تاکید مقام معظم رهبری به تمام وزرای بهداشت درباره مساله جمعیت

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: رهبر معظم انقلاب به تمام وزرای بهداشت درباره مساله جمعیت تاکید و پیگیری داشته‌اند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر کمال حیدری با بیان این مطلب در نشست توجیهی «اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در حوزه وزارت بهداشت» در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: ایشان بارها به وزرای پیشین و وزیر فعلی بهداشت درباره توجه به مساله بحران جمعیت تاکید کرده‌اند.

وی افزود: خدا را شاکریم که فرمایشات اخیر ایشان هم درباره موضوع تقویت حوزه بهداشت، رویکردها را به نظام شبکه بهداشت عوض خواهد کرد.

حیدری ادامه داد: مدیران شبکه توجه داشته باشند که در حوزه جمعیت ماموریت سنگینی به دوش داریم. بعد از بیش از دو دهه فعالیت و باور و نگرش برخی همکاران ما برای کاهش و کنترل جمعیت اکنون برای فرزندآوری و افزایش جمعیت برنامه ریزی و تلاش نماییم.

وی ادامه داد: بحران جمعیت یک مساله ملی و فراملی است و حل این معظل فقط مربوط به حوزه سلامت نیست؛ ولی بر این باور هستیم که موثرترین بخش که بخش زیادی از وظایف را بر عهده دارد حوزه نظام سلامت و بهداشت است.

معاون بهداشت بیان داشت: قانون جدید جمعیت که مدت زیادی از ابلاغ آن نمی‌گذرد نیز بر حوزه بهداشت تاکید ویژه‌ای دارد. البته برای اجرای بهتر این قانون ستاد کشوری با حضور نمایندگان تمام دستگاه‌ها ایجاد خواهد شد.

حیدری گفت: مسائل حمایتی، اشتغال، معیشتی و ازدواج جوانان که با مساله جمعیت ارتباط دارد در قانون اخیر لحاظ شده است. بنابراین همه معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به صورت جدّی برای رفع این بحران پای کار بیایند و جلسات لازم را با حضور مسئولان استانی و هیات رییسه دانشگاه‌ها تشکیل دهند.

وی ادامه داد: شبکه‌های بهداشت مؤثرترین رده تشکیلاتی در این حرکت بزرگ هستند. باید به مشاوران آموزش دهیم که اطلاعات خود را در حوزه جمعیت به روز کرده و مشاوره اشتباه به افراد ندهند.

حیدری افزود: ما در مسائل آموزشی پیش از ازدواج از جمله مشاوره به جوانان خوب عمل نکرده‌ایم و به‌خوبی از این فرصت برای توانمندی جوانان بهره‌مند نشدیم.

وی گفت: برای همین است که آمار طلاق بالاست. درباره مساله باروری و  سلامت جنسی مهارت و آموزش لازم به افراد به ویژه جوانان ارائه نمی‌شود.

وی دوره پنجره جمعیتی را حدود ۵۰ سال اعلام کرد و اظهار داشت: دلیل توسعه کشورهای آسیای شرقی از جمله ژاپن و کره جنوبی استفاده درست از این پنجره بود. این پنجره جمعیتی ۳۳ درصد از توسعه این کشورها را رقم زد.

حیدری با اشاره به این که در بیست سال آینده ۷۵ درصد تخت‌های بیمارستانی ما به سالمندان تعلق خواهد گرفت، گفت: متاسفانه همکاران ما گاهی نسبت به معضل سقط جنین در جامعه آنگونه که باید توجیه نیستند و نمی‌دانند چگونه مشاوره بدهند. باید سیاست‌های جمعیتی را به صورت اقناعی پیش برد و بهورزان و نیروهای خط مقدم بهداشت را به درستی توجیه کرد تا بتوانند مخاطب و مراجعه کننده را به درستی مشاوره دهند.

وی ادامه داد: همه برنامه‌ها از این پس باید در جهت فرزندآوری باشد. تک فرزندی عوارض متعدد دارد. بسته‌های خدمتی باید در جهت فرزندآوری و تشویق‌های آن طراحی شود. اگر تا کمتر از یک دهه آینده نتوانیم ریل را عوض کنیم با بحران بزرگی در عرصه‌های مختلف مواجه خواهیم شد و آیندگان ما را نخواهد بخشید.

کد خبر: 40031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 17 =