• افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    شرایط خشکی که انتظار می‌رود «ال نینو» و سایر تغییرات شدید آب و هوایی در اواخر سال جاری و در بیشتر مناطق آسیا ایجاد کند، بر محصولات کشاورزیی به خصوص برنج تأثیر خواهد گذاشت. در حال حاضر، تایلند، دومین صادرکننده بزرگ برنج در جهان؛ کشاورزان خود را تشویق می‌کند که کمتر برنج بکارند تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. چنین شرایط خشک و شکننده‌ آب‌وهوایی در مالزی و اندونزی بر تولید روغن پالم که یک عنصر کلیدی برای تولید روغن پخت و پز به‌حساب می‌آید و بر تولید گندم و جو در استرالیا نیز تأثیر می‌گذارد. تغییرات در تولید و سیاست‌های مختلف کشورها برای تامین امنیت غذایی خود، بدون شک به افزایش قیمت‌ها منجر خواهد شد و آسیب‌پذیرترین اقشار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

  • راهنمای تفکر نقادانه

    معرفی کتاب

    راهنمای تفکر نقادانه

    تفکر انتقادی موضوعی است که در جامعه مدرن بسیار مورد توجه نظریه‌پردازان و اندیشمندان قرار گرفته است. برای رسیدن به روش‌های درست و گرفتن تصمیم‌های عقلانی به تفکری درست و عقلانی نیاز است.

  • تفکر انتقادی لازمه رسیدن به توسعه فردی

    تفکر انتقادی لازمه رسیدن به توسعه فردی

    بسیاری از جامعه شناسان و متفکران بر این باورند توسعه یک جامعه از مسیر توسعه افراد آن جامعه می‌گذرد. هرچقدر افراد یا به تعبیری سلول‌های ارگانیسم جامعه رشدیافته‌تر باشند، توسعه‌یافتگی زودتر، آسان‌تر و با هزینه‌های کمتر اتفاق می‌افتد. توسعه فردی فاکتورهای مختلفی دارد که یکی از آن‌ها داشتن تفکر انتقادی است. انسان در طول زندگی خود راهی دراز را در جاده اندیشه طی می‌کند. این راه می‌تواند یک مسیر خطی و بدون پستی و بلندی باشد که نتیجه آن تفکر رشدیافته و مجهزی نخواهد بود و یا می‌تواند راهی پر پیچ‌وخم و مزین به تجربیات مختلف باشد که در نهایت عقل سلیم را در پی دارد.

  • کبد چرب چیست و چطور آن را بشناسیم؟

    کبد چرب چیست و چطور آن را بشناسیم؟

    کبد یکی از مهم ترین اعضای حیاتی بدن است که وظایف مختلفی مانند ذخیره مواد قندی، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی‌ها و پروتئین‌ها، تصفیه خون، از بین بردن میکروب‌ها و سموم و همچنین تولید برخی آنزیم ها و ... را بر عهده دارد. این کارها برای ادامه حیات ضروری هستند و با توجه به وظایفی که همه‌ آنها بر عهده کبد است به طور حتم نمی‌توان بدون این عضو زنده ماند.

  • نمایش عکس‌ها و نامه‌های دیده نشده اسرای جنگ تحمیلی

    پیشنهاد _ گالری گردی

    نمایش عکس‌ها و نامه‌های دیده نشده اسرای جنگ تحمیلی

    نمایشگاهی که به مناسبت سی‌وسومین سالروز بازگشت آزادگان به کشور در حال برگزاری است،‌می‌تواند آغازی برای مجموعه نمایشگاهایی باشد که به عکس‌ها و نامه‌های دیده نشده اسرای جنگ تحمیلی اختصاص دارند.

  • چی بخوریم که خوش بو باشیم؟

    چی بخوریم که خوش بو باشیم؟

    بوی نامطبوع بدن یکی از مشکلات رایج است که ممکن است بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شود و باعث ایجاد احساس ناخوشایند و ناراحتی برای خود فرد و اطرافیانش شود. به تازگی نتایج تحقیقاتی منتشر شده‌اند که نظریاتی در مورد تأثیر سبک تغذیه بر روی بوی ناخوشایند بدن ارائه می‌دهند. این نتایج نشان می‌دهند که برخی از مواد غذایی می‌توانند بوی بدن را کم یا زیاد کنند.

  • انفجار هوش مصنوعی؛ درس‌هایی از تاریخ فناوری

    انفجار هوش مصنوعی؛ درس‌هایی از تاریخ فناوری

    تکنولوژی‌های جدید تا چه حدی می‌توانند ساختار اقتصادی را تغییر دهند؟ آیا چنین تغییری در کوتاه مدت امکان‌پذیر است؟ برای پاسخ به این سوالات باید به تاریخ تکنولوژی‌ها و تغییرات انقلاب در تولید نگریست. البته برای بسیاری از مردم، نگرانی در مورد عواقب هوش مصنوعی بر کار کارگران به جای سؤالات مربوط به تأثیرات هوش مصنوعی بر میزان رشد اقتصادی اولویت دارد. در این نگرانی‌ها پیام‌های تاریخی مهمی نهفته است؛ علیرغم تغییرات تکنولوژیکی و اقتصادی، ترس از بیکاری انبوه ناشی از تکنولوژیکی پیش از این تا به این درجه درک نشده بود. با این حال، فناوری می‌تواند بر مشاغل فردی تأثیر بگذارد آن هم به شیوه‌هایی که می‌تواند از نظر اجتماعی مخرب تلقی شوند.

  • آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    گزارشگر ویژه سازمان ملل «اولیویه دی شوتر» پس از بازدید از کمپ آوارگان روهینگیایی در «کاکس بازار» شرایط بسیار وحشتناک در بازدید از کمپ‌های بنگلادش را ناامیدانه توصیف کرد و خواستار اقدام جدی در مورد بحران نادیده گرفته شد. در این کمپ‌ها پناهندگان که اکثر آنها از سرکوب وحشیانه ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ فرار کرده‌اند با حصارهایی از جامعه محلی جدا شده‌اند و در پناهگاه‌های محقر و تنگ زندگی می‌کنند. «اولیویه دی شوتر» معتقد است برای رسیدگی به وضعیت آوارگان روهینگیایی توجه بین‌المللی بیشتری مورد نیاز است، چرا که در غیر این صورت، این افراد تا ۱۰ سال آینده وضعیتی مشابه آوارگان فلسطینی خواهند داشت.

  • تورم، رشد اقتصادی چین را مهار می‌کند

    تورم، رشد اقتصادی چین را مهار می‌کند

    چین در جولای ۲۰۲۳ رئیس جدیدی برای بانک مرکزی تعیین کرد؛ پان گونگ شنگ، تکنوکرات و دکترای اقتصاد و تحقیق از دانشگاه کمبریج و هاروارد که پیش از این معاون فرماندار بوده است. پان گونگ شنگ این سمت را با یک مشکل متفاوت به ارث برده است. تورم.

  • آموزش و مهارت‌های شغلی مهمترین خواسته جوانان

    نتایج یک نظرسنجی جهانی نشان می‌دهد

    آموزش و مهارت‌های شغلی مهمترین خواسته جوانان

    گوش دادن به جوانان هنگام تصمیم‌گیری بسیار مهم است، زیرا آنها می‌توانند با ایده‌های تازه، راه‌حل‌های نوآورانه و دیدگاه‌های متنوعی درباره رفع چالش‌ها و شکل‌دهی به نتایج فراگیرتر و پایدارتر یاری رسانند. اخیرا موسسه «همکاری سلامت مادران، نوزادان و کودکان» نتایج یک نظرسنجی درباره وضعیت رفاه جوانان منتشر کرده‌ است که هنوز در حال انجام است. این سازمان امیدوار است تا قبل از شروع یک نشست جهانی در ماه اکتبر، نظرات حداقل یک میلیون جوان را به دست آورده باشد. تا کنون حدود ۴۰ درصد از جوانان به تحصیل و کار به عنوان موارد مهم و تاثیرگذار بر رفاه خود اشاره کردند در حالی که ۲۱ درصد ایمنی و ۱۶ درصد سلامت و تغذیه خوب را عامل رفاه دانستند.

  • رادیو کارنکن و رضایت شغلی

    پادکست چی گوش بدیم؟

    رادیو کارنکن و رضایت شغلی

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آن‌ها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. به همین خاطر هر سه‌شنبه‌ یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • آینده در دستان انسان‌های مسلط به هوش مصنوعی است

    هوش مصنوعی جایگزین انسان‌ها نمی‌شود، اما؛

    آینده در دستان انسان‌های مسلط به هوش مصنوعی است

    کریم لاکانی استاد دانشکده‌ بازرگانی هاروارد، متخصص حوزه‌ی فناوری محل کار و به ویژه هوش مصنوعی است. او معتقد است که همانطور که اینترنت هزینه‌ انتقال اطلاعات را به شدت کاهش داده است، هوش مصنوعی نیز هزینه‌ شناخت را کاهش می‌دهد و رهبران باید از این فناوری استقبال و از پتانسیل‌های آن استفاده کنند. لاکانی اخیرآ مصاحبه‌ی تصویری با سردبیر HBR درباره‌ی رقابت در عصر هوش مصنوعی داشته است که گزیده‌ای از نظرات او در این حوزه را در زیر می‌خوانید.

  • دلایل بقای دورکاری در جهان کسب و کار

    منافع کار از راه دور

    دلایل بقای دورکاری در جهان کسب و کار

    کار از راه دور در طول همه‌گیری کووید به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در زمینه بهداشت عمومی متحقق شد. اما اکنون در آمریکا سهم دورکاری تمام وقت در سطحی پنج برابر سال ۲۰۱۹ است و از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده است. کارگران و شرکت‌ها، به‌ویژه در ترتیبات شغلی موسوم به «هیبرید» یا ترکیبی، از مزایایی کار از راه دور و کار دفتری بهرمند می‌شوند.

  • دیابت و نکات طلایی برای کنترل قند خون

    تغذیه و سبک زندگی

    دیابت و نکات طلایی برای کنترل قند خون

    شیوع بیماری دیابت در جهان به سرعت روبه افزایش است و متاسفانه این افزایش در کشور ما هم بسیار چشمگیر است. همین روند باعث شده طی ۵۰ سال اخیر دیابت به یکی از معضلات بشر و عاملی با تاثیرگذاری منفی بر اقتصاد جهان تبدیل شود. مطالعات نشان داده است که بخش زیادی از موضوع به سبک زندگی از جمله رژیم غذایی و میزان تحرک بستگی دارد و حدود نیمی از افراد مبتلا به دیابت در ایران از بیماری خود آگاهی ندارند و بیشترین میزان شیوع بیماری دیابت در شهر یزد وجود دارد.

  • چالش نیروی کار در بزرگترین اقتصاد جهان

    آیا آمریکا برای ساخت تراشه‌های الکترونیک نیروی انسانی کافی دارد؟

    چالش نیروی کار در بزرگترین اقتصاد جهان

    سیاست صنعتی جدید آمریکا شروع پرقدرتی داشته است. از آنجایی که شرکت‌ها فریفته‌ استفاده از تکنولوژی در بخش‌های مختلف شده‌اند، به صورت بی‌سابقه‌ای کارخانه‌های نیمه‌رسانا و قطعات الکتریکی در صدر قرار گرفته‌اند. با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری در تاسیسات تولیدی در بالاترین حد خود قرار دارد، ادعای رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، مبنی بر اینکه آینده دوباره "در آمریکا ساخته خواهد شد" به نظر دور از ذهن نخواهد بود.

  • آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    کمبود آب و خشکسالی سریعتر از زمان پیش‌بینی شده و شدت مورد انتظار کشاورزی را تهدید می‌کند. مشکلات افزایش دما، موج گرما و خشکسالی و سیل شدیدتر، امنیت غذایی را در بسیاری از مناطق به خطر انداخته است. با این حال نشست‌های مبارزه با بیابان‌زایی کمتر از اجلاس‌های آب و هوایی برگزار می‌شود و امکان عملیاتی محدودتری دارند. اما باید در خاطر داشت که از بین رفتن امنیت غذایی به معنی ناامنی آن در همه جاست. تغییرات آب و هوایی، خشکسالی، طوفان و سیل هیچ مرزی نمی‌شناسند، آنها برای رفتن به کشور دیگر به ویزا و گذرنامه نیازی ندارند.

  • برای تحلیل رفتار متقابل از کجا شروع کنیم؟

    برای تحلیل رفتار متقابل از کجا شروع کنیم؟

    تحلیل رفتار متقابل یک تئوری روان‌شناسی است که انگلیسی آن (Transactional Analysis) است. ررویکرد روانشناسی که در هر زمینه‌ای که نیاز به درک افراد، روابط و ارتباطات و مشاوره باشد، به کار می رود.

  • چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    کاردی که به استخوان رسید

    چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    داستان استقلال کشورهای آفریقایی که سابقا مستعمره فرانسه بودند از کودتا و خیانت پر است. این کشورها که اغلب در دهه ۱۹۶۰ استقلال ظاهری خود را از فرانسه کسب کرده‌اند، پس از آن گرفتار فساد، کودتا، قتل رهبران ملی، تخلیه منابع حیاتی و هر شکل دیگری از نفوذ استعماری در آفریقا بودند. اکنون قدرت «فرانس‌آفریک»، یعنی حیات خلوت فرانسه در آفریقا به پایین‌ترین حد خود در 60 سال اخیر رسیده است. کشورهای مستعمره سابق با زور نظامیان در حال بیرون کردن فرانسه از کشورهای خود هستند و تنفر نسبت به فرانسه و غرب در حال اوج گرفتن است. اما آیا فرانسه مرغ تخم طلای خود را فراموش می‌کند؟

  • افزایش بازده مغز با استراحت در محل کار

    افزایش بازده مغز با استراحت در محل کار

    یافته‌های یک مطالعه تازه نشان داده است که یک وقفه ۵ دقیقه‌ای در حین کار می‌تواند به طور قابل‌توجهی عملکرد مغز را بهبود بخشد. محققان در دانشگاه سیدنی دریافته‌اند که یک استراحت ساده و کوتاه در حین کار تنها چیزی است که افراد برای بازگرداندن تمرکز خود نیاز دارند.

  • انسانک؛ تأمل در تجربیات زیسته

    پادکست چی گوش بدیم؟

    انسانک؛ تأمل در تجربیات زیسته

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می¬کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. به همین دلیل هر سه‌شنبه‌ یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    تغییر اقلیم دنیا را دگرگون کرده است

    بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    در سال‌های اخیر تغییرات آب وهوایی و اقلیمی باعث بروز تحول در چرخه طبیعی فصل‌ها شده است. تقریبا تمام قاره‌ها در نقاطی درگیر این تغییرات ناآشنا شده‌اند. اکنون در تابستان منطقه‌ای از آلمان با بارش تگرگ و برف درگیر است و بخش‌های وسیعی از کره‌جنوبی و ژاپن نیز همزمان خطر افزایش دما و بروز طوفان و سیل را از سر می‌گذرانند.

  • برخاستن از ویرانه‌های روان

    نگاهی به سریال تحت درمان

    برخاستن از ویرانه‌های روان

    در دنیای امروز روان انسان شاید به‌ اندازه جسم، ارزشمند و قابل‌توجه است. شناخت و پذیرش بیماری‌های ذهن و روان بشر را در مسیر جدیدی از توسعه فکری قرار داده است. سبک زندگی در قرن بیست و یکم با چرخشی کامل دنیای نو را از کهنه جدا و انسان را با چالش‌های این عصر سردرگم مواجه کرده است. برای مردم این زمانه، روانکاوی که همچون قطره‌ای با مداومت بسیار، راه خود را در دل سنگ اذهان آدم‌ها باز کرده، نسبت به گذشته مقوله‌ای آشناتر است.

  • کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    در میانه زمستان نیمکره جنوبی

    کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    موج گرمای بی‌سابقه زمستانی بخش بزرگی از آمریکای جنوبی را فرا گرفته است و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده دمای هوا در جنوب غربی برزیل از ۴۰ درجه سانتی‌گراد (۱۰۴ فارنهایت) فراتر رود. اقلیم‌شناسان بر این باورند که گرمای سوزان آمریکای جنوبی یکی از رویدادهای خارقالعاده و عامل بازنویسی همه کتاب‌های اقلیم‌شناسی خواهد بود.  

  • رژیم غذایی و ورزش دو بال آرزوی لاغری

    تغذیه و سبک زندگی

    رژیم غذایی و ورزش دو بال آرزوی لاغری

    چاقی یک بیماری مزمن است و دومین عامل مرگ قابل پیشگیری در دنیا است. درصورتی که ما به یک وزن ایده‌آل برسیم و یا حتی چند درصد از وزن اضافه خود را کم کنیم از عوارض چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا، کبد چرب، مشکلات گوارشی، آرتروز و ساییدگی مفاصل، اختلال تنفس حین خواب، ریفلاکس معده، سنگ کیسه صفرا و... تا حد زیادی می‌توانیم جلوگیری کنیم. با از بین بردن اضافه وزن، از فشار زیادی که به زانو و کمر خود وارد می‌کنیم هم جلوگیری خواهد شد. شاید ندانید کاهش هر یک کیلوگرم وزن، موجب کم شدن ۴ کیلو فشار بر زانوها می‌شود.

  • وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    درگیری‌های نظامی و تحریم‌های بین‌المللی علیه میانمار، شرایط اقتصادی کشور را متزلزل کرده است. در میاناین کشور معیارهای بازار کار از جمله سطوح اشتغال، کیفیت شغل و بهره وری همچنان رو به کاهش است و به ویژه کارگران زن از این وضعیت آسیب دیده‌اند. این مسئله موجب افزایش اشتغال موقت در این کشور شده است.

  • روزهای گرم و خطرات اشعه‌های ماوراء بنفش (UV)

    روزهای گرم و خطرات اشعه‌های ماوراء بنفش (UV)

    در روزهای گرم پیش رو علاوه بر گرمازدگی خطرات دیگری هم جان ما را تهدید می‌کند که ممکن است عوارض آن دیرتر نمایان شود. یکی دیگر از خطراتی که در روزهای گرم، افراد را تهدید می‌کند میزان اشعه‌ ماورا بنفش (UV) بیشتر است.

  • جهان در تسخیر هوش مصنوعی

    جهان در تسخیر هوش مصنوعی

    ترس از جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی کار انسانی در شرکت‌های مختلف دنیا به واقعیت تبدیل شده و تعدادی از رؤسای شرکت‌ها از جایگزینی هوش مصنوعی به‌جای نیروی کار انسانی ابراز خرسندی کرده‌اند. اگرچه استفاده از هوش مصنوعی در کوتاه‌مدت می‌تواند در کاهش هزینه‌ها به نفع شرکت‌ها باشد، اما در بلندمدت شرکت‌ها را با رکود مواجه خواهد کرد.

  • قدرت شگفت‌انگیز کلمات

    چگونه از مسیر درست به تغییر نگرش و موفقیت برسیم؟

    قدرت شگفت‌انگیز کلمات

    همه ما گاهی وقت‌ها دچار اشتباه می‌شویم. اگر اشتباه نمی‌کردیم، هیچ‌گاه نمی‌توانستیم کاری را به پایان برسانیم اما نگاه ما به چنین اشتباهاتی است که تعیین می‌کند تسلیم خواهیم شد یا آن اشتباه فرصتی برای پیشرفت بیشتر ما خواهد بود. آنچه بیش از هر چیز در کاهش میزان اشتباهات‌مان تأثیر دارد، تغییر نگرش است و در این میان کلماتی که می‌گوییم شکل‌دهنده نگرش ماست، بنابراین برای ایجاد شرایط مناسب رسیدن به موفقیت، باید آگاهانه زبانی را به کار بگیریم که ما را به این هدف برساند.

  • اسکیزوفرنی، بیماری جنون جوانی

    اسکیزوفرنی، بیماری جنون جوانی

    اسکیزوفرنی یا روان‌گسیختگی یک بیماری روانی است که در آن مرز میان خیال و واقعیت مخدوش می‌شود. فرد مبتلا معمولاً خودش از بیماری‌اش آگاهی ندارد و این امر باعث دشواری معالجه می‌شود. در این بیماری فرد رفتار و گفتاری غیرعادی دارد و توانایی درک واقعیت رو به افول می‌رود و کاهش می‌یابد. خانواده‌های زیادی هستند که از ماندن نوجوان خود در خانه، انزواطلبی و عدم ارتباط با دوستان و سکوت او خوشحال می‌شوند. این در حالی است که همراهی این علائم با علائمی ‌مانند دشمن‌پنداری دیگران، شنیدن صداهایی که وجود ندارند، حرف زدن با خود و علائمی ‌از این قبیل نه‌تنها باید موجبات نگرانی خانواده را فراهم کند، بلکه باید هرچه سریع‌تر برای درمان او اقدام کنند.

  • رادیو نور شو؛ رشد و پیشرفت با سرعت نور

    پادکست¬ چی گوش بدیم؟

    رادیو نور شو؛ رشد و پیشرفت با سرعت نور

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می¬کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست¬های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش¬دادن به آن¬ها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه¬ها بسیار مفید است. از این هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.