عزل استراتژیک نانسی پلوسی

دموکرات‌ها به دنبال کنار گذاشتن نانسی پلوسی از ریاست مجلس نمایندگان هستند اما در پشت‌پرده در حال چیدمان جدید برای نبرد انتخاباتی آتی هستند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، با نزدیک‌تر شدن زمان برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا، بسیاری از تحلیل‌گران و اهالی سیاست با نگرانی، وقایع در این کشور را زیر نظر دارند. این در حالی است که انتخابات پیش‌رو برای بسیاری به‌منزله آزمونی برای تایید حزب دموکرات و نامزد آن در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری است.

تغییرات زیرساختی

با نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای، دموکرات‌ها تلاش دارند تا دست به خانه‌تکانی اساسی زده و جان تازه‌ای به این نهاد قانون‌گذاری بدمند. انتظار می‌رود با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میان‌دوره آمریکا، «نانسی پلوسی» رئیس این نهاد در خاتمه دوره فعلی کنگره از سمت ریاست مجلس نمایندگان کنار برود و دموکرات‌ها دستخوش چنان تغییرات بزرگی در راهبردشان‌ با روی کار آمدن نسل جدیدی از رهبران شوند که مسیر حزبشان برای چند سال آینده تعریف شود.

به گزارش پایگاه بیزنس اینسایدر، زمانی که دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۸ دوباره کنترل مجلس نمایندگان آمریکا را به دست گرفتند، ۱۶ نماینده وابسته به این حزب با امضای نامه‌ای مخالفت خود را با انتصاب مجدد نانسی پلوسی به ریاست‌ این مجلس اعلام کردند. نانسی پلوسی از سال ۲۰۰۳ رهبری دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا را بر عهده داشته و پیش از آن از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ به عنوان رئیس مجلس نمایندگان خدمت کرده بود و با وجود مخالفت برخی دموکرات‌ها با انتصاب مجددش در این پست ریاست، همچنان از حمایت گسترده اکثر نمایندگان برخوردار بود.

در دسامبر ۲۰۱۸، پلوسی به توافقی رسید که بر مبنای آن دوره تصدی وی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به چهار سال محدود می‌شد و حمایت بسیاری از قانونگذاران میانه‌رو و تازه انتخاب شده را که در ابتدا در برابر انتصاب او در این سمت مقاومت می‌کردند، به دست آورد. روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که انتظار می‌رود با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میان دوره ۲۰۲۲ کنگره آمریکا، پلوسی ۸۱ ساله در خاتمه دوره فعلی کنگره از سمت ریاست مجلس نمایندگان کنار برود و دموکرات‌ها دستخوش چنان تغییرات بزرگی در سطح رهبران‌شان با روی کار آمدن نسل جدیدی از رهبران شوند که مسیر حزب‌شان برای چند سال آینده تعریف شود.

به همان میزانی که پلوسی رهبری فراکسیون دموکرات‌ها را در مجلس نمایندگان بر عهده داشته، «استنی هویر»، نماینده ۸۲ ساله مریلند، هم برای دموکرات‌ها به عنوان رهبر اکثریت و هم به عنوان ناظم پارلمانی اقلیت در این مجلس کار کرده است. در حالی که جیم کلیبرن ۸۱ ساله از کارولینای جنوبی هم برای دموکرات‌ها به عنوان ناظم پارلمانی اکثریت و دستیار رهبر دموکرات‌ها کار کرده است. با این حال، بر اساس این گزارش در سال‌های آینده، تیم رهبری حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا قرار است به طور چشمگیری متفاوت باشد.

«حکیم جفریز»، نماینده نیویورک، رئیس کنونی فراکسیون دموکرات مجلس نمایندگان، گزینه ارجح برای جانشینی پلوسی به هنگام کناره‌گیری او از سمتش است. اما به گزارش واشنگتن پست، بحث در مورد اینکه چه کسی در مقام رهبری این دموکرات‌ها خدمت خواهد کرد، به تازگی آغاز شده و به طور بالقوه می‌تواند به افشای وجود شکاف عمیق بین جناح مترقی‌ها و جناح میانه‌روها در حزب دموکرات منجر شود.

چالش انتخابات برای کاخ سفید

انتخابات کنگره آمریکا برای سال ۲۰۲۲ در حالی مرحله مقدماتی و رقابت درون حزبی خود را آغاز کرده است که پیش‌بینی می‌شود، وفاداران «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری پیشین به چالشی برای هم حزبی‌های خود تبدیل شوند و کار را برای سنتی‌ها و معتدلان این حزب سخت کنند. در مجموع ۴۶۹ کرسی در کنگره ایالات متحده (۳۴ کرسی سنا و همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان) برای انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۲۲ به رای گذاشته می‌شود.

تا پیش از انتخابات ۲۰۲۰، تعداد دموکرات‌ها در مجلس سنا ۴۵، جمهوری‌خواهان ۵۳ و مستقلان که معمولا در سبد رای دموکرات‌ها محاسبه می‌شوند هم دو کرسی بود اما پس از آن، دموکرات‌ها سه کرسی به کفه خود افزودند و با احتساب دو کرسی مستقلان، خود را به ۵۰ کرسی رساندند و جمهوری‌خواهان هم با از دست دادن این سه کرسی به ویژه در دو ایالت تقریبا همیشه قرمز جورجیا و آریزونا، در حالت تعادل با دموکرات‌ها قرار گرفتند.

از آن سو، دموکرات‌ها که در مجلس نمایندگان ۲۳۲ کرسی را در اختیار داشتند با از دست دادن ۱۰ کرسی، در انتخابات ۲۰۲۰ با ۲۲۲ نفر اکثریت خود را حفظ کردند در حالیکه جمهوری‌خواهان ۱۹۷ نفری، تعداد کرسی‌های خود را پس از این انتخابات به ۲۱۳ کرسی افزایش دادند. در انتخابات ۲۰۲۲ قرار است ۱۴ کرسی دموکرات‌ها و ۳۰ کرسی جمهوری‌خواهان در رقابت میان‌دوره‌ای سنا به رای گذاشته شود.

اما از نکات مهم و قابل توجه در این انتخابات، وضعیت برخی مخالفان ترامپ در حزب جمهوری‌خواه است که او آرزو دارد نتوانند بار دیگر به کنگره راه یابند. از این رو، جدا از اینکه دموکرات‌ها تا چه حد بتوانند بر جمهوری‌خواهان غلبه کنند و تعداد بیشتری از کرسی‌های کنگره را از آن خود سازند، وضعیت رقابت درونی جمهوری‌خواهان از حیث نزدیکی یا افتراق با ترامپ هم دارای اهمیت شده است.

این در حالی است که پس از انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری در آمریکا و حواشی جدی آن، به نظر می‌رسد که مقوله رای‌گیری در این کشور بدل به یک چالش جدی برای مقامات شده باشد. برای مثال، یک ژنرال بازنشسته آمریکایی هشدار داده است که اگر نتایج انتخابات ۲۰۲۴ شفاف و واضح نباشد، ارتش آمریکا ممکن است پس از این دوره از انتخابات، یک کودتا را رهبری کند.

«پل‌دی ایتون»، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا به ان‌.پی.‌آر گفت: «سوال اصلی اینجاست که آیا همه می‌دانند رئیس‌جمهور منتخب کیست؟ اگر چنین چیزی واضح و شفاف نباشد، می‌تواند رتبه، درجه و یا هر سحطی را در آمریکا تحت تاثیر قرار دهد.»

در همین رابطه، «ریچاد دیرک»، تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با رویترز گفت: «به نظرم انتخابات پیش روی کنگره آمریکا می‌تواند محکی دموکراتیک برای این کشور باشد.» وی افزود: «از سوی دیگر، دموکرات‌ها نیز از این وضعیت به عنوان فرصتی برای تغییر چیدمان خود استفاده می‌کنند و این امر در مقابله با تهدیدی چون ترامپ و هوادارانش و همچنین آرایش تهاجمی جمهوری‌خواهان، اهمیت بسیار دارد. بنابراین جایگزینی پلوسی و همچنین چیدمان کلی دموکرات‌ها در این انتخابات نوعی تغییر استراتژی عمده به نظر می‌رسد.»

با توجه به این مولفه‌ها و پارامترهای موجود می‌توان نتیجه گرفت که انتخابات کنگره آمریکا نه‌ تنها نقطه پایانی خواهد بود بر جلوس پلوسی بر صندلی ریاست مجلس نمایندگان، بلکه نشان از آرایش جدی دموکرات‌ها برای جنگی انتخاباتی دارد.

گزارش: فرزاد سیف‌نیا

کد خبر: 42271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =