• رمز عبور از موانع تحریم دارویی ایران چیست؟

    رمز عبور از موانع تحریم دارویی ایران چیست؟

    تحریم‌های اقتصادی ایران در سال‌های اخیر حوزه واردات دارویی و تجهیزات پزشکی کشورمان را نشانه گرفته که دود آن به چشم بیماران به‌ویژه افراد نیازمند به درمان‌های تخصصی مانند بیماران سرطانی و صعب‌العلاج می‌رود. در اثر تحریم‌ها برخی شرکت‌های خارجی از فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران امتناع می‌کنند و واردات مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌های ام‌آرای، سی‌تی‌اسکن، آنژیوگرافی و... به سختی میسر می‌شود. این در حالی است که آمریکا مدعی است هیچ‌گونه تحریمی علیه ایران در حوزه دارویی انجام نمی‌شود و هرچند دیوار حاشای این کشور در زمینه تحریم دارو بلند است، اما مردم و شرکت‌های واردکننده، به‌طور ملموس با این محدودیت مواجه هستند. زیرا ورود برخی اقلام دارویی و مواد اولیه به دلیل مسدود شدن تبادلات مالی تقریباً غیرممکن شده است.

  • بیماری هزار چهره در کمین ایرانیان

    ۵۰ درصد از بیماران دیابتی در ایران از بیماری خود بی‌خبرند

    بیماری هزار چهره در کمین ایرانیان

    دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که به علت عوارض متعدد آن به بیماری هزار چهره هم مشهور است. این بیماری ناتوان‌کننده‌ نه تنها به مرور زمان کیفیت زندگی بیماران را کاهش می دهد بلکه تمام ارگان‌های بدنشان را نیز درگیر می‌کند.  هر سال با فرا رسیدن ۱۴ نوامبر مصادف با ۲۳ آبان روز جهانی دیابت با هدف آموزش و پیشگیری از دیابت در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. شعار فدراسیون بین‌المللی دیابت از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به "دسترسی به مراقبت دیابت" اختصاص داده شده است تا اذهان افراد مختلف جامعه به این مساله معطوف شود که آموزش و پیشگیری حرف اول را می زند. آمار روبه رشد این بیماری در ایران، ما را بر آن داشت تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر اسدالله رجبT بنیاگذار انجمن دیابت ایران و عضو هیات مدیره انجمن دیابت ایران که در پی می‌آید.

  • علت دو سوم مرگ‌ها در بیماران دیابتی سکته‌های مغزی یا حملات قلبی است

    بررسی عوارض بیماری دیابت به مناسبت هفته ملی دیابت

    علت دو سوم مرگ‌ها در بیماران دیابتی سکته‌های مغزی یا حملات قلبی است

    در حال حاضر دیابت به علت شیوه فزاینده در کشور یکی از اولویت‌های بهداشتی درمانی است. آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که حدود ۵/۱۴ درصد از جمعیت کشور مبتلا به این بیماری هستند و این در حالی است که بسیاری از بیماران دیابتی در طول عمر خود با عوارض جدی این بیماری که زندگیشان را تهدید می‌کند دست و پنجه نرم می‌کنند . از اینرو پیشگیری و درمان دیابت به منظور کاهش این بیماری و عوارض آن ضروری است.

  • ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش

    مدیرکل درمان استان تهران خبر داد

    ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش

    احداث ساختمان جدید بیمارستان تأمین‌اجتماعی شهید دکتر فیاض‌بخش در مساحتی بیش از ۶۰هزار مترمربع از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین‌اجتماعی سرعت احداث این پروژه مورد تأکید قرار گرفت و به گفته مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران در حال حاضر عملیات ساخت‌وساز این مرکز حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

  • خدمات حضوری غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای مشاغل کارگری

    خدمات حضوری غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای مشاغل کارگری

    رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیمای‌های قلبی و عروقی وزارت بهداشت با اشاره به سهم ۸۳ درصدی بیماری‌های غیرواگیر در مرگ و میرها، گفت: در پویش ملی سلامت قرار است میزهای خدمت فعال داشته باشیم و به این ترتیب همکاران ما با حضور در بخش‌های کارگری، کارخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی غربالگری را صورت دهند.

  • آشنایی با دیابت و انواع آن

    به مناسبت هفته ملی دیابت

    آشنایی با دیابت و انواع آن

    دیابت یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و ساز در بدن است که توانایی تولید انسولین در بدن را از میان می‌برد و یا برعکس، مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد می‌شود و در نتیجه انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. دیابت در صورت ابتلای فرد معمولا تا آخر عمر همراه فرد باقی مانده و فقط می‌توان با مصرف دارو و یا تزریق انسولین آن را کنترل کرد. این در حالی است که پیشگیری از این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است.

  • ضرورت بهره‌مندی از کمک‌های مردمی برای برخی بیماران وجود دارد

    مدیردرمان تأمین‌اجتماعی سمنان:

    ضرورت بهره‌مندی از کمک‌های مردمی برای برخی بیماران وجود دارد

    خیران سلامت نقش ارزشمندی در تأمین نیازهای درمانی مردم دارند و بعضا شاهد آن هستیم که یک مرکز درمانی با کمک خیران احداث و تجهیز شده و برای درمان اقشار عمومی جامعه اختصاص یافته است.

  • داروخانه‌های طرف قرارداد اطلاعات حساب بانکی خود را تکمیل کنند

    معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی:

    داروخانه‌های طرف قرارداد اطلاعات حساب بانکی خود را تکمیل کنند

    در پی تغییر سازوکار سهم پرداخت یارانه دارو در طرح دارویار، معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد داروخانه‌ها برای تکمیل اطلاعات خویش از جمله حساب بانکی و شماره شبا هرچه سریع‌تر به مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها مراجعه کنند.

  • هزینه‌ها و کمبود دارو مشکل اصلی بیماران دیابتی

    در گفتگو با قائم مقام انجمن اطلاع‌رسانی دیابت گابریک مطرح شد:

    هزینه‌ها و کمبود دارو مشکل اصلی بیماران دیابتی

    دیابت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مزمن غیرواگیر در دنیا است که درمان آن از اهمیت بسزایی برخوردار است و چون دیابت با عوارض متعدد و از کار افتادگی همراه است از اینرو درمان آن با چالش‌های زیادی همراه است. تا چندی قبل درمان دارویی دیابت منحصر به داروهای خوراکی و انسولین ساده بود ولی در دهه‌های اخیر داروهای خوراکی متعددی برای درمان دیابت تولید شده که شامل انسولین‌های نوترکیب است که عوارض کبدی و کلیوی را به‌دنبال ندارد ولی هزینه زیادی را به بیماران تحمیل می‌کند.

  • مراسم روز جهانی رادیولوژی در بیمارستان تأمین‌اجتماعی شهید لواسانی برگزار شد

    مراسم روز جهانی رادیولوژی در بیمارستان تأمین‌اجتماعی شهید لواسانی برگزار شد

    مراسم روز جهانی رادیولوژی در بیمارستان شهید دکتر لواسانی با حضور دکتر سیدعلی جمالیان، رئیس بیمارستان، دکتر سیدعلی اکبر معاون درمان، مترون بیمارستان، پزشک معتمد، روسای اداری، مالی و حراست و جمعی از متخصصان و کارشناسان این رشته در بخش مرکزی رادیولوژی برگزار شد.

  • کارشناسان حقوقی تأمین‌اجتماعی؛ مدافعان عدالت

    در گفتگو با رئیس اداره حقوقی مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی استان فارس مطرح شد:

    کارشناسان حقوقی تأمین‌اجتماعی؛ مدافعان عدالت

    کارشناسان حقوقی مراکز تأمین‌اجتماعی در زمره همکارانی‌ هستند که شاید کمتر دیده شوند، اما همیشه در بزنگاه‌های درگیری‌ها و چالش‌های مهم و پربسامد حاضرند و پشت صحنه عمومی فعالیت‌های مراکز را پشتیبانی می‌کنند و حافظان پسینی منافع سازمان تأمین‌اجتماعی در جای‌جای کشور به شمار می‌روند. هرچند که در ماهیت پیشینی مراقبت‌ و دفاع آنان از حقوق و منافع سازمان نیز شکی نیست. در گفت‌وگوی پیش رو با فرزانه بقایی، رئیس اداره حقوقی مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی استان فارس درباره همین نکات صحبت کرده‌ایم.

  • بایسته‌های مدیریت حقوقی درمان

    بایسته‌های مدیریت حقوقی درمان

    فعالیت در هر حوزه اجتماعی نیازمند شناخت ضوابط قانونی و معیارهای تخصصی حاکم بر آن است. در این میان، فعالیت در برخی عرصه‌های حرفه‌ای به دلیل گستردگی ابعاد اجتماعی و پیچیدگی‌های فنی، اهمیت ضرورت اتکا به ضوابط قانونی را دوچندان می‌ساز و این الزام برای امور بین رشته‌ای یا به تعبیری ترکیبی، بسیار بارزتر به ‌نظر می‌رسد.

  • حفاظت از منافع در محدوده قانون

    نقش‌آفرینی کارشناسان حقوقی حوزه درمان تأمین‌اجتماعی

    حفاظت از منافع در محدوده قانون

    امروزه هرگونه فعالیت؛ اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیازمند رعایت چارچوب قوانین و مقررات آن حوزه است تا امکان تداوم امور در مسیری هموار میسر شود و در شرایط تهدید منافع، امکان پیگیری قضایی وجود داشته باشد. اما پیمودن این مسیر با توجه به پیچیدگی برخی قوانین و مقررات، بدون کمک و راهبری کارشناسان حقوقی میسر نیست و می‌تواند به بی‌راهه ختم شود.

  • سالانه بیش از ۳ میلیون مراجعه کننده داریم

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان گلستان:

    سالانه بیش از ۳ میلیون مراجعه کننده داریم

    رمضان زینلی در مقدمه‌ای به اعلام آماری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی پرداخت و گفت: «رویکرد مدیریت درمان در استان گلستان با این محور که انسان سالم، محور توسعه پایدار و همه‌جانبه است، همه عوامل مؤثر در فرایند دسترسی به چشم‌انداز انسان سالم را بسیج کرده؛ لذا در این راستا در بخش درمان غیرمستقیم با بیش از هزار و ۵۰۰ مؤسسه بهداشتی و درمانی شامل بیمارستان، درمانگاه، مراکز تصویربرداری، فیزیوتراپی، آزمایشگاه، داروخانه، مطب پزشک و... طرف قرارداد هستیم.»

  • کرونا یا سرماخوردگی؟ ویروس جدید، چیزی بین این دو است

    کرونا یا سرماخوردگی؟ ویروس جدید، چیزی بین این دو است

    هر سال با فرارسیدن فصل پاییز، همه‌گیری بیماری‌های تنفسی هم شروع می‌شود و ویروس جهش یافته کرونا که به کمک واکسن به سرماخوردگی معمولی تبدیل شده از راه می‌رسد. این در حالی است که مهم‌ترین کار برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس رعایت پروتکل‌های بهداشتی است زیرا کرونا به هیچ‌وجه از بین نمی‌رود بلکه از حالت همه‌گیری به حالت تک‌گیری تبدیل می‌شود. گزارش‌های مرکز اورژانس کشور نشان می‌دهد که از اول مردادماه سویه جدید کرونا در حال گسترش بوده و این در حالی است که این سویه جدید عفونت‌زایی بالاتری دارد و دوره نهفتگی آن کمتر است. از این رو افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.

  • بازدید مدیران سازمان تأمین‌اجتماعی از بیمارستان ۲۹ بهمن و شعبه ۵ تبریز

    در جریان چهل و هشتمین سفر استانی میرهاشم موسوی انجام شد

    بازدید مدیران سازمان تأمین‌اجتماعی از بیمارستان ۲۹ بهمن و شعبه ۵ تبریز

    معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی و معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استان‌های سازمان تأمین‌اجتماعی به همراه مشاور مدیرعامل و مدیرکل روابط‌عمومی این سازمان و مدیران درمان و بیمه استان آذربایجان‌شرقی از بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز و شعبه ۵ تأمین‌اجتماعی تبریز بازدید کردند.

  • برنامه ‌و بودجه؛ ریل‌گذاری صحیح در مسیر توسعه

    برنامه ‌و بودجه؛ ریل‌گذاری صحیح در مسیر توسعه

    رئیس اداره برنامه ‌و بودجه مدیریت درمان استان گلستان، برنامه ‌و بودجه را عامل توسعه سازمان‌ها و نهادها برشمرد و با توجه به برخورداری بیش از نیمی از جمعیت کشور از پوشش درمان تأمین‌اجتماعی، اهمیت برنامه ‌و بودجه را برای این نهاد بسیار مهم دانست و الکترونیک شدن امور برنامه ‌و بودجه را سبب تسهیل امور بودجه‌ریزی و افزایش نظارت در هزینه‌ها دانست.

  • بودجه؛ ابزار تحقق اهداف راهبردی

    بودجه؛ ابزار تحقق اهداف راهبردی

    برنامه ‌و بودجه در ساختار سازمان از اهمیت بسیار و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. برنامه ‌و بودجه به عنوان ابزاری برای کنترل و نظارت مالی محسوب شده و وسیله‌ای برای بهبود مدیریت و ارتقای عملکرد و برنامه‌ریزی در مسیر تحقق راهبردی سازمان شناخته می‌شود.

  • بودجه؛ نیروی محرکه برنامه‌های تأمین‌اجتماعی

    بودجه؛ نیروی محرکه برنامه‌های تأمین‌اجتماعی

    برنامه ‌و بودجه از مباحث کلیدی سازمان‌ها و نهادها برای دستیابی به اهداف به شمار می‌رود. آغاز هر اقدامی متکی بر برنامه‌هایی است که کارشناسان و مدیران برای دستیابی به نتیجه دلخواه، آن را طراحی می‌کنند؛ اما اجرای امور علاوه بر برنامه‌ریزی، نیازمند بهره‌مندی از بودجه مناسب برای تحقق برنامه‌ها است و می‌توان گفت، قطار برنامه‌ها بدون نیرومحرکه بودجه قادر به حرکت نیست.

  • پذیرش ۸۰ درصد بیماران سرپایی در درمانگاه کوهبنان

    رئیس یک مرکز ملکی تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

    پذیرش ۸۰ درصد بیماران سرپایی در درمانگاه کوهبنان

    رئیس درمانگاه تأمین‌اجتماعی کوهبنان، این مجموعه را تنها مرکز ملکی تأمین‌اجتماعی در شهرستان برشمرد که خدمات آن با اقبال توجه بیمه‌شدگان مواجه شده است؛ به نحوی که ۸۰ درصد بیماران سرپایی به این درمانگاه مراجعه می‌کنند و ارتقای خدمات به ویژه جذب پزشکان را در اولویت برنامه‌ها دانست.

  • هپاتیــــت التهاب کبدی مرگ‌آور

    هپاتیــــت التهاب کبدی مرگ‌آور

    التهاب کبد را در اصطلاح پزشکی «هپاتیت» می‌نامند که در بیشتر موارد ناشی از عفونت ویروسی است، این بیماری دارای گونه‌های متفاوت و عوارض خاص خود است. از این ‌رو علائم بیماری با توجه به‌ علت این بیماری در افراد مختلف با هم متفاوت است. هپاتیت در صورت عدم کنترل و درمان می‌تواند کشنده باشد؛ چراکه موجب تخریب بافت کبد می‌شود. آخرین بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی حاکی از این است که حدود ۳۱۸ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به هپاتیت (B) هستند. بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی سالانه ۵ تا ۱۰ هزار ایرانی بر اثر ابتلا به این بیماری جان خودشان را از دست می‌دهند. هپاتیت که به ویروس خاموش هم معروف است زمانی علائمش آشکار می‌شود که نارسایی کبد ایجاد شده باشد. این در حالی است که با انجام دادن سالیانه آزمایش‌های کبدی و واکسیناسیون می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.

  • ماهانه بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت تعهدات داریم

    مدیر کل تأمین‌اجتماعی استان خراسان رضوی:

    ماهانه بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت تعهدات داریم

    مدیر کل تأمین‌اجتماعی استان خراسان رضوی ضمن اعلام آخرین آمار مستمری‌بگیران و بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی در این استان به سؤالاتی پیرامون مشاغل سخت و زیان‌آور، مقرری‌بگیران بیمه بیکاری، بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان، پرداخت غرامت مرخصی زایمان، پوشش بیمه‌ای اتباع خارجی و آخرین وضعیت پوشش بیمه‌ای رانندگان پاسخ داد.

  • داروسازی؛ آخر خط سلامت

    داروسازی؛ آخر خط سلامت

    جایگاه اجتماعی و حرفه‌ای داروسازان رفته‌رفته در بین اذهان عمومی اهمیت خود را بازمی‌یابد؛ هرچند داروسازان از گذشته‌های دور در بین مردم محبوبیت داشتند، اما برای دستیابی به نتیجه دلخواه برای تبیین موقعیت این حرفه از ابعاد علمی، نیازمند اطلاع‌رسانی مناسب هستیم.

  • تقویت همکاری افراد نیکوکار با تأمین‌اجتماعی نیازمند بسترسازی فرهنگی است

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان گلستان:

    تقویت همکاری افراد نیکوکار با تأمین‌اجتماعی نیازمند بسترسازی فرهنگی است

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان گلستان ضمن برشمردن زمینه‌های جلب مشارکت خیرین در امور مختلف تأمین‌اجتماعی از عملیات عمرانی و ساخت‌وساز و تأمین تجهیزات گرفته تا کمک به بیماران تأکید کرد رونق و تقویت همکاری افراد نیکوکار با تأمین‌اجتماعی در حوزه سلامت، نیازمند بسترسازی فرهنگی است؛ زیرا نباید این کمک‌ها محدود به مقاطع و شرایط خاص شود.

  • برنامه‌ریزی و پشتکار نقطه قوت رسیدن به اهداف

    رتبه‌آور کنکور سراسری در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد

    برنامه‌ریزی و پشتکار نقطه قوت رسیدن به اهداف

    کیارش صانعی، فرزند پروانه صفاخواه، مامای بیمارستان تأمین‌اجتماعی شهید دکتر فیاض‌بخش، موفق به کسب رتبه ۳۰ کشوری کنکور سراسری در رشته ریاضی و فیزیک و رتبه ۲۰ منطقه یک استان تهران شده است.

  • داروسازان، حلقه واسط سلامت

    داروسازان، حلقه واسط سلامت

    کارشناس پاراکلینیک ستاد مدیریت درمان استان قزوین، داروسازی را حلقه واسط سلامتی توصیف می‌کند و معتقد است نیمی از بار درمان بر دوش داروسازان قرار دارد و این مسئولیت در نهاد پرمخاطبی مانند سازمان بسی سنگین‌تر است، اما او خدمت‌رسانی به اقشار زحمتکش جامعه را به عنوان یک شعار سرلوحه فعالیت حرفه‌ای خود قرار داده است.

  • تاثیر دوسویه مشکلات روان بر سلامت جسم

    روانشناس و مددکار تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

    تاثیر دوسویه مشکلات روان بر سلامت جسم

    روانشناس و مددکار بیمارستان تأمین‌اجتماعی شفاء سمنان، مشکلات روان را عاملی دوسویه دانست؛ به نحوی که هم بیماری‌های جسمانی در ایجاد ناراحتی‌های روان نقش دارد و نیز علت برخی از بیماری‌ها می‌تواند ریشه در مشکلات روان داشته باشد و از این‌رو ارائه درمان‌های روانشناختی را در کنار درمان‌های جسمانی ضروری دانست و ضمن تشریح عملکرد این بیمارستان در پایش بیماران، توصیه‌هایی نیز در راستای حفظ سلامت روان ارائه کرد.

  • استخدام داروسازان قراردادی؛ نسخه درمان کمبود نیروی انسانی

    استخدام داروسازان قراردادی؛ نسخه درمان کمبود نیروی انسانی

    داروسازی از علوم کهنی است که ریشه در تاریخ دارد و بی‌گمان استفاده انسان‌های نخستین از گیاهان برای ترمیم زخم‌ها، طلیعه پیدایش علم داروسازی را رقم زده است. بی‌شک خدمات دارویی تکمیل‌کننده زنجیره درمان بوده و هرگونه خدمات درمانی با مصرف دارو به سرانجام می‌رسد.

  • جزییات احداث درمانگاه تخصصی جاجرم

    در گفت‌وگو با مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان خراسان شمالی مطرح شد

    جزییات احداث درمانگاه تخصصی جاجرم

    مدیر درمان تأمین‌اجتماعی استان خراسان شمالی جزییات احداث درمانگاه تخصصی تأمین‌اجتماعی شهرستان جاجرم را که به تازگی با حضور فرماندار و سایر مسئولان استانی کلنگ‌زنی شده تشریح کرد.

  • روماتیـــسم بیماری خودایمنی و آسیب‌زننده به مفاصل

    روماتیـــسم بیماری خودایمنی و آسیب‌زننده به مفاصل

    اختلالات روماتیسمی گروهی از بیماری‌ها هستند که باعث درد مزمن‌، غالباً متناوب و عودکننده در مفاصل می‌شوند. در حال حاضر بیش از صد نوع بیماری وجود دارد که در طبقه‌بندی روماتیسم قرار می‌گیرند، اما از آنجایی که شایع‌ترین علامتی که ایجاد می‌کنند مشکلات مفصلی است، روماتیسم به عنوان بیماری مفصلی برای مردم شناخته‌تر شده است. این بیماری هر چقدر دیرتر درمان شود، عوارض جدی‌تری مانند تخریب مفاصل اندام‌های مختلف بدن را به‌وجود می‌آورد. به‌طوری که کیفیت زندگی بیماران را دستخوش تغییر می‌کند. این بیماری حدود ۳۵۰ میلیون نفر از مردم جهان را درگیر خود کرده است که بخش زیادی از این بیماران را سالمندان و بخش دیگری را جوانان تشکیل می‌دهند. آخرین آمارهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ابتلای حدود سه میلیون نفر به روماتیسم مفصلی در ایران حکایت می‌کند، اما تردیدی نیست که آمار حقیقی مبتلایان به این بیماری به ‌دلیل بی‌توجهی بسیاری از افراد به علائم آن و بی‌بهره بودن مبتلایان از مراقبت‌های پزشکی، بیش از این مقدار است‌.