مصرف شکر ایرانیان دو برابر استاندارد جهانی
یک متخصص تغذیه با هشدار درباره مصرف بالای قند در کشور اعلام کرد: سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۲۸ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که این میزان بیش از دو برابر حد توصیهشده سازمان جهانی بهداشت است.

آزاده امینیان فر، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به آمار نگرانکننده مصرف شکر در ایران نسبت به عوارض گسترده این الگوی مصرف هشدار داد.
او در گفتوگویی با وبدا درباره مصرف شکر توضیح داد: «سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی و بیش از دو برابر حد توصیهشده سازمان جهانی بهداشت است.» به گفته این متخصص، بخش عمده این شکر از طریق نوشیدنیهای شیرین، شیرینیها، کیکها، بیسکویتها و سایر محصولات صنعتی وارد بدن میشود. مصرف بیش از حد آن با مشکلاتی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، سندرم تخمدان پلیکیستیک، اختلالات چربی خون و بیماریهای قلبی-عروقی ارتباط مستقیم دارد.
امینیانفر همچنین با اشاره به شکر پنهان موجود در برخی لبنیات طعمدار، آبمیوههای صنعتی، غلات صبحانه و غذاهای فرآوری شده، توصیه کرد: «به جای آبمیوههای صنعتی، مصرف میوه کامل برای بهرهمندی از فیبر و کنترل بهتر قند خون توصیه میشود.»
او برای کاهش مصرف شکر راهکارهایی ارائه داد و گفت: «کاهش تدریجی مصرف قند و شیرینیجات، جایگزینی نوشیدنیهای شیرین با آب، توجه به برچسبهای مواد غذایی، استفاده از فیبرهای طبیعی و خرید هوشمندانه میتواند تمایل به مصرف مواد شیرین را کاهش دهد. »
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان درباره شیرینکنندهها گفت: «استفاده محدود از شیرینکنندههای مصنوعی یا گیاهی مشکل جدی برای سلامت ایجاد نمیکند، اما با توجه به ضررهای احتمالی در صورت استفاده طولانیمدت باید به تدریج کاهش یابد.»
