به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، اگرچه قرار بود تا پایان امسال وضعیت حریم تئاتر شهر برای رفع مشکلها و معضلهای اطراف این مجموعه تئاتری تعیین تکلیف و مشخص شود، اما به نظر میرسد با توجه به نظرهای مخالف و موافق متعددی که در این مورد وجود دارد، ادامه ماجرا در سال آینده دنبال خواهد شد.
اصرار بر تعیین حریمی در اطراف تئاتر شهر دغدغه چند ساله هنرمندان تئاتر شهر است که نسبت به نبود شرایط مناسب و ایمن برای رفتوآمد به این مجموعه معترض بوده و هستند. این مسئله در سالی که رو به پایان است، به یک مطالبه جدیتری از سوی هنرمندان تبدیل شد که البته با موافقت مدیران مرتبط در حوزه میراث فرهنگی همراه بود. اما از ان طرف مخالفتهایی در شورای شهر تهران مطرح شده و همچنین برداشتهای متفاوتی از آنچه قرار است در اطراف تئاتر شهر اتفاق بیفتد صورت گرفته است.
در این باره ابراهیم گلهدارزاده - مدیر تئاتر شهر - در بازدیدی که سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از تئاتر شهر داشت و در آن از برگزاری یک جلسه مشترک میان اعضای شورای شهر تهران با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی تئاتر درباره حل مشکلات پیرامونی مجموعه تئاتر شهر خبر داده شد، بیان کرد: ظهور و بروز اختلاف نظرها در چنین اتفاقاتی امری طبیعی است که در این زمینه کارشناسان حوزه های مختلف میتوانند در کمال احترام به انعکاس نظرات خود بپردازند. اما در این مدت که موضوع تعیین حریم مطرح شد برخی از دوستان چنین برداشت کردند که میخواهیم دور تئاتر شهر را دیوارکشی کنیم و اجازه ندهیم شهروندی به آن ورود کند. اتفاقا در همین شرایط بود که بحث اصلی تعیین حریم به سمت دیگری هدایت شد و برخی گمان کردند ارادهای وجود دارد تا بین شهروندان عزیز و هنرمندان تئاتر فاصله بیفتد. در حالی که بنده در تمامی مصاحبهها و گفتگوهایم صراحتا به این موضوع اشاره داشتم که هیچ قصدی برای دیوار کشی نیست. اتفاقا بحث ما یک بحث اجتماعی مبتنی بر واقعیت های موجود در محیط تئاتر شهر است که باید در قالب موضوع تعیین حریم مرتفع شود.
او با برشمردن برخی از آسیبها و مشکلاتی که در محوطه مجموعه تئاتر شهر وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه در همین چند روز برخی هم بنده و تعدادی از هنرمندان را متهم کردند که آنچه قرار است در موضوع تعیین حریم تئاتر شهر مورد بررسی قرار گیرد، در مواجهه یا مقابله با حضور دستفروشان است که باید بگویم اصلا چنین چیزی وجود ندارد. کما اینکه شخص من بارها و بارها به سراغ این عزیزان رفتم و از آنها برای تماشای نمایش در تئاتر شهر دعوت کردم. پس آنچه در حوزه ساماندهی و تعیین حریم تئاتر شهر مطرح می شود نه مبارزه و مقابله است و نه تخریب افراد. اتفاقا این آرزوی قلبی ماست که شرایطی توسط شهرداری تهران ایجاد شود تا این عزیزان بتوانند در یک موقعیت مناسب تر به فعالیت مشغول باشند. چون همه ما می دانیم شرایط اقتصادی این روزها به شکلی است که این افراد عزیز نیز باید فکر تامین نان شب خود باشند. در یک محیط مناسب آنچه برای ما مهم است به طور حتم ایجاد یک شرایط امن برای هنرمندان، تماشاگران، شهروندان و خانواده ها برای حضور در یک مجموعه فرهنگی هنری است که این روزها همه میدانند با چه آسیب ها و شرایط ترسناک و مخربی رو به روست.
گلهدار زاده افزود: به طور حتم موضوع محیط پیرامونی تئاتر شهر و تعیین حریم برای این مجموعه طی سال های اخیر هم برای اهالی فرهیخته تئاتر و هم مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی یکی از مهم ترین دغدغه ها بوده و است. در همین راستا نیز از چندی پیش به واسطه حمایتهای جناب حسینی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی جلسات مهمی را با معاونان و مدیران عالی رتبه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نهادهای مرتبط دیگر هم برگزار کردیم تا این عزیزان را به طور کامل در جریان آنچه در محیط پیرامونی این مجموعه و آسیب های وارد شده به آن می گذرد، قرار دهیم. در این زمینه هم از تمامی عزیزان و دوستانی که ما را با نظرات موافق و مخالف بهره مند کردند قدردانی می کنیم و بر این باوریم ظهور و بروز چنین نظراتی نشانه دغدغه مندی است که برای ما بسیار قابل احترام و ارزشمند است.
وی با اشاره به انعکاس نوشتاری و تصویری برخی از اظهار نظرها پیرامون تعیین حریم تئاتر شهر تاکید کرد: آنچه طی این روزها از زبان برخی هنرمندان عزیز و بزرگوار تئاتر کشورمان از باب موافقت با موضوع تعیین حریم تئاتر شهر مطرح شده، قطعا و حتما از روی دغدغه مندی چند ساله آنها در حوزه محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر است که طی ماه های اخیر این مجموعه را در وضعیت بسیار بحرانی قرار داده و هرچه زودتر باید برای این موضوع اقدام عاجلی صورت گیرد. ما در این حوزه قطعا نظرات مخالف و موافق داریم که همگی برایمان قابل احترامند و معتقدیم در یک چارچوب قانون مند و بدون بی احترامی می توانیم با گفتگو ماجرا را حل کنیم. به هر ترتیب اکنون موقعیت مجموعه تئاتر شهر به گونه ای است که هم هنرمندان و هم تماشاگران عزیز در معرض تهدیدهای بسیاری از جمله سرقت، قمه کشی، زورگیری و نزاع های خیابانی هستند. موضوعی که موجب اختلاط در مباحثی شده که موضوع تعیین حریم تئاتر شهر را در مقابله با مساله ای چون دستفروشان و دیگر موضوعات خارج از پیرامون این بنا ارزیابی می کند، در حالیکه اصلا چنین رویکردی وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، در بازدید علی اعطا - سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران -از تئاتر شهر که با هماهنگی و حضور شهردار منطقه 11 تهران صورت گرفت، او از برگزاری جلسه مشترک میان اعضای «کمیسیون معماری و شهرسازی»، «کمیسیون فرهنگی اجتماعی» شورای اسلامی شهر تهران، مدیران وزارت ارشاد و تعدادی از اهالی تئاتر، تشکل های مربوطه با حضور مدیران شهرداری تهران در هفته های آینده سخن گفت.
اقدامات شهرداری منطقه 11 تهران برای حل مشکلات تئاتر شهر
نصرالله آبادیان شهردار منطقه 11 تهران در ابتدای این دیدار با اشاره به مباحثی که طی روزهای اخیر درباره محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر به وجود آمده توضیح داد: طی روزهای اخیر مباحث مهمی هم از جانب هنرمندان ارزنده عرصه تئاتر، مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و ریاست مجموعه تئاتر شهر و هم از جانب برخی اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران، تعدادی از کارشناسان جامعه معماری و شهرسازی کشور و حوزه های مختلف میراث فرهنگی درباره موضوع مهم محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر در رسانه ها مطرح شده که جا دارد از همه عزیزانی که چه در حوزه رسانه و چه در حوزه های دیگر نسبت به این موضوع دغدغه مندی خود را نشان دادند قدردانی کنم. چرا که موضوع محیط پیرامونی این مجموعه از جمله مباحث مهمی است که طی سالهای اخیر مورد دقت نظر اهالی محترم رسانه و کارشناسان حوزه های مختف قرار گرفته که این توجه نشان دهنده اهمیتی است که چنین مجموعه ای در شهر تهران برخوردار است.
وی افزود: به هر حال با توجه به نقطه نظرات متفاوتی که طی روزهای اخیر شاهد انتشار آن در رسانه ها و گفتگوهای کارشناسان بودیم به نظرمان آمد تا با برنامه ریزی های لازم شرایطی را برای برگزاری یک جلسه مهیا کنیم تا موضوع مهم محیط پیرامونی تئاتر شهر در قالب یک گفتگوی مشترک به نتیجه مشخصی برسد.
چرا شهرداری «مدیریت بهره برداری از فضاهای عمومی تهران» را از فضای عمومی پیرامون تئاتر شهر آغاز نکند؟
علی اعطا عضو عضو هیأت رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران هم در این دیدار گفت: باتوجه به مجموعه مباحثی که طی روزهای اخیر درباره ناامنی و نا ایمنی محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر از سوی هنرمندان ارجمند تئاتر، کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت، از دکتر آبادیان شهردار محترم منطقه 11 خواستم بازدید از محوطه تئاتر شهر را با دوستان هماهنگ کنند تا ضمن بازدید به اتفاق مدیر مجموعه جناب گله دارزاده گفت و گویی در رابطه با مسائل محوطه تئاتر شهر داشته باشیم.
وی اظهار کرد: من با مجموعه تئاتر شهر و محوطه پیرامون آن حداقل دو دهه است که آشنایی و در ارتباط بوده ام. مجموعه مشکلات و آسیب هایی در اطراف ساختمان به وجود آمده است که ضمن گفت و گو با مجموعه ذینفعان آن، باید زمینه حل مسائل ناامنی و ناایمنی آن و ساماندهی فضای پیرامون را فراهم کنیم.
اعطا در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: در یک سال گذشته تدوین «سند مدیریت بهره برداری برای فضاهای عمومی شهر تهران» توسط شهرداری تهران را دنبال کرده ایم. اتفاقا در این مدت فکر می کردم حالا که چنین وضعیت نامناسبی برای مجموعه تئاتر شهر به وجود آمده و همه هم بر این باورند که مسائل و آسیب های جدی که به این فضا وارد شده در شأن عموم شهروندان و مخاطبان هنر نیست، چرا شهرداری تهران موضوع «مدیریت بهره برداری از فضاهای عمومی شهر تهران» را از فضای عمومی پیرامون مجموعه تئاتر شهر آغاز نکند؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: در همین رابطه گفت و گویی با آقای دکتر حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر داشتیم. بنا را بر این گذاشتیم که جلسه مشترکی را با ذی نفعان و بهره برداران تئاتر شهر ترتیب دهیم تا بتوانیم به راه حل مشترکی برسیم و ساماندهی فضای پیرامون تئاتر شهر و ایمنی و امنیت در آن مورد توجه جدی قرار گیرد.
نظر شما