کنترل کرونا درکشور در اولویت است/ لزوم توجه به توریسم درمانی

وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون کنترل بیماری کرونا درکشور در اولویت است، گفت: از تمامی همکاران تقاضا دارم تمام انرژی خود را بر واکسیناسیون متمرکز کنند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عین اللهی، در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دارای قدمت زیادی بوده و از پتانسیل بالایی جهت پیشرفت برخوردار است.

وی افزود: متاسفانه دانشگاه‌های موجود در مناطق مرزی به اندازه کافی پیشرفت نکرده‌اند و دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز از این مساله مستثنی نیست.

وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون کنترل بیماری کرونا درکشور در اولویت است، خاطر نشان کرد: از تمامی همکاران تقاضا دارم تمام انرژی خود را بر واکسیناسیون متمرکز کنند و از مردم برای این کار کمک بگیرند.

عین‌اللهی ابراز امیداوری کرد از هفته آینده با تامین واکسن، واکسیناسیون در کشور به سرعت انجام گیرد.

لزوم توجه به توریسم درمانی

عین‌اللهی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های مهم دولت محرومیت زدایی و ایجاد عدالت در تمامی شهرهای مرزی است، گفت: رفع محرومیت در استان آذربایجان‌غربی نیز همانند سایر مناطق محروم کشور در دستور کار است.

وی مشکل کمبود نیروی انسانی را در حوزه درمان کشور مهم‌تر از مشکل سخت افزاری آن دانست و گفت: سرمایه گذاری عمده باید بر نیروی انسانی باشد و بهترین روش برای حل مشکلات نیروی انسانی بومی گزینی است و هر دانشگاه باید نیروی مورد نیاز خود را اعم از پرستار و سایر کادر درمان تربیت کند.

عین‌اللهی آذربایجان‌غربی را به عنوان یکی از استان‌های پیشگام درحوزه بهداشت کشور عنوان کرد و گفت: اولین بهورز کشور از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه فارغ التحصیل شده و این نشان از تجریه این دانشگاه در تربیت بهورز است.

وزیر بهداشت به لزوم توجه به توریسم درمانی اشاره کرد و گفت: توجه به این مساله علاوه بر تامین منابع  مالی سرشار برای استان می‌تواند زمینه ساز معرفی توانمندی‌های استان در بخش پزشکی به سایر کشورها باشد.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه جذب دانشجوی خارجی در استان پیشرفت زیادی داشته و این استان قابلیت اجرای طرح پزشک خانواده را نیز دارد.

آذربایجان غربی، مهد مراقبت‌های اولیه بهداشتی یا PHC است

در ادامه نشست دکتر جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه خوشبختانه با مساعدت استاندار در زمان شیوع بیماری کرونا، کنترل مرزها به خوبی در حال انجام است، گفت: به طوری که در صورت لزوم، به موقع مرزها بسته می‌شود و در صورت تردد مسافر نیز، تست PCR قبل از تردد انجام می‌شود و در نهایت این مساله، مانع از گسترش شیوع کرونا از طریق مرزها در استان شده است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان دارای حدود ۱۸ هزار پرسنل است که از ۳۷۵ نفر از اعضای هیات علمی و ۱۵ هزار نفر غیر هیات علمی، یک هزار و ۲۵۰ نفر به صورت شرکتی و یک هزار و ۱۵۸ نفر به صورت شرکتی خدماتی مشغول به کار هستند.

وی در ادامه تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را یکی از درخواست‌های پرسنل دانشگاه عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در ادامه اضافه کرد: یکی از مشکلات استان آذربایجان غربی جذب هیات علمی ثابت هست و متاسفانه اخیرا نیروهای تخصصی از سیستم درمانی خارج شده و جذب بخش خصوصی می‌شوند.

وی گفت: کار مثبتی که در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده جذب استادیاران پژوهشی برای مراکز پژوهشی است، به طوری که استادیاران جذب شده پس از طی مراحلی می‌توانند در قسمت‌های آموزشی نیز مشغول به خدمت شوند.

آقازاده در خصوص پذیرش دانشجویان خارجی یا بین‌الملل، هم مرزی با چهار کشور را از امتیازات استان آذربایجان غربی برشمرد و یادآدور شد: به علت همجواری با کشور عراق، بیشتر دانشجویان خارجی جذب شده عراقی هستند، به‌طوری که در سال ۹۷ جذب دانشجویان بین‌الملل فقط دو نفر بوده که در سال ۹۸ به ۴۲ نفر و در سال ۹۹ به ۱۴۶ دانشجو رسید و در نهایت سال ۱۴۰۰ به ۱۹۰ نفر افزایش یافته است.

آقازاده در این خصوص گفت: دانشجویان بین‌الملل ارزش‌های کشورمان را از طریق آموزش‌های دریافتی به کشورهای همسایه منتقل می‌کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی یادآور شد: مهد مراقبت‌های اولیه بهداشتی یا PHC استان آذربایجان غربی است و اولین خانه بهداشت تاسیس شده در استان، خانه بهداشت حیدرلو بوده که در ارومیه راه اندازی شده است. دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از طریق ساخت خانه‌های بهداشت محرومیت زدایی کرد به طوری که در طول یکسال ۱۸۰ خانه بهداشت ساخته و راه اندازی شد که یک امر جهادی بود.

آذربایجان غربی مشکلی از لحاظ پرسنل تزریق کننده واکسن ندارد

وی افزود: ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت حاشیه شهر که نه متعلق به شهر و نه متعلق به روستا بودند با راه اندازی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار گرفتند.

آقازاده تصریح کرد: ۳ میلیون و ۴۷۸ هزار نفر جمعیت تحت پوشش سیستم هوشمند شبکه هستند که همکاران از طریق سیستم محله محور برای غربالگری جمعیت پوشش وارد عمل شدند و این خود یکی از محسنات استان آذربایجان غربی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی ادامه داد: از طریق همین سیستم هوشمند، ۴۰۰ جانباز شیمیایی بالای ۵۰ درصد سردشت، تحت پوشش قرار گرفتند.

آقازاده در خصوص واکسیناسیون کرونا افزود: تاکنون بالای ۹۰۰ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است به طوری که ۶۳۱ هزار نفر نوبت اول واکسن کرونا را دریافت و ۲۸۱ هزار نفر نیز دوز دوم را دریافت کرده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: استان آذربایجان غربی مشکلی از لحاظ پرسنل تزریق کننده واکسن و مراکز واکسیناسیون ندارد.

مدافعان سلامت استان تمام توان خود را برای مبارزه با کرونا به کار برده‌اند

همچنین در ادامه حجت‌الاسلام اسم حسینی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه عنوان کرد: بهترین مردم نزد خدا کسانی هستند که منفعت شان برای مردم است و بهترین اعمال، اعمالی است که سرور در دل مردم ایجاد می‌کند.

اسم حسینی تصریح کرد: به جرات می‌توان گفت مدافعان سلامت در استان آذربایجان غربی تمام توان خود را برای مبارزه و مقابله با بیماری کرونا به‌کار برده‌اند.

وی در پایان افزود: آن چیزی که برای انسان باقی می‌ماند، اعتقادات و خدمت به مردم است.

کد خبر: 27027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 5 =