به گزارش آتیه آنلاین هر چه از خبرهای مربوط به نطنز می گذرد، ابعاد جدیدتری از این حادثه را می توان مشاهده کرد. مسائلی که حکایت از نقش داشتن رژیم صهیونیستی در این اتفاق دارد. روز یکشنبه فیلمی هم از بنیامین نتانیاهو در فضای مجازی پخش شد که بر مقابله با ایران تاکید می کرد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز یکشنبه شب به وقت تهران گفت مقابله با ایران بزرگترین کار این رژیم است. نتانیاهو در مراسمی با حضور مقامات نظامی و اطلاعاتی این رژیم گفت: «نبرد علیه ایران و نیروهای نیابتی این کشور و غیرهستهای شدن آن مأموریتی بزرگ است؛ اما شرایط امروز به این معنا نیست که فردا نیز همین شرایط خواهد بود.»
لوید آستین هم که در چند روز گذشته در این کشور به سر می برد (و همین گمانه زنی ها را مبنی بر نقش ایالات متحده در این اقدام بالا برده بود) در پایان دیدار از تل آویو به همراه بنیامین نتانیاهو در نشست خبری حضور یافت و گفت: «ما به تضمین امنیت اسرائیل و برتری نظامی آن متعهد هستیم.» نیویورک تایمز روز دوشنبه در گزارشی درباره حادثه نظنز، به همزمانی این حادثه با مذاکرات برجامی در وین اشاره کرد و نوشت: «این موضوع شک و تردیدها را در مورد برخی توطئهها برای تحت تاثیر قرار دادن سرنوشت دیپلماسی هستهای مضاعف کرده است.»
در عین حال کاخ سفید مدعی شده که از این اقدام اطلاعی نداشته است. جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که در حادثه سایت هسته ای ایران درگیر نبوده و هرگونه اظهارنظر را رد کرد. اما اورشلیم پست در گزارشی مدعی شده احتمالا این اتفاق با چراغ سبز ایالات متحده صورت گرفته است. این روزنامه دیروز به نقل از منابع خود نوشت که حمله تازه به مرکز غنیسازی نظنر از مدتها پیش طراحی شده بود. در گزارش این روزنامه نوشته شده: «زمانی که نقشه این حمله کشیده شد، هنوز مشخص نبود که ایران و آمریکا چه زمانی قرار است به میز مذاکرات فعلی درباره بازگشتن به توافق هستهای ایران برگردند "هر چند که از مدتها قبل معلوم بود که این تصمیم قطعی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است." اورشلیم پست با اشاره به مذاکرات ایران در وین درباره احیای برجام و رفع تحریمها، میگوید: «این پیام را از مقامهای اسرائیلی دریافت کرده که جنگ مخفی علیه ایران به صورت پیوسته، مداوم و متمرکز روی جلوگیری از رسیدن به آستانه هستهای جریان دارد و فارغ از سیاستهای تعیینشده قدرتهای جهانی درباره این موضوع در هر زمانی است.»
دو روز گذشته اخبار نطنز را به سرخط خبرهای رسانهای آورد و واکنش های بسیار زیادی را در فضای رسانه ای و سیاسی برانگیخت.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، با حضور در کمیسیون امنیت ملی مجلس در پی حادثه نطنز، آن را «انتقام» رژیم صهیونیستی از موفقیت ایران در مسیر لغو تحریمها از طریق مذاکرات وین خواند. ظریف در جلسه روز دوشنبه ۲۳ فروردینماه با اعضای این کمیسیون حادثه نطنز را "دام مکارانه" رژیم صهیونیستی عنوان کرده و گفته است: «ما اجازه نخواهیم داد و انتقام این اقدامات را خواهیم گرفت.» او همچنین بر ضرورت «حفاظت مناسب» از تاسیسات و دانشمندان هستهای در شرایط فعلی که آن را «حساس» خواند تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به طرفهای مذاکره نیز گفت: «اگر تاکنون با تاسیسات غنیسازی با ماشینهای نسل اول مواجه بودند، الان نطنز میتواند مملو از سانتریفیوژهای پیشرفته با چند برابر توان غنیسازی باشد.»
ظریف همچنین در نامهای به "آنتونیو گوتِرِش" درباره حادثه نطنز گفت: حق دفاع از شهروندان خود در برابر اقدامات تروریستی را محفوظ میداریم. وزیر امور خارجه کشورمان در این نامهای ضمن اعتراض رسمی به اقدام خرابکارانه اخیر رژیم صهیونیستی در تأسیسات هستهای نطنز تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران حق دفاع از شهروندان خود در برابر این اقدامات تروریستی را محفوظ میدارد.
به لحاظ حقوقی البته این حملات و انتساب آن به رژیم صهیونیستی، مسولیت برای این کشور (رژیم صهیونیستی ) به همراه خواهد داشت. محسن عبداللهی حقوقدان بین الملل در توییتر خود می نویسد: «حمله به تاسیسات برق سایت غنیسازی نطنز از مصادیق جرایم مندرج در بند (b) ماده ۲ کنوانسیون بینالمللی سرکوب اعمال تروریسم هستهای است. هر چند ایران عضو این کنوانسیون نیست، اما ضروری است که به سرعت موضوع را در آژانس و شورای امنیت مطرح و خطرات عظیم انسانی و زیستی چنین حملاتی را محکوم کند. در صورت انتساب حملهی روز گذشته به تاسیسات نطنز به یک [دولت] خارجی، نظر به گستردگی و شدت خسارات وارده، این حمله یک "حمله مسلحانه" در چارچوب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده و حق ایران برای دفاع مشروع محفوظ خواهد بود.»
نظر شما