۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰
کد خبر: 10010
لوایح پرمناقشه تصویب می شود؟

جلال رشیدی کوچی در صفحه توئیتر خود نوشت: «‏اگر با برجام ⁧‫دلار‬⁩ سه هزار تومانی ۳۰ هزار تومان شد، با ⁦‪FATF‬⁩ باید منتظر دلار ۳۰۰ هزار تومانی بود.» به نظر می رسد بهارستانی ها به شدت مخالف این لوایح هستند و از هیچ تلاشی برای رد آن فروگذار نمی کنند.

به گزارش آتیه آنلاین محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تازگی گفته این نهاد تا آخر اسفند نظرش را درباره دو لایحه مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف اعلام می‌کند. لوایح CFT و پالرمو دو لایحه باقی مانده از اف‌ای‌تی‌اف یا همان پیمان مبارزه با پولشویی هستند که مدت‌ها است محل مناقشه دولت و مخالفانش است.

دولت به طور خلاصه می‌گوید تصویب نشدن این لوایح، خود تحریمی است و درگیر شدن با آن‌ها باری مساوی با بار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را بر کشور تحمیل می‌کند. در مقابل مخالفان می‌گویند وقتی تحریم‌های آمریکا برقرار است همکاری با اف‌ای‌تی‌اف اطلاعات کشور را در اختیار دشمن قرار می‌دهد و باعث لو رفتن راه‌های دور زدن تحریم‌ها می‌شود.

تا این لحظه مخالفان دولت دست بالا را در مجمع داشتند و بارها حضور اعضای دولت در مجمع برای راضی کردن اعضای آن کارساز نبوده است، با این همه ظاهراً بعد از مدت‌ها، رفت و آمد اعضای کابینه به مجمع مؤثر افتاده است. این تأثیر در حدی بود که مجلس اصول‌گرای یازدهم در اقدام جالب توجه خواستار بازگشت لوایح از مجمع به مجلس شد.

محمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و از موافقان تصویب لوایح FATF، ضمن تأیید درخواست مجلسی‌ها مبنی بر بازگشت لوایح به مجلس و مخالفت تمام اعضای مجمع با این درخواست در این باره به خبر آنلاین گفت: اینکه مجلس بیاید درباره این لوایح به بررسی بپردازد خودش غیرعادی بوده و به نوعی توهین به نظر رهبری است بنابراین مجمع باید در این باره تصمیم بگیرد.

اما عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی چند روز پیش با اشاره به اینکه به نظرم، تصویب این لوایح به نفع کشور است و منتظر تصمیم مجمع می‌مانیم گفته بود: «همه سوالات مجمع تشخیص را پاسخ دادیم، فضای مجمع را منفی ندیدم. امیدواریم مجمع تصمیم خوبی بگیرد. این موضوع، جز ضرورت‌های بانکی است و تصمیم‌گیری برای آن خیلی هم دیر شده است.»

نامه نمایندگان برای رد لوایح
نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای خطاب به آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار «رد» لوایح FATF شدند. قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان در این رابطه گفته است که حدود ۱۷۰ نفر نماینده این نامه را امضا کرده‌اند و احتمالا تعداد امضاها نیز افزایش یابد. ساعدی گفت: «نمایندگان در این بیانیه مخالفت خود را صراحتا با پیوستن ایران به کنوانسیون‌های FATF اعلام کرده‌اند.» 

در روزهای اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درگیری بررسی لوایح اف ای تی اف است  و نمایندگان دولت در جلسات مجمع حاضر شده و تلاش کردند که اعضای مجمع را قانع کنند که با لوایح موافقت کنند. گفته می شود که نظر مجمع که پیشتر با لایحه سی اف تی و پالرمو مخالفت کرده بودند، در حال تغییر است.
 
 باهنر: لوایح احتمالا تصویب می شود
در همین زمینه محمدرضا باهنر عضو مجمع و نماینده پیشین مجلس در این باره امروز گفت: «اف‌ای تی اف به احتمال زیاد تصویب می‌شود.» او افزود: «اینکه ما چطور به پالرمو و سی اف تی بپیوندیم که در مجامع جهانی اعلام کنیم ما بر علیه تروریسم هستیم و از طرفی این اهرمی نباشد تا خنثی سازی مبارزه ایران بر علیه تحریم‌ها باشد، این کار فنی و دقیقی است که کمی معطلی دارد.»

 باهنر گفت: «در مجمع هنوز درباره اف‌ای تی اف بحث می‌شود و این موضوع یک دور معطل شد و به نتیجه نرسید. ریاست محترم جمهور نامه‌ای برای رهبری مرقوم داشتند و خواستند مجمع علاوه بر اتمام وقت بررسی باز هم مساله را بررسی کند و دو جلسه است که در کمیسیون‌های مربوطه بررسی می‌شود. فکر می‌کنم ظرف ۱۵ روز آینده به صحن مجمع بیاید و امیدواریم مجمع نظر خوبی بر اساس منافع ملی، داشته باشد.» 

باهنر تاکید کرد: «داستان اف ای تی اف از مدتی قبل در مورد ایران شروع شد و مذاکره و صحبت هایی در زمان وزارت طیب نیا شروع شد. ایشان رفتند و مذاکرات مفصلی کردند و پیشنهادی برای ایران دریافت کردند و گفته شد ایران این اقدامات را انجام بدهد تا در مجموعه کشورهایی که به اف ای تی اف پیوسته اند، همکاری کند.»

او توضیح داد: ‌«در این مجموعه کشورها با سه گروه کشورهای همکار با هم تفاهم نامه دارند و مقرراتی را بین خودشان دارند و عمل می کنند و متعهد هستند. یک سری کشورها که بعضا این مقررات را رعایت نمی کنند کشورهایی دارای ریسک بالا هستند. به اصطلاح امروز چیزی مثل تحریم نیست که کشوری ظالمانه و یا بر مبنای سیاسی، کشوری را تحریم کند یا شورای ملل بخواهد کشوری را تحریم کند ولی توصیه ای به کشورهای جهان است که می گویند معامله با این کشورها دارای ریسک، بالا است. گروه بعدی کشورهای غیر همکار هستند که گفته می شود به هیچ وجه با آنها همکاری نداشته باشید و مراقبت مبادلات اقتصادی با این کشورها باشید و این کشورها مورد اعتماد نیستند.»

کد خبر: 10010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 6 =