تهدید سلامت مردم؛ پیامد گرانی مواد لبنی و پروتئینی
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نسبت به پیامدهای افزایش قیمت مواد غذایی بهویژه لبنیات و منابع پروتئینی و حذف آن از سبد غذایی مردم هشدار داد.

احمد اسماعیلزاده با اشاره به افزایش قیمت اقلامی مانند لبنیات و منابع پروتئینی، گفت: کاهش قدرت خرید باعث حذف این مواد از سبد غذایی بخشی از مردم شده و سلامت تغذیهای جامعه را تهدید میکند.
او تأکید کرد: افزایش قیمت مواد غذایی میتواند به سوءتغذیه، کاهش نیروی کار در آینده و افزایش بیماریهای مزمن منجر شود که هزینه سنگینی بر نظام سلامت تحمیل خواهد کرد.
اسماعیلزاده توضیح داد: وزارت بهداشت ابزار مستقیم برای کنترل قیمتها ندارد. با این حال این وزارتخانه در نامهای به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، خواستار اقدام فنی و نظارتی دستگاههای مسئول برای تثبیت قیمتها شده است.
به گفته او تخصیص یارانه پایدار و هدفمند به اقلام سلامتمحور مانند لبنیات، میوه و سبزیجات، حداقل برای پنج دهک اول درآمدی جامعه و تخصیص یک درصد از مالیات کارخانههای مواد غذایی به دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مطابق قانون، برای اجرای برنامههای پیشگیرانه مانند مکملیاری و غنیسازی مواد غذایی ضرورت دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با انتقاد از عدم تخصیص بودجه کافی به حوزه پیشگیری گفت: بخش عمده بودجه وزارت بهداشت به درمان اختصاص مییابد و دست دفتر بهبود تغذیه از نظر منابع مالی «بسیار خالی» است. او تاکید کرد: بدون منابع مالی، برنامههای بهبود تغذیه تنها در حد شعار و مصاحبه باقی میماند و تغییری در وضعیت مردم ایجاد نمیشود.
اسماعیلزاده در پایان درباره لزوم مطالبهگری نمایندگان مجلس در حوزه بهداشت و تغذیه گفت: همانگونه که در بخش درمان پیگیری میکنند، باید برای تأمین منابع پیشگیری و کنترل قیمت مواد غذایی نیز اقدام عملی مطالبه شود.





