اقتصاد ایران
-
اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۳ به کدام سمت رفت؟
کارنامه فعالیتهای اقتصادی ایران در بهار ۱۴۰۳ گویای آن است که در این مدت شاخص تورم به ۳۶.۱ درصد رسیده و در عین حال میزان درآمدهای مالیاتی دولت در قیاس با مدت مشابه سال قبل رشدی ۴۲.۴ درصدی داشته است.
-
در گفتگو با مسعود دانشمند دبیر کل پیشین خانه اقتصاد ایران مطرح شد:
اهمیت ریلگذاری صحیح اقتصاد در مسیر رشد تولید
همزمان با فرا رسیدن روز کارگر، اهمیت نیروی انسانی برای ساختار اقتصادی ایران نمایان میشود. طبیعتاً زمانی که تولید کشور رشد داشته باشد، اهمیت و رشد این قشر نیز نمایان میشود. از سویی در پی نامگذاری سال جاری به نام «مهار تورم و رشد تولید» توجه به این بخش از اهمیت بسزایی برخوردار است. این در حالی است که رشد تولید دارای الزاماتی است که این موارد از سوی دولت باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت نیروی انسانی کشور؛ بخصوص قشر متخصص و با دانش نیز میتواند در این راستا بسیار راهگشا باشد. در همین رابطه با مسعود دانشمند، کارشناس مسائل اقتصادی و دبیر کل پیشین خانه اقتصاد ایران به گفتوگو نشستیم.
-
از طرف بانک مرکزی اعلام شد
ابلاغ دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در سال ۱۴۰۲
بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، مبتنی بر قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
-
تصویر آینده اقتصاد ایران از دوربین مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شد:
از حاشیهنشینی تا اقتصاد پلتفرمی
مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش آیندهنگرانه در پاسخ به این پرسش چشماندازی پرنوسان را ترسیم کرده است. بازوی تحقیقاتی مجلس از یکسو میگوید: آینده متعلق به اقتصاد پلتفرمی و اشتراکی است اما از سوی دیگر تأکید دارد خطر افزایش شکاف دیجیتال جامعه ایران را تهدید میکند.
-
تصمیم جدید وزارت اقتصاد برای خرید نان
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی از امکان خرید نان با کارت اعتباری نانوا در شرایط خاص خبر داد و گفت: نانواییهایی که بر پایه کارتخوان فروش خود را انجام میدهند، ۱۵ درصد کمک هزینه علی الحساب جبران افزایش هزینههای اجاره و دستمزد نانوایان دریافت میکنند.
-
نسخه درمان اقتصاد ایران
چالش اقتصادی و معیشتی، این روزها به مهمترین دغدغه و دلمشغولی جامعه ایران بدل شده و این پرسش گاه شنیده میشود که آیا راهحلی برای عبور از وضعیت کنونی هست و اگر هست، آن راهحل چیست؟
-
عضویت در پیمان شانگهای به نفع ایران است
یک تحلیلگر اقتصادی در خصوص منفعت عضویت ایران در پیمان شانگهای گفت : متاسفانه در بخش های زیادی از اقتصاد دچار ضعف هستیم و قطعا اگر ما زیرساختهای لازم را برای تعاملات تجاری در این حوزهها نداشته باشیم معمولا از کشورهایی که قویتر در پیمان شانگهای هستند متاثر می شویم.
-
گزارش از عدم توجه به توصیه های اقتصادی رهبری؛
اقتصاد کشور در دهه ۹۰ چگونه گذشت
درحالی مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است به مسئله اقتصاد توجه دارند اما شواهد حاکی از این است که عملکرد مسئولان اجرایی در جهت عکس این موضوع پیش می رود.
-
رییسجمهور در آیین آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور:
همافزایی شرکتهای بزرگ اقتصادی از راههای مهم دور زدن تحریمهاست
رییسجمهور همافزایی شرکتهای اقتصادی را از راههای مهم خنثیکردن تحریمها دانست و گفت: پیام اقدام ماندگار «پیشرانان پیشرفت ایران» به ایرانیان خارج کشور و سرمایهگذاران بخش خصوصی این است که با مشاهده تضمین سود، افزایش بهرهوری و امنیت سرمایهگذاری به فعالیت در این حوزه تشویق شوند.
-
هشدار اتاق بازرگانی درباره خطر جدی پیش روی اقتصاد ایران
اتاق بازرگانی ایران جدیدترین گزارش شاخص مدیران خرید(شامخ) را منتشر کرده که نشان از افت آن و رسیدن به پایینترین عدد در پنج ماه گذشته دارد.
-
خاندوزی در حاشیه نشست گزارش عملکرد تبصره ۱۸ قانون بودجه؛
۱۵ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات اشتغالزایی در کشور تخصیص یافت
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه نشست گزارش عملکرد و بررسی نحوه اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، از تخصیص نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغالزایی و کارآفرینی خبر داد.
-
رئیس کل بانک مرکزی:
وضع اقتصادی خوب نیست اما رو به بهبود است
رئیس کل بانک مرکزی گفت: زمانی که نرخ تورم رو به کاهش است به این معنی نیست که تورم نداریم بلکه به این معنی است که روند رشد تورم کم شده و گرانی کم شده است و امیدواریم این روند کاهشی در آینده نیز ادامه یابد.
-
رییس اتاق بازرگانی تهران:
روزی اقتصاد بیستم بودیم اما حالا رتبه ۳۰ تا ۴۰ ایستادیم
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در ۴۰ سال گذشته همیشه کسری بودجه داشتهایم که یکی از عوامل مهم در اقتصاد کشور است یعنی درآمد کمتر از هزینه بوده است. اگر این اتفاق برای یک شرکت یا یک خانوار بیفتد، شرکت ورشکست و خانوار بیخانمان میشوند اما دولتها از منابع و ذخایر استفاده میکنند و مردم روز به روز فقیرتر میشوند.
-
سردار کارگر: ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور در فتنه ۸۸ پایهریزی شد
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور در فتنه ۸۸ پایهریزی شد، گفت: نهم دی روز حماسه ملت بزرگ ایران است که در آن مردم به صورت خودجوش به خیابانها آمدند و تاروپود فتنهگران را در هم ریختند.
-
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با آتیه آنلاین؛
اقتصاد کشور به نتیجه مذاکرات وین وابسته است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکره برای مذاکره یکی از تاکتیک های سیاست خارجی به ویژه برای دولت های غربی است به همین جهت نباید اجازه فرسایشی شدن مذاکرات را داد.
-
امام جمعه همدان: دولت برنامه کوتاهمدت برای اصلاح وضع اقتصادی اجرا کند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با بیان اینکه اصلاح وضعیت گذشته ممکن است زمان بر باشد، گفت: دولت سیزدهم باید برنامه های کوتاه مدت اقتصادی برای رفع مشکلات و بهبود شرایط و نعیشت مردم ارائه و اجرا کند.
-
نماینده مردم تبریز در گفتوگو با آتیه آنلاین:
ثروت مردم را از آنها دریغ کردیم
احمد علیرضا بیگی گفت: مردم توان درک اقتصاد را دارند و میتوانند ثروتشان را اداره کنند ولی متاسفانه ما آنها را شایسته اداره ثروت شان ندانستیم.
-
مقایسه شاخص های اقتصادی ایران با کشورهای همسایه
نرخ تورم و رشد اقتصادی ایران در سال آینده کمتر از امسال خواهد بود.
-
سهم اقتصادی نامتناسب بنگاههای خرد و متوسط در ایران
عضو هیاتمدیره انجمن مدیران صنایع و کنفدراسیون صنعت ایران گفت: در ایران ۹۲ درصد صنایع کشور را بنگاههای خرد و متوسط تشکیل میدهند اما سهم اقتصادی آنها از این عدد کوچکتر بوده و زیر ۸۰ درصد است.
-
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد؛
جلوگیری از حاکمیت دلار و یورو بر اقتصاد ایران
بهروز محبی نجم آبادی گفت: با تولید بیشتر، پشتیبانی از تولید و رفع موانع، صادرات هدفمند و توجه به همسایگان جمهوری اسلامی ایران می توانیم ارزش پول ملی را افزایش و مانع از حکومت دلار و یورو در اقتصاد کشور شویم.
-
یک کارشناس اقتصادی تشریح کرد:
راههای نجات اقتصاد ایران
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: اگر در سال ۱۴۰۰ مانع دستکاری نرخ ارز و مصوبات مجلس برای افزایش نرخ ارز شویم و ثبات اقتصاد کلان، کیفیت بازار کار و محصول را در اولویت قرار دهیم، اقتصاد ایران نجات پیدا میکند.
-
آغاز بهرهبرداری از طرحهای ملی بنیاد شهید و ایثارگران
بهرهبرداری از طرحهای ملی بنیاد شهید و ایثارگران به ارزش ۱۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان با دستور رئیس جمهوری آغاز شد.
-
واعظی:
تحریمها با لوایح FATF ارتباط خاصی ندارد
رییس دفتر رییسجمهوری با بیان اینکه چه تحریم باشد چه نباشد، با دو لایحه FATF ارتباط خاصی پیدا نمیکند، گفت: تصویب این لوایح موجب کم شدن بار فشار مالی و ارزانتر شدن هزینه تعاملات تجاری با کشورهای خارجی میشود.
-
گشایشهای اقتصادی با تصویب FATF در ایران
تصویب FATF در ایران به گفته کارشناسان میتواند گامی مهم در راستای کاهش محدودیتهای اقتصادی برای کشور باشد.
-
وال استریت ژورنال:
تحریمها اقتصاد غیرنفتی ایران را تقویت کرد
نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی به بررسی شرایط اقتصاد ایران پس از سه سال راهبرد فشار حداکثری دولت ترامپ پرداخت و نوشت: بخش غیرنفتی ایران اکنون درآمدزایی بالاتری از بخش نفتی دارد.
-
یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد
تحریمها و نپیوستن به FATF عامل مشکلات اقتصادی
یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که بهبود روابط ایران با اروپا و آمریکا، برداشته شدن تحریمها و پیوستن ایران به FATF میتواند اقتصاد کشور را را رونق دهد و روی زندگی و معیشت مردم اثرگذار باشد.
-
کمترین وابستگی نفتی در بودجه ۱۴۰۰
بیماری مزمن اقتصاد ایران و نارساییهای ساختاری آن، متغیرهای اجتماعی و سیاست داخلی و متغیرهای بینالمللی و اقتصاد جهانی. به هرحال بهنظر میرسد یک بودجهنویسی موفق، باید با نگاهی به واقعیت امروز و مسائل اجتماعی در جهت اصلاحات ساختاری نیز گام بردارد.
-
اقتصاد ایران در مقابله با کرونا، هم رده فرانسه و لهستان
بلومبرگ، نیوزلند را بهترین اقتصاد در مقابله با کرونا در جهان معرفی کرد و کشورهای ایران، فرانسه و لهستان را در این زمینه تقریبا در یک رتبه قرار داد.
-
آزادی اقتصادی در ایران پنج پله پایینتر از پارسال
ایران در رتبه بندی موسسه فراسر نسبت به سال قبل پنج رتبه عقب رفت.
-
وزیر بهداشت:
تعطیلی بهتر از آن است که کاسبی آلوده شده و جان ببازد
وزیر بهداشت با اشاره به اعمال محدودیتهای جدید کرونا در کشور از شنبه گفت: معتقدم هیچ آفتی برای اقتصاد یک کشور از تعطیلی و طولانی شدن دوره اپیدمی بیماری بدتر نیست و تعطیلی بهتر از این است که کاسبی آلوده شده، یک ماه گرفتار بیماری شود و خدایی نکرده بر اثر بیماری جان خود را از دست دهد.