رییس کل سازمان نظام پزشکی: راهی جز «واکسن» برای کنترل کرونا نداریم

رییس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه راهی جز استفاده از واکسن برای کنترل بیماری کشنده کرونا نداریم، گفت: اگر واکسیناسیون در زمان مناسب انجام نشود، جهش‌های ویروس می‌تواند اثر واکسن را کم کرده و به اصطلاح ویروس از واکسن فرار کند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشست خبری سازمان نظام پزشکی، گفت: اهمیت بحث کنترل کرونا از طریق واکسن بر کسی پوشیده نیست. ما با یک بیماری کشنده روبرو هستیم که خوشبختانه راه کنترل آن تولید و تاثیر واکسن است. در حالی که در برخی بیماری‌ها که مردم سال‌ها با آن درگیرند، مانند اچ آی وی هنوز واکسن ندارند.

وی افزود: در زمینه تولید واکسن کرونا کار علمی ارزشمندی در دنیا و با مدل‌های مختلف انجام شد و موفقیت بالای ۹۵ درصد حاصل شده که یک پیشرفت جهانی است.

ظفرقندی ادامه داد: در ایران‌هم اقدامات ارزشمندی در زمینه تولید واکسن انجام شده و حداقل هشت مرکز هم هستند که دارند روی واکسن کرونا در کشور کار می‌کنند. باید توجه کرد که راهی جز استفاده از واکسن برای کنترل این بیماری کشنده نداریم.

وی گفت: کرونا یک تا ۵/ ۱ درصد مرگ و میر و ۴ درصد بستری دارد و تولید واکسن برای کنترل آن موفقیت علمی بزرگی محسوب می‌شود. چه واکسن‌هایی که MRNÀ هستند، چه واکسن‌های با پایه پروتئین و چه واکسن‌های ویروس کشته شده و ضعیف شده می‌توانند موثر باشند.

وی با بیان اینکه باید در زمان‌ مناسب و سریع این واکسن تولید، توزیع و استفاده شود، گفت: واقعیت موجود این است که مشخص شده که این ویروس جهش‌هایی را انجام می‌دهد. اکنون در انگلیس شاهدیم که رشد بیماری صعودی و عمودی شده و مرگ‌ومیر در برخی کشورهای اروپایی بالای ۱۰۰۰ نفر در روز است. در برخی قسمت‌های انگلیس ۷۰ درصد ابتلای‌شان از ویروس جهش یافته است که زنگ خطری برای همه است. در آفریقای جنوبی هم ویروس، جهش داشته که ۹۰ درصد ابتلاها در برخی مناطق آنجا هم از نوع جهش یافته است. در عین حال باید بدانیم که ویروس هم مختص یک کشور نیست و می‌تواند منتشر شود. همانطور که ویروس جهش یافته انگلیس را در ایران هم‌ مشاهده کردیم که البته خوشبختانه فعلا در کنترل است.

ظفرقندی تاکید کرد: اگر در یک زمان مناسب واکسیناسیون انجام نشود، این جهش‌ها می‌تواند اثر واکسن را کم کرده و به اصطلاح ویروس از واکسن فرار کند. بنابراین موضوع مهم این است که واکسن برای جلوگیری از مرگ‌ومیر و قطع زنجیره انتقال اهمیت دارد. از طرفی ما هر روز به نتایج جدیدی می‌رسیم‌ مثلا گفته می‌شد که واکسن برای افرادی که قبلا مبتلا شدند نیاز نیست، اما مطالعات جدید نشان می‌دهد اگر سطح آنتی‌بادی این افراد کاهش یافته باشد، باید تزریق کنند که این در میزان تولید واکسن‌ هم‌ موثر است. یا اینکه باید تزریق واکسن بعد از مدتی تجدید شود. به طوری که برخی کشورها پیش خرید زیادی از واکسن و چند برابر جمعیت‌شان انجام دادند تا نیاز به دوزهای تکراری حتی برای سال‌های بعد را تامین کنند.

ادامه دارد

کد خبر: 5548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =