افتتاح ۳۰۷ پروژه در سال جاری

وزیر نیرو از بهره‌برداری ۳۰۷ پروژه با سرمایه‌گذاری بیش از ۸۱ هزار و ۲۲ میلیارد تومان در پویش هر هفته الف-ب ایران امسال خبر داد.

به گزارش ‌آتیه آنلاین به نقل از  پاون، رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز در آئین پایانی پویش هر هفته الف-ب ایران در سال ۹۹ که در آخرین ایستگاه خود با بهره‌برداری ۶ پروژه بزرگ صنعت آب و برق در استان‌های تهران، قزوین، گیلان و مازندران به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، بیان کرد: گزارش‌ها حاکی از یک کار جمعی و ‌برنامه‌ریزی شده با همت بالا در سال جهش تولید و در کوران جنگ اقتصادی و روانی دشمنان این سرزمین برای ابراز توانمندی ملت بزرگ ایران در تمامی صحنه‌ها برای بروز ظرفیت‌های نهفته منابع انسانی در این کشور و نمایش تاب‌آوری این جامعه و البته انجام وظیفه عرضه خدمات در آب و برق و انجام موفق این پویش ملی بود که در ۲۵ فروردین امسال اعلام شد.
وی افزود: به کمک همکاران زحمتکش و پرتلاشمان در عرصه رسانه موفق شدیم در ارتباط مستقیم و منظم با تمام دست اندرکاران و مردم، این کار را به ایستگاه پایانی در سال ۹۹ برسانیم.
اردکانیان گفت: وعده این بود که ۲۵۰ پروژه با سرمایه‌گذاری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به مدار بهره‌برداری بیاید که خوشبختانه با تلاش صورت گرفته با احتساب طرح‌های امروز، ۳۰۷ پروژه با سرمایه‌گذاری ۸۱ هزار و ۲۲ میلیارد تومان افتتاح شده و ‌می‌شوند و یا طرح‌هایی آبگیری و ‌آب‌اندازی می‌شوند یا مرحله آزمایشی خود را آغاز می‌کنند.
وزیر نیرو، از جمله طرح‌هایی که در پویش امسال به بهره‌برداری رسیدند به ۱۴ سد مخزنی، ۵۵ هزار و ۶۴۲ هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی، ۱۰ پروژه آبرسانی شهری، ۹ تصفیه‌خانه آب، ۱۳ تصفیه‌خانه فاضلاب، آبرسانی به ۱۶۵۰ روستای کشور به شکل پایدار با جمعیت بیش از یک‌میلیون نفر، همچنین ۹ نیروگاه جدید، ۵ پروژه بازتوانی نیروگاه‌های موجود، ۳۰ نیروگاه مقیاس کوچک، ۲۵ نیروگاه تجدیدپذیر جمعا به ظرفیت ۲۳۳۵ مگاوات خبر داد و گفت: به ۲۸۸ روستای دیگر باقی مانده هم برق‌رسانی شد.
وی گفت: مهمترین بخش پویش نه تنها طرح‌های ساخت و سازی که در این شرایط به نتیجه رساندن هر کدام کار مهمی است، بلکه طرح‌های ساز و کاری آن بود. طرح‌هایی که لازم است به تدریج جای خود را در مجموعه فعالیت‌های صنعت آب و برق به درستی و به وسعت باز کنند. طرح‌هایی که موجب افزایش بهره‌وری، کاهش قیمت تمام شده، ‌ تسهیل خدمت‌رسانی به مردم، ‌ سرعت بیشتر اجرای طرح‌های ساخت و سازی و مجموع تحولاتی از این نوع خواهد شد.
وی گفت: تهیه و تصویب طرح‌های سازگاری با کم آبی برای ۳۱ استان، یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، ‌آغاز گردشگری آبی در تعداد قابل توجهی از دریاچه‌های احداثی بر اثر ساخت سدهای بزرگ، ‌ طرح‌های آب و برق امید، ‌ تعویض کابل‌های فرسوده با کابل‌های خودنگهدار، ساختار جدید آب کشور بر اساس حوضه‌های آبریز و ۵۳ طرح تحت عنوان طرح‌های ساز و کاری موجب تحول معناداری در گردش کار در سال‌های پیش رو هم خواهد شد.
وی طرح‌های امروز را شامل یک واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین به ظرفیت ۱۵۰ مگاوات در استان مازندران، تصفیه‌خانه بزرگ آب گیلان، تصفیه‌خانه مسکن مهر صومعه‌سرا، آبگیری سد نهب در استان قزوین، تست و آب‌اندازی تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب غرب تهران که پس از این مرحله، مرحله عملی بهره‌برداری از آن در زمان مقتضی آغاز خواهد شد و نیز تصفیه‌خانه فاضلاب مسکن مهر برشمرد.
اردکانیان ادامه داد: حدود ۷۰ درصد منابع اجرای این طرح‌ها توسط بخش غیر دولتی به اشکال مختلف تامین شده که ان‌شاءالله این مسیر و نسبت، استمرار و افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: ما مستظهر به دلگرمی‌ها، تشویق‌ها و پشتیبانی‌های مستمر همه مقامات ارشد کشور بویژه مقام معظم رهبری بوده‌ایم؛ چه در اجازاتی که در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای این طرح‌ها صادر کرده‌اند و ان‌شاءالله تداوم خواهد داشت و چه در مواقعی که مرقومه‌های شریفه ایشان موحب انگیزه و دلگرمی بیشتر همه دست‌اندرکاران در این عرصه بوده است.
افتتاح ۶ پروژه ملی در چهار استان با دستور رئیس جمهور
 گفتنی است،  صبح امروز با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور قطار پویش  هرهفته الف- ب ایران با ۶ پروژه بزرگ و ملی صنعت آب و برق در چهار استان تهران، قزوین، گیلان و مازندران به ایستگاه پایانی مرحله دوم این پویش رسید.
طرح بزرگ جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب غرب تهران(فیروز بهرام) به‌عنوان مهم‌ترین پروژه هفته پایانی این پویش با گزارش رضا اردکانیان از محل پروژه و با اجرای یک هزار و ۶۷۰ کیلومتر طول شبکه جمع‌آوری فاضلاب، حفر ۱۱ هزار و ۶۶۸ متر تونل فاضلاب و احداث ۶ واحد تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت ۷۸۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز با تحت پوشش قرار دادن ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تا افق طرح در سال ۱۴۱۰ و سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیارد تومان افتتاح شد.
بر این اساس، دومین پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب پردیس در استان تهران با ظرفیت ۲۴ هزار مترمکعب در روز با مساحتی بالغ بر ۱۲ هکتار و اجرای خط انتقال فاضلاب ۱۱ کیلومتر برای جمعیت ۲۵۰ هزار نفر تا افق طرح در سال ۱۴۱۰ احداث شده که با اعتبار ۱۷۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.
همچنین سد نهب در استان قزوین نیز که از نوع هسته رسی است با ارتفاع ۴۶ متر، طول تاج دو هزار و ۱۵۶ متر و حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب با هدف تخصیص آب طرح به میزان ۱۱۰ میلیون مترمکعب در سال به تفکیک ۸۰ میلیون مترمکعب حقابه کشاورزی، ۲۵ میلیون مترمکعب تغذیه مصنوعی و ۵ میلیون مترمکعب نیاز زیست محیطی با سرمایه‌گذاری ۴۶۵ میلیارد تومان افتتاح شد.
پروژه تصفیه‌خانه بزرگ آب گیلان با دو واحد به ظرفیت تصفیه آب هر واحد ۳ مترمکعب در ثانیه و در مجموع ۶ مترمکعب در ثانیه، دیگر پروژه افتتاح شده امروز است که با بهره‌برداری از آن در شرایط فعلی ساکنان ۱۴ شهر رشت، خمام، بندرانزلی، سنگر، ‌ سیاهکل، لاهیجان، رودبنه، آستانه‌اشرفیه، لنگرود، کیاشهر، کومله، شلمان، اطاقور و چاف‌وچمخاله را با جمعیت تحت‌پوشش یک میلیون و ۸۵۱ هزار نفر و ۱۹۷ روستای واقع در مسیر خط‌ انتقال با جمعیت تحت‌پوشش ۲۰۲ هزار نفر از آب تصفیه‌شده بهره‌مند می‌کند.
پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب مسکن مهر صومعه سرا در استان گیلان نیز پنجمین پروژه افتتاح شده است که با اعتبار سه میلیارد تومان و ظرفیت ۲۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز جمعیتی حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر را پوشش می‌دهد.
"واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین" آخرین پروژه هفته چهل و پنجم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران است که با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات و اعتبار چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان برای توسعه اقتصادی و تامین برق پایدار در منطقه و شبکه سراسری به بهره‌برداری رسید.
دومین مرحله افتتاح طرح‌های مهم صنعت آب و برق در قالب پویش هر هفته الف-ب ایران فعالیت خود را از فروردین‌ماه امسال آغاز کرد. این مرحله از پویش، بهره‌برداری از طرح‌های مهم صنعت آب و برق را برای سراسر کشورمان در شرایط سخت تحریمی به همراه داشت و نشان داد با وجود شرایط سخت تحمیل شده به کشور، قطار سازندگی دولت «تدبیر و امید» زمین‌گیر نشده و همچنان با قوت رو به جلو در حرکت است.
در قالب پویش هرهفته الف-ب ایران مقرر بود ۲۵۰ پروژه مهم صنعت آب و برق در سراسر کشور با سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان بهره‌برداری شود، اما تاکنون و از ابتدای پویش سال‌جاری، ۲۵۴ پروژه ساخت و سازی و ۵۳ پروژه ساز و ‌کاری در مجموع ۳۰۷ پروژه به بهره‌برداری رسیده است.

کد خبر: 11145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 0 =