• آیا شرکت‌های تولید دارو می‌توانند سود خود را حفظ کنند؟

    نبرد بر سر سود تریلیون دلاری داروهای لاغری

    آیا شرکت‌های تولید دارو می‌توانند سود خود را حفظ کنند؟

    داروهای کاهش وزن با نام علمی آگونیست‌های glp-۱ به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا چربی‌های خود را کاهش دهند و از شر اثرات منفی چاق خلاص شوند. بر سر این داروهای لاغری رقابت فشرده‌ای بین شرکت‌های مختلف وجود دارد. از ژوئن ۲۰۲۱، زمانی که Wegovy، اولین داروی لاغری glp-۱ در آمریکا راه اندازی شد، ارزش بازار ww (سابق Weight Watchers) ۹۰٪ سقوط کرد. حتی در ۲۸ فوریه، اپرا وینفری اعلام کرد که از هیئت مدیره شرکت رژیم غذایی استعفا می‌دهد و تمام سهام خود را می‌فروشد تا از تضاد منافع در مورد استفاده او از glp-۱ جلوگیری کند. در این بازی، حتی غول‌های غذایی مانند نستله در حال برنامه‌ریزی برای آینده‌ای هستند که در آن مصرف این داروهای لاغری،  تقاضا برای تنقلات شیرین را کاهش می‌دهند.

  • آموزش، کلید ورود به کشاورزی محیط‌زیست محور

    چگونه الگوهای کشاورزی بر مبنای نیازهای مناطق مختلف در حال تغییر هستند

    آموزش، کلید ورود به کشاورزی محیط‌زیست محور

    پس از تسلط کشاورزی صنعتی بر شیوه تولید کشاورزی که از اواخر قرن ۱۹ در جهان ترویج شد، امروزه بسیاری از منتقدان این نوع از کشاورزی در سراسر جهان به انواع دیگر کشاورزی روی آورده‌اند که در تعادل با محیط زیست و طبیعت مناطق مختلف کشت باشد. پژوهشگران معتقدند که نقش آموزش در تغییر شیوه‌های کشاورزی به شیوه‌های سازگار با محیط زیست بسیار مهم است. امروزه سازمان‌های مختلفی در سراسر جهان در حال ترویج این نوع نگاه و آموزش کشاورزی مبتنی بر سنت هستند که اثرات مخرب کشاورزی صنعتی را معکوس می‌کند، با این همه مسئله اصلی تغییر دیدگاه نسبت به شکل تولید کشاورزی صنعتی است که تنها راه حل تامین نیازهای غذایی جمعیت روبه رشد جهان دانسته می‌شود.

  • چگونه نروژ به ابرقدرت خودروهای الکتریکی تبدیل شد؟

    چگونه نروژ به ابرقدرت خودروهای الکتریکی تبدیل شد؟

    بیش از ۹۰ درصد خودروهای جدید فروخته شده در نروژ برقی هستند. و همه چیز از آنجایی شروع شد که برخی از ستاره‌های فرهنگ پاپ با خودرو فیات پاندا در حال تردد بودند. داستان ماشین برقی در نروژ به سال ۱۹۸۹ بر می‌گردد. زمانی که «هارالد نیلز روستویک» استاد بازنشسته برنامه‌ریزی شهری در دانشگاه «استاوانگرو» و سه دوست دیگرش که از ستاره‌های موسیقی پاپ نروژ بودند، یک فیات پاندا را خریدند و به یک خودروی برقی تبدیل کردند.

  • چالش‌های الکتریکی‌کردن حمل و نقل در آمریکای لاتین

    چالش‌های الکتریکی‌کردن حمل و نقل در آمریکای لاتین

    بیش از هشت کشور از هر ده کشور در قاره آمریکا در حال حاضر متعهد به برنامه‌های حمل و نقل الکتریکی برای کاهش انتشار CO۲ و حرکت به سمت کربن زدایی هستند. این مسئله منجر به پیشرفت‌های زیرساختی در این زمینه شده است که این بخش را عملیاتی نگه می‌دارد. اگرچه کشورهایی مانند شیلی اکنون پس از چین دومین ناوگان بزرگ اتوبوس‌های برقی جهان را دارند، اما برای بسیاری دیگر برقی کردن حمل و نقل یک چالش بزرگ است. در حالی که پیشرفت‌هایی در زمینه آموزش و آگاهی از مزایای زیست محیطی برق‌رسانی حمل و نقل حاصل شده است، سرمایه‌گذاری در این بخش با چالش‌ها و ضرورت‌هایی همراه است.

  • پایتخت‌های چاقی جهان

    مطالعات نشان می‌دهد که چاقی در تمام کشورها در حال افزایش است

    پایتخت‌های چاقی جهان

    با این که زمان زیادی از وقتی که مردم چیز زیادی برای خوردن نداشتند نمی‌گذرد، اما اکنون کفه‌ی ترازو به سمت پرخوری چرخیده است. مطالعه‌ای که در ۲۹ فوریه در ژورنال پزشکی Lancet منتشر شد، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، آخرین سالی که داده‌های مربوط به آن در دسترس است، بیش از یک میلیارد نفر به عنوان افراد چاق طبقه‌بندی شده‌اند. یافته‌های این تحقیق که بر اندازه‌گیری وزن و قد بیش از ۲۲۰ میلیون نفر از تقریباً ۱۹۰ کشور جهان استوار است، نشان می‌دهد که میزان چاقی در میان بزرگسالان از سال ۱۹۹۰ دو برابر و در میان کودکان و نوجوانان چهار برابر شده است.

  • ثروتمندان جدید هند، جوان‌تر و ماجراجوتر شده‌اند

    ثروتمندان هندی چه کسانی هستند؟

    ثروتمندان جدید هند، جوان‌تر و ماجراجوتر شده‌اند

    جشن عروسی آنانت آمبانی در جامناگر، یک شهر صنعتی در غرب هند، تمامی هندیان را متحیر کرد. آمبانی پسر موکش آمبانی، ثروتمندترین مرد هند و رئیس Reliance، یک شرکت غول‌پیکر است. بیل گیتس، مارک زاکربرگ و ریحانا، و انبوهی از سرمایه‌داران تجاری هندی، اسطوره‌های کریکت و چهره‌های بالیوودی همگی در این مراسم حضور داشتند و دولت مجبور شد به طور موقت فرودگاه داخلی محلی را به یک فرودگاه بین‌المللی تبدیل کند. برای صدها میلیون هندی که این مراسم مجلل را در تلویزیون، رسانه‌های اجتماعی و روزنامه‌ها دنبال می‌کردند، این جشن‌ به‌عنوان خلاصه‌ای از سبک زندگی و قدرت ثروتمندان هند قلمداد شد.

  • مادران بریتانیایی در سال ۲۰۲۳ ساعتی ۴.۴۴ پوند کمتر از پدران درآمد داشته‌اند

    مادران بریتانیایی در سال ۲۰۲۳ ساعتی ۴.۴۴ پوند کمتر از پدران درآمد داشته‌اند

    به نظر می‌رسد که «جریمه مادر بودن» و دریافت حقوق کمتر مادران در مقایسه با پدران، در کشورهای مختلف در حال افزایش است و شکاف دستمزد بین زنان و مردان حتی در بریتانیا از سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۳% افزایش داشته است.  

  • چه چیزی موجب شکاف بازار مسکن در ایالات متحده شده است؟

    چه چیزی موجب شکاف بازار مسکن در ایالات متحده شده است؟

    بازار مسکن ایالات متحده در سال جاری دستخوش نرخ‌های بهره بالا است. خریداران مسکن از یک طرف نگران بی‌ثباتی وضعیت اشتغال خود و از طرف دیگر نگران هزینه‌های بالای حفظ مسکن در آمریکا هستند. همه اینها به کنار برای دریافت تسهیلات مسکن متقاضیان آمریکایی باید نرخ بهره بالایی را بازپرداخت کنند که از توان مالی آنها خارج است. با این همه بازار مسکن لوکس به اوج خود رسیده است و میلیونرها خانه‌های گران را به صورت نقدی خریداری می‌کنند.

  • از روبات بوکسور تا هدبندی برای تمدد اعصاب

    نگاهی به چند فناوری معرفی شده در سالی که گذشت

    از روبات بوکسور تا هدبندی برای تمدد اعصاب

    فناوری روزبه‌روز در حال پیشرفت است و یکی از چالش‌های مهم این روزهای صنعت جهانی، تصمیم به استفاده از فناوری‌هایی است که پشت سرهم وارد دنیای مدرن زندگی بشر می‌شوند. در سالی که گذشت، دنیای فناوری نوآوری‌های قابل‌توجهی را به خود دید. به نوعی که می‌توان ادعا کرد سال 1402 سال اختراعات و فناوری‌های متعددی بود. گجت‌ها، نرم‌افزارها، تجهیزات، ریزپردازنده‌ها، اینترنت اشیا، بلاکچین و بسیاری دیگر از امکاناتی که در دنیای فناوری به جهان معرفی شدند و رونمایی هرکدام از آن‌ها در صنعت‌های مختلف منجر به تحولات مؤثر شد. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی برخی از این فناوری‌ها که در یک سال گذشته معرفی شدند بپردازیم و کاربردهای هرکدام را واکاوی کنیم.

  • حقوق کارگران در این مناطق در حال نقض شدن است

    وضعیت کارگران نساجی در ترکیه بعد از زلزله

    حقوق کارگران در این مناطق در حال نقض شدن است

    طبق گزارش جدید کمپین لباس پاک، زمین لرزه‌های عظیمی که کمی بیش از یک سال پیش بخش وسیعی از جنوب شرقی ترکیه را ویران کرد، باعث شده تا حقوق کارگران صنعت بزرگ نساجی و پوشاک در این منطقه به شدت نقض شود.

  • استعفای مدیرعامل بزرگترین سازنده هواپیما در جهان

    استعفای مدیرعامل بزرگترین سازنده هواپیما در جهان

    بوئینگ اعلام کرد که دیو کالهون، مدیرعامل این شرکت در پایان سال جاری از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

  • بهترین و بدترین استانداردهای زندگی در سال ۲۰۲۳ متعلق به کدام کشورهاست؟

    نگاهی به روند تغییرات شاخص توسعه انسانی

    بهترین و بدترین استانداردهای زندگی در سال ۲۰۲۳ متعلق به کدام کشورهاست؟

    یکی از معیارهای استانداردهای زندگی، «شاخص توسعه انسانی» سازمان ملل متحد است، که برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ روندی نزولی پیدا کرد. شاخص استانداردهای زندگی پیشرفت در جنبه‌های اجتماعی از جمله امید به زندگی در بدو تولد، سال‌های مورد انتظار عمر، متوسط تحصیل و درآمد ناخالص ملی به ازای هر نفر را اندازه‌گیری می‌کند. در جدول جدید «شاخص توسعه انسانی»، سوئیس برای دومین سال متوالی در صدر جدول قرار گرفته و نروژ و ایسلند نیز جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند. با این همه میزان شاخص در سال ۲۰۲۲ و پیش بینی آن برای سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که احتمالا فرایند توسعه در مسیری پایین‌تر از روند پیش از ۲۰۱۹ و با شدت کمتری به رشد خود ادامه خواهد داد و در این میان شکاف بین کشورهای فقیر و غنی از لحاظ توسعه انسانی در حال گسترده شدن است.

  • هفت مقصد مهاجرتی محبوب برای کارکنان آمریکایی

    هفت مقصد مهاجرتی محبوب برای کارکنان آمریکایی

    برای بسیاری از آمریکایی‌ها، کار کردن نه‌تنها «ترکیبی» یا «از راه دور» شده، بلکه برای کارکنان آمریکایی کار کردن شکلی جهانی پیدا کرده است. بر اساس گزارش وضعیت استخدام جهانی از پلتفرم (Deel) که در زمینه استخدام جهانی تخصص دارد، تعداد کارگران آمریکایی استخدام شده توسط شرکت‌های بین‌المللی در سال گذشته 62 درصد افزایش یافته است.

  • استفاده از  گیاه کنف در ساختمان سازی

    ماده شگفت‌آور برای ساخت و ساز

    استفاده از گیاه کنف در ساختمان سازی

    به تازگی با استفاده از گیاه کنف (شاهدانه) ساختمان‌هایی تولید می‌شود که به کلی از فرایند پتروشیمی ساخت و ساز و آلودگی محیطی ناشی از سیمان پاک هستند. این گیاه می‌تواند بیش از دو برابر وزن خود کربن جذب کند. به عبارت دیگر کاشت شاهدانه دو برابر سریعتر از جنگلداری سنتی می‌تواند کربن خاک و هوا را کاهش دهد. بنابراین استفاده از ساختمان‌هایی که با استفاده از «کنف-آهک» یا «کنفکریت» ساخته می‌شوند مدل جدید هماهنگی تولید با برنامه‌های کربن‌زدایی است که هدف سازمان ملل و یکی از نگرانی‌های اصلی این روزها در سطح جهانی است. بر اساس برآوردها، پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی «کنف‌کریت» از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ سالانه ۱۶ درصد رشد کند، و پیش‌بینی می‌شود که کل بازار جهانی مصالح ساختمانی سبز تا سال ۲۰۲۶ به ارزش ۴۱۹ میلیارد دلار برسد.

  • عملکرد برنامه احیاء اتحادیه اروپا از کووید ۱۹ چگونه ادامه می‌یابد؟

    صندوق بازیابی اروپایی از کویید ۱۹ تبدیل به ابزار اعمال قدرت اتحادیه اروپا در کشورهای عضو می‌شود

    عملکرد برنامه احیاء اتحادیه اروپا از کووید ۱۹ چگونه ادامه می‌یابد؟

    سه سال پس از اجرایی شدن «صندوق بازیابی» اتحادیه اروپا که با نام «اروپای نسل بعد» معروف شده است، می‌گذرد. این صندوق دارای ارزشی معادل ۸۹۷ میلیارد دلار یا ۵.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی بلوک یورو در سال ۲۰۲۲ است. هدف کوتاه مدت «صندوق بازیابی» جلوگیری از تکرار بحران یورو در سال‌های ۲۰۱۰-۲۰۱۲ و هدف دوم این صندوق کمک به بهبودی و بازیابی اقتصاد از اعماق رکود ناشی از کووید بود که اصلا کارکرد خود را انجام نداد. با این همه هدف نهایی این صندوق به نوعی پرداخت رشوه به کشورهای طرد شده اتحادیه اروپا است تا از قدرت جناح‌های راست افراطی بکاهد.

  • چگونه «تله توسعه» به فرار مغزها و تخلیه مناطق روستایی اروپا منجر شد

    نابرابری در شرق و غرب، شمال و جنوب اروپا

    چگونه «تله توسعه» به فرار مغزها و تخلیه مناطق روستایی اروپا منجر شد

    تنها بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا ۳.۵ میلیون نفر در سن کار را از دست داده و پیش‌بینی می‌شود بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۵۰، ۳۵ میلیون نفر دیگر از جمعیت خود را از دست می‌دهد. پارلمان اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تشویق می‌کند تا یک قانون مشترک فوری برای مقابله با «فرار مغزها» در مناطق خالی از جمعیت قاره ایجاد کنند. کشورهایی مانند بلغارستان، رومانی، مجارستان و کرواسی و همچنین جنوب و شمال غربی ایتالیا، شرق آلمان و برخی از مناطق جمهوری چک، لهستان، فرانسه، یونان و پرتغال همگی در «تله توسعه» خالی از جمعیت شده‌اند. تله‌های توسعه به معنی شکست در جذب افراد در سن کار است. در حالی که برخی از تحلیل‌گران به ایجاد قانون جدید خوشبین هستند، برخی دیگر بر این باورند که اگر وضعیت اروپا به همین منوال ادامه یابد و به ریشه‌های ساختاری چنین مشکلاتی بی‌توجه بماند، عصر کنونی دوران آشفتگی و رکود اتحادیه اروپا خواهد بود.

  • کابوس سرمایه‌گذاری کالایی

    پیچیدگی روابط سیاسی و تولیدات کالایی، سرمایه‌گذاران در سهام کالاها را دچار سرگیجه کرده است

    کابوس سرمایه‌گذاری کالایی

    پس از پایان یافتن کرونا و رونق اقتصادی ناشی از بازگشایی مجدد، برخی از متخصصان بر این نظر بودند که چرخه جدیدی از تولید کالایی رونق اقتصادی را در غرب موجب خواهد شد؛ چرخش به سمت سیاست‌های خالی از کربن نیز این خوش‌بینی را تشدید کرده بود. اما امروزه دیگر قطعیت چنین دیدگاهی به زیر سوال رفته است؛ چرا که بازارهای کشورهای غربی نسبت به جایگزینی انرژی، پاسخ مورد نظر را نداده است و از طرفی سیاست‌های ناروشنی از طرف احزاب اروپایی در قبال «گذار سبز» دیده می‌شود. در این میان یکی از بزرگترین بازارهای جاذب کالاهای تولید شده در غرب، یعنی چین رو به افول گذاشته؛ رشد اقتصادی چین به‌طور قابل توجهی کاهش یافته و سرمایه‌گذاری در املاک این کشور هم به تبع آن کم شده است.

  • آیا مصرف‌کنندگان چینی می‌توانند اقتصاد این کشور را نجات دهند؟

    آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازگشت به "تعادل مجدد" بسیار سخت خواهد بود

    آیا مصرف‌کنندگان چینی می‌توانند اقتصاد این کشور را نجات دهند؟

    حتی در بهترین زمان‌، مجموع مخارج خانوارها، بنگاه‌ها و دولت برای خرید تمام آنچه که چین در حال حاضر می‌تواند تولید کند، کافی نیست و مازادی وجود دارد که کشور مجبور است آن را صادر کند. چین در حال تحمل طولانی‌ترین دوره کاهش تورم از زمان بحران آسیایی یک ربع قرن پیش است و سقوط بازار سهام از اواخر سال ۲۰۲۲ باعث شده است که سرمایه گذاران ۲ تریلیون دلار از دست بدهند.

  • تولید یک ویدئو تنها با توصیف آن

    توانایی جدید هوش مصنوعی که توسط OpenAI ساخته شده است

    تولید یک ویدئو تنها با توصیف آن

    شرکت آمریکایی OpenAI اخیرا اعلام کرد که فراتر از هوش مصنوعی متن و تصویر ثابت، برای اولین بار هوش مصنوعی از نسل ویدیویی را ارائه می‌دهد. به گفته این شرکت مدل جدید هوش مصنوعی که «سورا» نام دارد به کاربر اجازه می‌دهد تا صحنه مورد نظر خود را تایپ کرده و آن را به یک کلیپ ویدیویی با کیفیت بالا تبدیل کند. ویدئوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی مسئله دیگری برای نگران‌ها درباره اشاعه اطلاعات نادرست ایجاد می‌کند، به خصوص که امسال انتخابات‌های مهمی در سراسر جهان برنامه‌ریزی شده است.

  • رکود در صنعت بازرهای ویدئویی بعد از چندین دهه موفقیت

    رکود در صنعت بازرهای ویدئویی بعد از چندین دهه موفقیت

    صنعت بازی‌های ویدیویی که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار گردش مالی تولید می‌کند، امسال با بزرگ‌ترین افت رشد خود در ۳۰ سال گذشته روبه‌رو شده است. رشد عظیم ناشی از بازی با گوشی‌های هوشمند و آخرین نسل کنسول‌ها، محدودیت‌هایی در صنعت بازی‌های ویدئویی ایجاد می‌کند، که افت رشد را تقویت می‌کند.

  • سرمایه‌گذاران سهام کالاهای لوکس اروپایی را در چین خریداری می‌کنند

    برای سرمایه‌گذای امن‌تر

    سرمایه‌گذاران سهام کالاهای لوکس اروپایی را در چین خریداری می‌کنند

    مدیران صندوق و تحلیلگران اعتقاد دارند که تیرگی اقتصادی ادامه خواهد داشت، اما باید نسبت به سقوط سهام چین همچنان محتاط بود.

  • تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    دگرگونی همیشگی در گلبول‌های سفید با مصرف تنباکو

    تغییر سیستم ایمنی حتی سال‌ها پس از ترک سیگار

    بر اساس نظر «سازمان جهانی بهداشت»، بیش از ۱۰۰ خطر برای مصرف دخانیات وجود دارد؛ از جمله مهمترین این خطرات، احتمال بالای ابتلا به سرطان یا حمله قلبی، بوی بد بدن، چین و چروک صورت، آسیب به دندان، آسیب به افراد در معرض دود دست دوم و...است. اما اخیرا نتایج یک پژوهش ۱۰ ساله در فرانسه نشان می‌دهد که علاوه بر خطرات پیشین سیگار عاملی است که حتی سال‌ها پس از ترک آن، بیشتر سیستم دفاعی بدن را تغییر می‌دهد و گلبول‌های سفید خون افراد سابقا سیگاری، برای سال‌ها تغییر کرده باقی می‌مانند. بر این اساس سیگار تنها عاملی است که اثرات قابل مقایسه با متغیرهای تغییرناپذیر مانند سن، جنس و ژنتیک دارد. در این معنا امضای سیگار در سیستم ایمنی حفظ می‌شود، هر چند بنا بر نظر برخی متخصصان در نهایت این آزمایش نمی‌تواند به‌طور قطعی بگوید که تغییرات ناشی از سیگار در سیستم ایمنی، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد بلکه فاکتورهای ژنتیکی در این مورد تاثیرگذارند.

  • ۱۰ شرکت بیمه‌ای برتر جهان را بشناسید

    ۱۰ شرکت بیمه‌ای برتر جهان را بشناسید

    صنعت بیمه یکی از مهم‌ترین صنایع در جهان به شمار می‌رود و اهمیت آن در صورت بروز تلفات جانی، حوادثی همچون آتش‌سوزی، بلایای طبیعی و مشکلات بهداشتی آشکار می‌شود.

  • معمای کووید طولانی مدت

    وحشت از علائم ماندگار کرونا دانشمندان را به تکاپو انداخته است

    معمای کووید طولانی مدت

    آیا کرونا یک بیماری گذار است که به پایان خود نزدیک می‌شود یا ابعاد تازه‌ای از این بیماری همه‌گیر در حال بروز و ظهور است؟ به نظر می‌رسد ابعاد زیادی از این بیماری هنوز برای ما و سیستم‌های بهداشتی ناشناخته باقی مانده است. اکنون دانشمندان و پژوهشگران سلامت به شدت نسبت به کرونای طولانی مدت ابراز نگرانی می‌کنند. «کووید طولانی» به نوعی مزمن از این بیماری گفته می‌شود که در آن علائم بیماری به مدت سه ماه پس از ابتلای اولیه همچنان در بدن فرد مبتلا قابل مشاهده باشد. این نوع کووید احتمال دچار شدن به سکته مغزی، قلبی و حتی دیابت را افزایش می‌دهد. خوشبختانه نوع جدید بیماری کووید (او میکرون) نسبت به گونه اولیه بیماری جنبه‌های کمتری از «کووید طولانی» را موجب می‌گردد؛ با این حال دانشمندان هنوز در حال بررسی راه‌های احتمالی کنترل نوع مزمن و طولانی این بیماری هستند که برای سیستم‌های درمان ناشناخته و پر هزینه است.

  • هوش مصنوعی چه امکاناتی را در اختیار کشورهای در حال توسعه خواهد گذاشت؟

    نویدهای هوش مصنوعی برای جهان آینده

    هوش مصنوعی چه امکاناتی را در اختیار کشورهای در حال توسعه خواهد گذاشت؟

    فناوری‌های جدید هم امید رفاه بیشتر و هم ترس بی رحمانه از دست دادن را به همراه دارند. بسیاری از فناوری‌ها نوین، مانند دوره‌های آموزشی آنلاین، بیش از رشد اقتصادی در جهان نوظهور باعث ایجاد تبلیغات شده‌اند. به نظر می‌رسد که برندگان فناوری جدیدی مانند هوش مصنوعی، تاکنون فقط تعدادی از شرکت‌های غربی و همچنین استارت‌آپ‌ها در سانفرانسیسکو و «هفت شرکت بزرگ فناوری» آمریکا که شامل مایکروسافت نیز می‌شوند باشند. این شرکت‌ها از زمان راه اندازی Chatgpt در سال ۲۰۱۸، ۴.۶ تریلیون دلار به ارزش بازار خود اضافه کرده‌اند.

  • چرا آخرین بخش مبارزه با تورم ممکن است سخت‌ترین آن باشد؟

    دستمزد همچنان به سرعت رشد می‌کنند

    چرا آخرین بخش مبارزه با تورم ممکن است سخت‌ترین آن باشد؟

    قیمت‌ کالاها در کشورهای پیشرفته سال به سال ۵.۴ درصد افزایش می‌یابد که البته از اوج خودش که ۱۰.۷ درصد در اکتبر ۲۰۲۲ بوده، کاهش چشم‌گیری داشته است. این کاهش ۵۰درصدی در این یک سال البته که چشم‌گیر است اما هدف کشورها آن است که تا حدود دو درصد این رقم را کاهش دهند. دقیقا سخت‌ترین بخش کاهش تورم، چرا که بازارهای کار در این زمینه و برای کاهش تورم با یکدیگر همکاری لازم را انجام نمی‌دهند.

  • جاسوسی راهش نیست

    خطرات استفاده از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی برای کنترل مصرف آنلاین کودکان

    جاسوسی راهش نیست

    ترس مادران و پدران از تاثیری که تلفن‌ها بر کودکان زیر سن قانونی می‌گذارد باعث شده تا استفاده از برنامه‌های کنترل والدین در سراسر جهان زیاد شود. با این حال کارشناسان در مورد خطرات چنین برنامه‌هایی هشدار می‌دهند و معتقدند که «جاسوسی راهش نیست». به غیر از کنترل از طریق اپلیکیشن‌ها که اکثرا از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، بهترین راه‌حل ایجاد تعامل و ساخت الگویی برای کودکان و نوجوانان در رابطه با استفاده از گوشی هوشمند است.

  • افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    افزایش استفاده از گوشی هوشمند در میان کودکان و شیوه‌های کنترل آن

    بر اساس داده‌های تنظیم‌کننده ارتباطات بریتانیا «آفکام» (Ofcom)، ۹۱ درصد از کودکان در بریتانیا تا سن ۱۱ سالگی صاحب یک گوشی هوشمند می‌شوند. این درحالی است که مطالعه در ۱۹ کشور اروپایی دیگر نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از کودکان ۹ تا ۱۶ ساله به‌صورت روزانه از یک گوشی هوشمند برای آنلاین شدن استفاده می‌کنند. در همین حال، داده‌های یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که ۴۲ درصد از کودکان آمریکایی تا سن ۱۰ سالگی و ۹۱ درصد آنها در ۱۴ سالگی صاحب گوشی هوشمند می‌شوند. داشتن گوشی هوشمند چگونه بر زندگی افراد و به خصوص کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارد و چگونه می‌توان استفاده از آنها را تحت کنترل درآورد؟ در این گزارش نگاهی به تجربه‌های مختلف از تاثیر صفحه‌نمایش بر زندگی کودکان و نوجوانان و چگونگی کنترل این تاثیرات توسط والدین می‌اندازیم.

  • نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    اقتصاد جهان با کاهش شکاف سلامت جنسیتی بهبود می‌یابد

    نفع یک تریلیون دلاری از سلامت زنان

    در یک دهه گذشته، شاهد جلب توجه جهانی بیشتر به شکاف میان زنان و مردان در مراقبت‌های بهداشتی بوده‌ایم. در حالی که افزایش آگاهی در مورد سلامت زنان دلگرم‌کننده به نظر می‌رسد، اما مشهود است که در این تلاش‌ها برای گسترش دسترسی به سلامت زنان، همه رویکردها به یک اندازه مناسب نیستند. شکاف چه در کشورهای پردرآمد و چه در کشورهای کم‌درآمد همچنان پابرجاست. گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد درباره وضعیت شکاف سلامت زنان و مردان نشان می‌دهد که کاهش شکاف بهداشتی، سلامت زنان را بهبود می‌بخشد و آن‌ها را قادر می‌سازد تا فعال‌تر در نیروی کار شرکت کنند. این کاهش می‌تواند منجر به افزایش 1.7درصدی در تولید ناخالص داخلی سرانه کشورها شود. بر اساس این گزارش، زنان همچنان بیشتر با موانع مراقبت مواجه هستند و تأخیرهای تشخیصی و یا درمان غیربهینه را تجربه می‌کنند.

  • وحشت غرب از هجوم خودروهای چینی

    وحشت غرب از هجوم خودروهای چینی

    آیا چین در آستانه ایجاد موج دیگری از صنعتی‌زدایی در جهان ثروتمند است؟ با ادغام چین در سیستم تجارت جهانی و شروع به ارسال کالاهای ارزان به خارج از کشور، حدود یک میلیون کارگر آمریکایی به دلیل رقابت با چین در سال‌های ۲۰۱۱-۱۹۹۷ شغل خود را از دست دادند. از آن زمان، این «شوک چین»، مقصر همه‌چیز از افزایش مرگ‌ومیر در میان طبقه کارگر آمریکایی تا انتخاب دونالد ترامپ بوده است. اکنون نیز صنعت خودروسازی چین رشد شگفت‌انگیزی دارد. این اتفاق جدید، ترس از شوک ویرانگر دیگری را در میان غربی‌ها ایجاد کرده است. در واقع اکنون این سؤال مطرح شده که باید از موفقیت‌های چین در صنعت خودروسازی تجلیل کرد یا ترسید؟