به گزارش آتیه آنلاین، انفجار در صنایع ساخت موشکهای پدافندی و همچنین رخداد موشکی در محیط پیرامونی دیمونا به عنوان قلب هستهای اسرائیل نه تنها واکنش های مختلفی را در پی داشت بلکه باعث شد تا تحلیل های گوناگونی از زوایای مختلف این وقایع در رسانههای جهان دست به دست شود.
شاید تا قبل از فرود موشک سرگردان از خاک سوریه کمتر کسی میتوانست این واقعیت را باور کند که ارتش این رژیم به عنوان یکی از پنج توان برتر نظامی در جهان امکان پدافند و مهار این قبیل حملات موشکی را در قلب هسته ای خود نداشته باشد. برخی تحلیلگران مسائل نظامی بر این باورند که آنچه از اظهارات برخی از مقامات تل آویو در خصوص حمله به حوالی دیمونا میتوان برداشت کرد عدم اشراف آنها در رابطه با ماهیت چنین اقدامی یا بالاعکس عدم صداقت سردمداران اسرائیل نسبت به چنین رخدادی در داخل سرزمین های اشغالی است.
آنچه میتوان در خصوص موشک تهاجمی به شعاع پیرامونی دیمونا به عنوان موضوعی روشن با پشتوانه علمی و نظامی طرح کرد هدفمند بودن این اقدام است. در واقع در علوم موشکی و نظامی چیزی به عنوان موشک سرگردان آنهم با توان عبور از سامانههای دقیق و عظیم پدافندی یک ارتش مجهز نداریم. حال آنکه بر اساس چه دلایلی مقامات اسرائیل در برخیاز اظهارات این قبیل القاب را به این وشک نسبت داده اند خود جای بسی تامل دارد. از سوی دیگر برخی از تحلیلگران در داخل سرزمین های اشغالی با طرح ماهیت این موشک و اینکه برخی از کلاس های موشکهای پدافندی قابلیت رهگیری نمونههایی از موشکهای زمین به زمین یا زمین به هوا را ندارند نیز موضوع قابل بررسی و نسبتا قابل توجهی است . اما آنچه رسانه های بین المللی از اوضاع کلی در داخل اسرائیل منتشر میکنند حاکی از غافلگیری کامل ژنرال های ارتش این رژیم و عدم کنترل و مدیری اوضاع از سوی سیاستمداران و مقامات نظامی تلآویو است.
هر دو رخداد نظامی که ماهیتی انفجاری داشتند در حالی اسرائیل را به کانون توجه رسانهها در جامعه بین الملل تبدیل کرد که برخی از ناظران مسائل رژیم صهیونیستی به بحرانهای سیاسی این رژیم و مشکلات داخلی نتانیاهو در خصوص تشکیل دولت و همچنین انتخابات آتی فلسطین اشاره دارند.
از سوی دیگر سران اسرائیل علاوه بر مشکلات پیش رو در خصوص ائتلاف نتانیاهو با احزاب راستگرا با هدف تشکیل دولت به دنبال عدم برگزاری انتخابات در فلسطین هستند. آنها بر اساس گزارش دستگاه اطلاعاتی اسرئیل(موساد) به خوبی بر این مسئله واقف هستند که در صورت برگزاری انتخابات حماس پیروز این دور از رقابتهای سیاسی در فلسطین است. گزینهای که نه تنها تهدیدی جدی در خصوص تامین امنیت سرزمین های اشغالی به شمار میرود بلکه اغلب کارشناسان اسرائیلی این جریان را به عنوان یکی از گزینه های تهران مطرح میکنند.
اما در مقابل وقایع رخداده در آرو و دیمونا رژیم صهیونیستی نیز واکنش نشان داد و در همان ساعات اول مناطقی را در حوالی دمشق هدف قرارداد.
این در حالی است که منابع سوری آگاه اعلام کردند، درگیری که بامداد پنجشنبه رخ داد، از لحاظ نظامی و تبادل آتش، یک درگیری محض بین سوریه و رژیم صهیونیستی بود. در این رابطه روزنامه رای الیوم با انتشار گزارشی به نقل از منابع آگاه مدعی شد، موشکی که از خاک سوریه شلیک شد، یک موشک سوری زمین به هوای پیشرفته از نسل دوم نوع "سام-۵" بود و این نیروی پدافند هوایی سوریه بود که این موشک را شلیک کرد و این موشک قرار بود که یک جنگنده اسرائیلی را هدف قرار دهد که برای حمله به مواضع سوری از خارج از مرزها و هنگامی که بر فراز اراضی اشغالی پرواز میکرد، آماده حمله شده است. این جنگنده اسرائیلی توانست از موشکی که مسیر خود را در مسافت ۲۵۰ کیلومتری تکمیل کرده بود، دوری کند و بدین ترتیب، این موشک در نزدیکی دیمونا سقوط کرد، این بدین معناست که تمامی اراضی اشغالی در تیررس موشکهای سوری است.
بر اساس گزارش رای الیوم با توجه به تقابل میان ساختار پدافندی سوریه با جنگندههای اسرائیلی این امر آشکار شد که پدافند سوریه جنگنده اف- ۱۶ را در سال ۲۰۱۸ سرنگون کرد. لازم به ذکر است که پس از آن، به صورت گسترده تغییری در قواعد درگیری رخ داد و اسرائیل محتاطتر و بیمناکتر و دمشق در پاسخ و رویارویی، توانمندتر شد.
از سوی دیگر درگیریها به تبادل آتش میان رژیم صهیونیستی و سوریه محدود نشد و در ساعات بعدی مقاومت فلسطین از غزه به عنوان یکی دیگر از نقاط درگیر با صهیونیستها اقدام به شلیک چند فروند راکت به سوی شهرک های صهیونیستی کرد. در پی اعلام شلیک چند فروند راکت از نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستی مجاور این باریکه رژیم صهیونیستی نیز در اقدامی متقابل اهدافی را در غزه مورد حمله توپخانهای قرار داد.
شبکه خبری المیادین با اشاره به تبادل آتش میان نیروهای مقاومت در غزه و اشغالگران صهیونیست نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی بامداد روز شنبه مناطقی در غزه را هدف حمله موشکی قرار داد. به گفته منابع محلی ارتش این رژیم یک برج دیده بانی مقاومت در شرق خان یونس و یک برج دیده بانی نیز در شرق منطقه البریج در مرکز غزه را هدف قرار داد. این در حالی است که خبرگزاری شهاب فلسطین اعلام کرد که جنگندههای اسرائیلی یک پایگاه متعلق به مقاومت فلسطین در شمال نوار غزه و زمینی کشاورزی در شرق رفح را هدف قرار دادند.
از سوی دیگر سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که جنگندههای این رژیم زیر ساخت ها و سکوهای پرتاب موشک در غزه را هدف گرفتند. بر اساس آنچه رسانه های داخلی اسرائیل منتشر کرده اند این حملات پس از آن صورت گرفت که رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند چندین راکت از نوار غزه شهرک های صهیونیست نشین مجاور غزه را هدف قرار داد و آژیر خطر در مناطق مجاور نوار غزه به صدا درآمد.
در آخر باید خاطر نشان کرد اوضاع سیاسی رژیم صهیونیستی در داخل سرزمین های اشغالی در شرایط مطلوبی قرار ندارد و کماکان بحران تشکیل دولت دامن نتانیاهو و احزاب همسو با وی را گرفته است. این در حالی است که انتخابات فلسطین و چندو چون برگزاری آن نیز بر تنش داخلی در اسرائیل افزوده است. ماجرا به اینجا ختم نمیشود و امروز علاوه بر شاخص های سیاسی بحران امنیتی دیگری نیز دامن نخست وزیر مکلف این رژیم را گرفته است. موضوعی که با بروز حوادث رخداده در چند روز گذشته نوید آغاز فصل جدیدی از بحرانهای امنیتی در اسرائیل و عدم توانمندی نظامی این رژیم در برخورد با این قبیل شاخص ها را میدهد.
گزارش: اردشیر حبیبی
به دنبال انفجاردر کارخانجات صنایع ساخت موشکهای پدافندی «آرو» و همچنین محیط پیرامونی مرکز هستهای دیمونا ارتش رژیم صهیونیستی بامداد شنبه اهدافی مختلفی را در غزه آماج حملات موشکی خود قرار داد.
کد خبر: 14181
نظر شما