به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر علیرضا رییسی در پنجمین کنگره سلامت مردان که به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: براساس آمارهایی که از تمام دنیا و از جمله کشورمان جمع آوری شده است، میبینیم که از ابتدای همه گیری کووید ۱۹ تاکنون، مردان بیش از زنان مبتلا شدهاند و حتی در ارتباط با بحث مرگومیر ناشی از کرونا نیز در مردان به نسبت بالاتری اتفاق افتاده است. این موضوع را میتوان از چند جهت بررسی کرد، اما اینکه سیستم ایمنی مردان از زنان ضعیفتر است یا دلایل دیگر دخیل است را باید بیشتر مورد مطالعه قرار داد.
روحیه خطرپذیر مردان و خطر سلامتیشان
وی افزود: اما آنچه که میتوان با قاطعیت اعلام کرد، این است که روحیه خطرپذیری در مردان بالاتر است، به این دلیل که بیشتر در معرض ابتلای ویروس بوده و به دلیل شغلشان در جامعه بیشتر حضور دارند. به بیان دیگر، مردان به دلیل اعتماد به نفسی که دارند تصور میکنند که شاید چون مرد هستند، کمتر مبتلا میشوند.
دکتر رییسی خاطرنشان کرد: از نکاتی که مطرح شد میتوان نتیجه گرفت که اگر آسیبی در جامعه به صورت گسترده وجود داشته باشد، در درجه اول مردان در معرض خطر هستند. نکته بعدی اینکه مردان به محض بیمار شدن به پزشک مراجعه نمیکنند و کم توجهی به این موضوع و دیر مراجعه کردن، منجر به وسیع شدن آسیب در مردان میشود. برای مثال در موضوع کووید ۱۹ نیز بسیاری از افراد به دلیل دیر مراجعه کردن به بیمارستان و پزشک، متاسفانه فوت کردند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه زنان بیش از مردان به پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند، عنوان کرد: مردان نیز باید به سلامتی خودشان بیشتر اهمیت دهند و به محض مشاهده علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند.
وی گفت: ما در این پاندمی متوجه شدیم که اکثر محدودیتهایی که اعمال میکنیم، درمورد مشاغلی است که آقایان به آنها مشغول هستند. مثل مغازهها یا تاکسیها. تعداد زیادی از رانندههای اسنپ که کووید مثبت بودند را شناسایی کرده و در سامانههایی که داشتیم توانستیم که مانع این بشویم که به جابجایی مسافر مشغول شوند.
دکتر رییسی با بیان اینکه موضوع سلامت مردان در اکثر کشورها جزو اولویتها است، تصریح کرد: بحث بیماریهای خاص مردان به ویژه سرطانها مانند سرطان پروستات، موضوعی است که حتما باید به آن پرداخته شود.
وی گفت: در بحث واکسیناسیونی که جزو برنامههایمان است، با توجه به اینکه گروههای هدف را تعیین کردیم، بحث جنسیت مطرح نیست. این اولویت بندی شامل گروههای آسیب پذیر است. کادر بهداشت و درمان جزو اولویتهای اول هستند و بعد از آنها، افراد سالمند، جانبازان مخصوصا جانبازان شیمیایی و ...
وی بیان کرد: اطلاعات ثبت شده در سامانهها، نشان میدهد که بیشتر، آقایان هستند که به مراکز ما مراجعه نکردهاند. مردان متاسفانه نسبت به سلامتی خودشان توجهی ندارند یا کم توجه هستند و حتما نیاز است که در سبک زندگی و رویکردشان نسبت به مراجعه به پزشک و مراکز سلامت تجدید نظر کنند.
نظر شما