پلوسی: ترامپ چهره واقعی خود را نشان داد

ترامپ گفت‌وگو بر سر لایحه یاری به آسیب‌دیدگان بر اثر پاندمی کرونا را قطع کرد و آن را به "پس از پیروزی در انتخابات" محول ساخت.

به گفته ترامپ گفت‌وگو بر سر مشوق‌های اقتصادی که با حزب دموکرات جریان دارد، نافرجام بوده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یک روز پس از ترک بیمارستان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، به مذاکرات با حزب دموکرات برای توافق بر سر یک بسته حمایتی از آسیب‌دیدگان به علت گسترش پاندمی پایان داد.

ترامپ در یک رشته توییت نوشته:‌ «نانسی پلوسی درخواست 2.4 تریلیون دلار برای کمک به ضعف ایالات دموکرات که با جرایم شدید دست و پنجه نرم می‌کنند را داشت که به هیچ وجه مربوط به کرونا نیست. ما پیشنهاد بسیار سخاوتمندانه‌ای به ارزش 1.6 تریلیون دلار ارائه دادیم و طبق معمول، او در مذاکره حسن نیت نشان نداد. من به دلیل نگاه به آینده درخواست آنها را رد می‌کنم. به نمایندگان خود دستور داده‌ام که مذاکره را تا بعد از انتخابات متوقف کنند. بلافاصله پس از پیروزی من، یک لایحه اصلی را تصویب خواهیم کرد که کارآمدی بیشتری برای آمریکایی‌ها و مشاغل کوچک داشته باشد. من از سناتور میچ مک کانل خواسته‌ام تمام وقت خود را در تأیید نامزد دادگاه عالی ایالات متحده متمرکز کند. اقتصاد ما خیلی خوب پیش می‌رود. بازار سهام در حال رکورد زدن است، مشاغل و بیکاری نیز به حالت قبلی بازمی‌گردند. ما در بهبود اقتصاد، جهان را رهبری می‌کنیم و اوضاع بهتر هنوز در راهند!»

رشته توییت ترامپ که در آن گفته دستور توقف مذاکرات را داده است
رشته توییت ترامپ که در آن اعلام کرده که دستور توقف مذاکره با نانسی پلوسی را صادر کرده است

از چند ماه پیش کارشناسان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر سر تصویب بسته حمایت مالی از اقتصاد گفت‌وگو می‌کردند. رهبری مذاکرات را نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان و استیون منوچین وزیر دارایی ایالات متحده به عهده داشتند. نمایندگان دموکرات که در مجلس نمایندگان اکثریت دارند، آخرین بار ارائه بسته‌ای به میزان دو تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار  پیشنهاد کرده بودند، تا به بخش اقتصادی که به علت پاندمی بیماری کووید۱۹ به شدت آسیب دیده است، یاری شود. کاخ سفید این میزان را بسیار هنگفت دانست و در برابر حداکثر مبلغ یک تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار را پیشنهاد کرد. ترامپ مدعی شد که هدف پلوسی یاری به آسیب‌دیدگان اقتصادی و پیکار با ویروس کرونا نیست، بلکه این است که به ایالت‌هایی که به خاطر "سوءمدیریت دموکرات‌ها" بدهکار هستند، پول برساند. او گفت که ایالت‌های یادشده سرشار از جرم و جنایت هستند.

با این حال او گفته است که از برخی اقدامات خاص نظیر کمک به صنعت هواپیمایی و وام به مشاغل کوچک حمایت خواهد کرد. ترامپ در توییتی نوشت: مجلس نمایندگان و سنا باید فورا کمک مالی 25 میلیارد دلاری به صنعت هوانوردی و 135 میلیارد دلار برای برنامه حمایت از مشاغل کوچک را تصویب کنند. هر دوی اینها بطور کامل پرداخت خواهند شد. من همین الان امضا می‌کنم.   بلافاصله پس از اظهارات ترامپ شاخص سهام بازارهای مالی آمریکا پایین آمد. ترامپ در پیامی توییتری اطمینان داد که در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر پیروز خواهد شد و پس از آن بودجه تازه‌ای حاوی مشوق‌های مالی، ارائه خواهد داد. این درحالی‌ است که طبق نظرسنجی‌ها او کمتر از رقیبش جو بایدن از حزب دموکرات شانس پیروزی دارد.

پلوسی در جایگاه رئیس مجلس نمایندگان در چهارسال اخیر مشکلات عدیده‌ای با ترامپ داشته است
پلوسی در جایگاه رئیس مجلس نمایندگان در چهارسال اخیر مشکلات عدیده‌ای با ترامپ داشته است

نانسی پلوسی از شیوه رفتار ترامپ به شدت انتقاد کرد و گفت که او یک بار دیگر "سیمای واقعی" خود را نشان داد که تنها به خود اهمیت می‌دهد و نه به کشور. پلوسی گفت که ترامپ ثروتمندان کشور را از پرداخت مالیات معاف می‌کند "و از یاری به کودکان فقیر، بیکاران و خانواده‌های زحمتکش آمریکایی خودداری می‌ورزد". پلوسی در بخش دیگری از بیانیه خود تأکید کرد: روشن است که کاخ سفید کاملاً دچار بی‌نظمی شده است. غم‌انگیز است که آنها هشدارهای فوری «جروم پاول» رییس فدرال رزرو را نادیده می‌گیرند. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، هشدار داده که کم کاری سیاست‌گذاران و افت بیشتر سرعت روند بهبود اقتصادی پیامدهای "تراژیک" خواهد داشت. 

در ماه مارس و زمانی که آشکار شد اقتصاد آمریکا به شدت از پاندمی آسیب دیده است، کنگره بزرگترین بسته حمایتی تاریخ کشور را به میزان ۲ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار تصویب کرد. در پایان ماه آوریل بسته دیگری به حجم ۵۰۰ میلیارد دلار تصویب شد. دو بخش اصلی این بسته، یعنی حقوق بیکاری هفتگی به میزان ۶۰۰ دلار به خانواده‌های بی‌بضاعت و یاری به بنگاه‌های اقتصادی تاکنون انجام نگرفته است. کارشناسان می‌گویند که اقتصاد به یاری‌های فوری نیاز مبرم دارد. آنها هشدار داده‌اند که بدون کمک به نیازمندان، روند پیشرفت اقتصادی می‌تواند متوقف شود. 

در آمریکا میلیون‌ها نفر به خاطر گسترش پاندمی کار خود را از دست داده‌اند. نرخ بیکاری به حدود هشت درصد رسیده است. از ماه مارس و آوریل و روزهای اوجگیری پاندمی بیکاری کمتر شده اما شرایط زندگی همچنان برای حدود ده میلیون نفر از کارورزان جامعه مصیبت‌بار است.

کد خبر: 747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =