به گزارش آتیه آنلاین، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت و سایر متهمان به ریاست قاضی بابایی برگزار شد. جعفرزاده نماینده دادستان در این جلسه اظهار کرد: در این پرونده با یک شبکه فساد مواجه هستیم، شبکه فسادی که مجموعهای از جرایم را از اخلال کلان در نظام پولی و ارزی کشور تا ضربه به محیط زیست رقم زدند. نماینده دادستان تأکید کرد: در برههای که یک فرد عادی برای گرفتن وام باید مدتها در نوبت باشد و ضامن و وثایق معرفی کند شبکه فساد میرکاظمی با محوریت شخص او اقدام به اخذ تسهیلات به میزان ۴۰۰ میلیون یورو و در جای دیگر نیز به میزان ۵ هزار میلیارد ریال از بانک اقدام کرده است.
نماینده دادستان افزود: اخذ تسهیلات از ۳۰ سالگی تا ۴۰ سالگی دریافت شده بود، حال چطور میشود یک جوان ۳۰ ساله بتواند چنین تسهیلاتی دریافت کند جز با ارتباط ویژه با برخی مسئولین و مفسدان اقتصادی مثل اکبر طبری، قاضی منصوری و بابک زنجانی که اتفاقاً در همین دادگاه محاکمه شدند. وی با بیان اینکه حسن رعیت یار غار بابک زنجانی بوده است، گفت: روز اولی که بابک زنجانی دستگیر شد به بازجو شماره رعیت را داد تا به واسطه نفوذ وی با اکبر طبری مشکل رفع گردد. یکی دو سال پیش آقای منصوری از او و طبری درخواستی میکند که طبری به رعیت میگوید انجام بده؛ اما از منصوری فاصله بگیر. اولین کارخانههای که توسط متهم تأسیس شد کارخانه دنیای فلز تهران بود. تسهیلاتی که در این کارخانه گرفته شد در سه مرحله بوده است. در مرحله اول ۲۴۸ میلیون دلار برای واردات ورق از بانک کشاورزی تسهیلات اخذ شد که رفع تعهد شده و ما نیز به آن ورود نکردهایم. نماینده دادستان اظهار کرد: ۶۴ میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب اخذ شد که ۲۵ میلیون یوروی آن را پرداخت کردهاند، اما رفع تعهد نشده و بارنامه به صورت جعلی تنظیم شده است که متعلق به شرکتی در دبی مربوط به برادر میرکاظمی بوده است.
حسن میرکاظمی کیست؟
نام حسن میرکاظمی (حسن رعیت) در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ بر سر زبانها افتاد. در آن زمان عکسی از او بطور گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر شد که او را در لباس شخصی و سوار بر موتور در حالی که کلت بر کمر داشت به تصویر میکشید. پیشتر هم تصاویری از بابک زنجانی، متهم فساد نفتی منتشر شده بود که او را در کنار آقای میرکاظمی در جت اختصاصیاش نشان میداد؛ زنجانی با تائید صحت عکسها گفته بود: «با سیدحسن میرکاظمی که از دوستان و تجار خوب است در آن هواپیما همسفر بوده است.» عدهای از حسن میرکاظمی بهعنوان یکی از حامیان اصلی و دستیار بابک زنجانی در فعالیتهای اقتصادی نام بردهاند ولی اتهامات او بطور رسمی همانگونه که سخنگوی قوه قضائیه گفته هنوز اعلام نشده است.
سعید مرتضوی متهم پروندههای کهریزک و فساد مالی سازمان تامیناجتماعی درباره آشناییاش با بابک زنجانی به شرق گفته بود: «من اصلا ایشان را نمیشناختم و شرکتش را هم نمیشناختم. یکی از دوستان به نام آقای کاظمی (حسن رعیت) که نیروی ارزشی بسیار مورد اعتمادی است که با ایشان دوست است تماس گرفت و ایشان را معرفی کرد.» روزنامه شرق در دی ماه ۱۳۹۷ در گزارشی با عنوان "باشگاه میلیونرها"، به دستیاران زنجانی و از جمله حسن میرکاظمی پرداخته بود. در این گزارش آمده بود: «باشگاه میلیونرها در زندان اوین رفتهرفته تکمیل میشود و ثروتمندترین مرد اوین (بابک زنجانی) دیگر تنها نیست.» این گزارش پس از دستگیری حسین شیرازیمنش، دستیار ارشد بابک زنجانی منتشر شد و شرق از بازداشت احتمالی نفر سوم ملقب به "حسن رعیت" گفته بود. کسی که برخلاف نامش بسیار ثروتمند زندگی می کرده و دوست داشته بهشتی در شهر کرج برای خود بسازد؛ بهشتی که گویا هفده قلاده ببر نیز در آن داشته است! خبر وجود ۱۷ قلاده ببر در باغ شخصی حسن رعیت کاظمی را نخستین بار جاوید فخریان از اعضای حزب ندا رسانهای کرده بود. گویا تعداد ببرهای حسن رعیت از مجموع ببرهای باغ وحش تهران نیز بیشتر بوده است. یاشار سلطانی (خبرنگار) در توییت خود نوشته بود «صداوسیما اگر جرات دارد تصاویر بهشت گمشده حسن رعیت را که حاصل زمین خواری و چپاول بیت المال در جاده کرج است پخش کند! به مردم بگویید این بهشت گمشده پاتوق کدام یک از مقامات ارشد، بزرگان و چهرههای مشهور بوده؟ کلکسیون اسلحه، کلکسیون موتور، حیوانات و...با کدام پول و مجوز بدست آمده است؟»
اتهامات از چه قرار است؟
طبق گفته نماینده دادستان، سید حسن میرکاظمی مشهور به رعیت متولد ۱۳۵۱ بازداشت از تاریخ ۹۸.۰۵.۱۳ متهم است به:
۱ ـ مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور از طریق اخذ مبالغ کلان ارزی و ریالی با تقلب از بانکها معادل ۴۰۰ میلیون دلار و بیش از ۵هزار میلیارد ریال منجر به اخلال در نظام اقتصادی کشور با وصف سردستگی
۲ ـ مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از بانکها بهمبلغ مذکور در بند نخست
۳ ـ مشارکت در جلب و استفاده از اسناد مجعول
۴ ـ مشارکت در پولشویی بهمیزان مبالغ ارزی و ریالی مندرج در اتهامات اول و دوم
۵ ـ مشارکت در پرداخت رشوه به علی دارابینیا مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره وقت بانک صادرات لرستان بهمبلغ ۱۱ میلیارد ریال، محمدحسن کریمی رئیس وقت بانک پارسیان کیش بهمبلغ ۹۸۰ میلیون ریال، رئیس وقت شعبه ۴۰۶۰ بانک صادرات گرگان بهتعداد ۳۰ عدد سکه، خانم منصوره عنصری رئیس وقت شعبات بهار و سهراه طالقانی بانک ملت بهمیزان ۵ عدد سکه و ۳۰۰ میلیون ریال وجه نقد
۶ ـ اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی با سوءاستفاده از روابط خصوصی
۷ ـ قطع و خشکاندن ۲۰۶ اصله درخت
محمد اکبرزاده فعال رسانه ای در توییترش نوشته: «محاکمه حسن رعیت حتی منتقدین دیروز رئیس قوه قضائیه را هم به واکنش مثبت واداشت! اینکه با دانهدرشتها بی ملاحظه و بدون خط قرمز برخورد میشود دیگر تبدیل به یک رویه امیدبخش شده است!» باید دید این محاکمات در نهایت به کجا خواهد رسید و نتیجه دادگاه دانه درشت ها چه خواهد شد.
نظر شما