کشور از صبح امروز به مدت ۵ روز میزبان داوطلبان نامزدی در انتخابات است و این پروسه ساعت 18 روز ۲۵ اردیبهشت به پایان خواهد رسید. آنطور که در اطلاعیه وزارت کشور آمده و بر اساس ماده ۵۵ قانون، اصل شناسنامه عکس دار و چهار (۴) برگ تصویر کلیه صفحات آن، اصل کارت ملی و تصویر آن و دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید به عنوان مدارک ثبت نام مورد نیاز است. پس از پایان ثبت نامها، مرحله بعدی انتخابات با نقش آفرینی شورای نگهبان پیش خواهد رفت و این شورا از صبح ۲۶ اردیبهشت تا عصر ۳۰ اردیبهشت به مدت ۵ روز صلاحیت داوطلبان نامزدی در انتخابات را بررسی و احراز خواهد کرد. با پایان پروسه احراز صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان، اسامی تایید صلاحیت شده روزهای پنجم و ششم خرداد از سوی وزارت کشور اعلام خواهد شد تا مردم نامزدهای نهایی انتخابات را شناخته و درباره آنها تصمیم گیری کنند.
از صبح روز هفتم خرداد و به مدت ۲۰ روز نامزدهای تایید صلاحیت شده فرصت دارند تا برنامهها، دیدگاهها و آرای خود را با مردم در میان گذاشته و خود را به رای دهندگان معرفی کنند. این فرآیند معرفی و تبلیغات نامزدها عصر ۲۶ خرداد به پایان میرسد و روز بعد یعنی ۲۷ خرداد هرگونه تبلیغی برای نامزدها یا از سوی آنها ممنوع خواهد بود. اخذ رای از نخستین ساعات روز ۲۸ خرداد آغاز خواهد شد و وزارت کشور درباره ساعت پایان رای گیری با توجه به شرایط جاری تصمیم خواهد گرفت.
نظر شما