پیشنهاد بسته امنیت شغلی و تبصره‌های ازدواج و فرزندآوری برای زنان کارگر

نرجس بختیارخلج، مشاور وزیر در امور بانوان و خانواده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با نگاه همراه وزیر کار و معاون روابط کار، بسته امنیت شغلی پیشنهاد شد و دو تبصره ذیل لایحه پیشنهادی امنیت شغلی برای زنان در حوزه ازدواج و فرزندآوری لحاظ شد.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بختیارخلج در نشست هیأت‌رئیسه تشکل‌های کارگری و زنان فعال جامعه کار و تولید، ضمن تبریک هفته کارگر به زنان عرصه کار و تلاش، ابراز امیدواری کرد که مسائل زنان کارگر به بهترین شکل توسط مسئولان رفع و با برنامه‌ریزی جامع، تمامی خواسته‌های این زنان محقق شود.

مشاور وزیر کار گفت: در این نشست زنانی حضور دارند که چشم امید زنان به آنان است و این زنان در تلاش هستند با مساعدت و همدلی، وضعیت زنان کارگر و خانواده‌های کارگری را بهبود و ارتقا دهند.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وظایف دفتر مشاوره زنان و خانواده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: رویکرد این دفتر، کمک به سیاست‌گذاری، تصمیم‌سازی، راهبری و نظارت بر حوزه زنان و خانواده است؛ علاوه بر زنان کارمند، اقشار مختلفی از زنان از جمله زنان کارگر بسته به مأموریت‌های وزارتخانه، خدمت‌گیرنده این مجموعه هستند.

بختیارخلج به اهمیت شناسایی زنان فعال و ضرورت هم‌افزایی، همگرایی زنان در راستای ارتقای وضعیت زنان اشاره کرد و گفت: تلاش‌مان بر این بود که نگاه خانواده‌محور را در مجموعه وزارتخانه داشته باشیم، به همین منظور مشاورین امور زنان و امور خانواده را در بخش‌های مختلف ایجاد کردیم، از جمله در معاونت روابط کار که علاوه بر آن کارگروه تخصصی ذیل آن مجموعه با رویکرد سه‌جانبه‌گرایی شکل گرفت و نتایج خوبی داشت.

مشاور وزیر کار در امور بانوان و خانواده با اشاره به نقش مهم زنان در عرصه‌های مختلف گفت: حضور زنان باید تأثیرگذار و تصمیم‌ساز باشد.

او ادامه داد: بدین ترتیب نمایندگان زن کارگری، کارفرمایی و دولت در جلسات حضور دارند؛ همچنین دو سال است با مساعدت معاونت فرهنگی و اجتماعی، کمیته زنان و خانواده ذیل شورای سیاست‌گذاری هفته کارگر شکل گرفته و به صورت ملی فعالیت‌هایی را در ابعاد مختلف و ملّی برنامه‌ریزی می کند.

بختیارخلج، یکی دیگر از اقدامات برای زنان را احصای نظام مسائل و تدوین احکام پیشنهادی برنامه هفتم زنان و خانواده توسعه عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم که احکام دارای اولویت مثل امنیت شغلی و رفاه زنان کارگر را به ثمر برسانیم.

بختیارخلج از جمله اقدامات سال گذشته به اصلاح چک‌لیست‌های بازرسی کار با محوریت تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده و فرزندآوری اشاره کرد.

او همچنین با تأکید بر اهمیت حضور مؤثر زنان در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان بین‌المللی کار (lLO) بیان کرد: متأسفانه دشمنان با نیت‌های خبیثانه خود به دنبال وارونه جلوه‌دادن چهره ارزشمند، فعال و اثرگذار زن مسلمان هستند. امیدوارم با پیگیری‌های صورت گرفته حضور مؤثر زنان را در نشست‌های بین‌المللی از جمله ILO داشته باشیم.

وی به اقدام در جهت اصلاح ماده ۱۶۷ قانون کار مبنی بر حضور زنان در شورای عالی کار تأکید و تصریح کرد: حضور زنان در این شورا می‌تواند نقش تصمیم‌ساز زنان و خروجی‌های همه‌جانبه‌نگر و متوجه خانواده را پررنگ‌تر کند که این نقش تصمیم‌ساز مورد تأکید مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با زنان نیز بود.

بختیارخلج افزود: در سال گذشته برای اولین بار با تلاش‌های صورت گرفته توسط تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شاهد حضور یک زن شایسته در رأس یک تشکل کارگری هستیم که امیدوارم این حضور منشاء خیر و برکت باشد.

وی دیگر خدمات حوزه امور زنان و خانواده وزارتخانه را مرتبط با جامعه زنان کار و تولید؛ مرتبط‌شدن زنان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با کمیته زنان و خانواده شورای هماهنگی استان‌ها، آموزش‌های با رویکرد خانواده‌محور، مهارت‌افزایی و پیشگیرانه از آسیب و ارتقای فرهنگی، تشکیل گروه‌های جهاد تبیین در مجموعه‌های تولیدی، برگزاری میز خدمت، بازدیدها و ... اعلام کرد.

کد خبر: 59618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 15 =