به گزارش آتیهآنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامیناجتماعی، مراسم آغاز طرح غربالگری بیماریهای بانوان با حضور استاندار گلستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از مدیران استانی با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مدیریت درمان تامیناجتماعی استان و به میزبانی بیمارستان حکیم جرجانی گرگان برگزار شد.
در این مراسم دکتر حقشناس استاندار گلستان، از کادر درمانی استان اعم از دانشگاهی، تامیناجتماعی و بخش خصوصی تقدیر کرد و گفت: اگر تلاش و فداکاری این عزیزان نبود وضعیت استان گلستان نیز مانند استان های همجوار در خصوص ویروس کرونا، قرمز بود.
وی با اشاره به اینکه در اسفند ماه گذشته در ۲۴ ساعت در استان بین ۳۰ تا ۵۰ فوتی بر اثر کرونا داشتیم گفت: خوشبختانه با همت جمعی همه و تلاش کادر درمانی، این تعداد به یک الی دو نفر رسیده است هرچند که برای منابع انسانی نمیتوان چنین قضاوت کرد و از دست دادن یک نفر هم زیاد است.
وی گفت: کرونا باعث شد تا به اهمیت، جایگاه و نقش حوزه درمان بیشتر پی ببریم چون سلامت و امنیت زمانی که از دست می روند، اهمیتشان مشخص میشود.
دکتر حق شناس در ادامه سخنان خود به جمعیت ۹۰۰ هزار نفری بانوان در استان اشاره کرد و اجرای طرح غربالگری سرطان برست در بانوان استان توسط مدیریت درمان تامیناجتماعی را کاری بزرگ دانست که بی شک دستاوردهای بزرگی در مسیر پیشگیری از ابتلا و یا درمان این بیماری به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به آمار قابلیت درمان ۷۰ درصدی این بیماری، به اهمیت شناخت زود و پیش از رشد بیماری در زنان اشاره و تاکید کرد: با ماهیانه ۲ هزار و ۵۰۰ معاینه می توان در سال ۳۰ هزار نفر از بانوان استان که در معرض این بیماری قرار دارند را معاینه کرد و برای موارد درگیر بیماری، درمان سریع را آغاز کرد.
استاندار گلستان همچنین به در حال احداث بودن ۵ بیمارستان در استان اشاره کرد و گفت: تا سال آینده که این ۵ بیمارستان به بهره برداری برسند تعداد یک هزار تخت به تختهای بستری استان افزوده میشود.
در این مراسم دکتر احمد نصرتی مدیر درمان تامیناجتماعی گلستان نیز گفت: این طرح به پیشنهاد امور بانوان استانداری و با مصوبه شورای سلامت استان توسط این مدیریت اجرا خواهد شد و از اردیبهشت تاکنون با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان زیرساختهای لازم آماده شده است و ماماهای استان آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.
دکتر نصرتی با توجه به شیوع بالای سرطان برست در بانوان استان و شیب صعودی آن در کشور طی سالهای اخیر و نیز با عنایت به قابلیت شناسایی و پیشگیری و درمان این بیماری تا ۷۰ درصد و نیز هزینههای اقتصادی و اجتماعی بالای درمان این بیماری گفت: این طرح که با حمایت استانداری گلستان، مشارکت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان و بسیج جامعه پزشکی استان و توسط مدیریت درمان تامیناجتماعی گلستان اجرا می شود، ۴ گروه هدف دارد که در اولویت انجام معاینات هستند.
وی افزود: یکی از این گروه ها زنان بالای ۴۰ سال شاغل در ادارات دولتی استان هستند، گروه دوم بستگان درجه یک بیمارانی که در بخش درمان غیر مستقیم تامیناجتماعی استان دارای پرونده هستند، سوم زنان سرپرست خانوار و چهارمین گروه مخاطب زنان بین ۴۰ تا ۶۹ سال مراجعه کننده به مراکز درمانی سازمان تامیناجتماعی هستند.
وی وجود دو دستگاه ماموگرافی پیشرفته در دو بیمارستان تامیناجتماعی استان را نقاط قوت اجرای این طرح پس از منابع انسانی ماهر در استان دانست.
این مراسم با افتتاح نمادین درمانگاه غربالگری به پایان رسید.
نظر شما