کاهش ۲۸ میلیارد مترمکعب از منابع آب تجدیدشونده کشور

معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: در مدت کمتر از ۳۰ سال گذشته منابع آب تجدیدشونده کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به حدود ۱۰۲ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، «قاسم تقی‌زاده خامسی» اظهار کرد: اگر مصرف به همین روال فعلی ادامه یابد هر سال حدود پنج میلیارد مترمکعب از آب تجدیدشونده کشور کاسته خواهد شد و این بدان معناست که سرمایه آب کشور  در ۱۰ سال آینده به نصف خواهد رسید.

وی افزود: بنابراین راهی به‌جز استفاده بهینه از آب در همه بخش‌ها و استفاده از پساب وجود ندارد.

معاون وزیر نیرو ادامه‌داد: باید بسترهای جمع آوری فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها با سرعت بیشتری انجام شود تا پساب حاصل در اختیار بخش صنعت قرار گرفته و جایگزین آب شیرین در این بخش شود.

تقی‌زاده خامسی گفت: اکنون حدود هشت میلیارد مترمکعب آب شرب مصرف می‌شود که قابلیت تبدیل شدن به حدود ۶ میلیارد مترمکعب پساب دارد.

وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی آب که شب گذشته در حضور رییس جمهوری برگزار شد، خاطرنشان‌کرد: ابتدی جلسه سازمان هواشناسی گزارشی درباره پیش‌بینی وضعیت دما و بارندگی پاییز امسال ارائه کرد که طبق این گزارش فصل پاییز امسال نسبت به پاییز پارسال خشک‌تر است و برنامه‌ریزی‌ها باید بر مبنای کم بارشی تنظیم شوند.

این مقام مسوول گفت: در ادامه گزارش وزارت نیرو درباره منابع و مصارف آب در سال گذشته و پیش‌بینی سال بعد ارائه داده شد که مطابق آن در کمتر از ۳۰ سال گذشته منابع آب تجدیدشونده کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به حدود ۱۰۲ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

وی به معرفی سند سازگاری با کم‌آبی استان‌ها که حدود ۷۶ هزار ساعت کار کارشناسی در طول سه سال صرف آن شده در جلسه شورای عالی آب اشاره کرد و گفت: این سند که در استان‌ها تهیه شده، در کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی متشکل از چهار وزیر و دو معاون رییس جمهوری مصوب شده است.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو ادامه‌داد: سندسازگاری با کم آبی دقیق‌ترین سندی است که درحال حاضر برای احیا و تعادل‌بخشی منابع آب کشور به تصویب دولت رسیده است و باید جدی گرفته شود.

وی افزود: در این سند تاکید شده در مدت پنج سال باید ۹ میلیارد مترمکعب از مصارف آب‌های زیرزمینی و سه میلیارد مترمکعب از مصارف آب‌های سطحی کاهش یابد و اگر چنین امری محقق شود می‌توان به جلوگیری از فرونشست و نیز تعادل آب خوان‌های کشور دست یافت.

وی گفت: در این جلسه مصوبه ۱۴ بندی به تصویب شورای عالی آب کشور رسید که به‌طور عمده بر الگوی کشت، مصرف بهینه، دیپلماسی آب، جلوگیری از هدر رفت آب، ‌ تشکیل صندوق کمک به روستاییان در سال‌های خشک و جایگزین شدن پساب به‌جای آب در بخش صنعت تاکید شده است.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو اضافه‌کرد: رییس جمهوری در پایان این جلسه در تبیین وضعیت آب کشور برای مردم عدالت در توزیع آب، ارائه برنامه‌های دستگاه‌ها براساس آب موجود و پرهیز از کالاهای پُر آب بر، تسریع در پروژه‌های آب، آب‌رسانی و فاضلاب، اصلاح الگوی کشت، مدیریت هم‌زمان تقاضا و مصرف، اجرای سندسازگاری با کم آبی و فعال شدن دیپلماسی آب تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه در نخستین جلسه شورای عالی آب در دولت سیزدهم با تأکید بر ضرورت رعایت عدالت در توزیع آب، گفت: مردم از دولت انتظار اجرای عدالت دارند و در توزیع آب لازم است گزارش میزان موجودی و چگونگی تقسیم آن با توجه به منابع، به مردم ارائه شود و در این شرایط به‌طور قطع مردم نیز همکاری می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی بیان‌داشت: دستگاه‌های اجرایی، اداره‌ها و سازمان‌ها، باید برنامه‌های توسعه‌ای خود را متناسب با وضعیت آبی کشور تدوین کنند و همه طرح‌های صنعتی و کشاورزی با توجه به کاهش مصرف به اجرا درآید.

‌رییس‌جمهوری بر تسریع در اجرای طرح‌های مربوط به بخش آب تأکید کرد و افزود: طرح‌های مربوط به آب‌رسانی و جمع‌آوری فاضلاب، در کنار افزایش نصب آب شیرین‌کن‌ها برای شهرها و روستاهای ساحلی با تلاش مضاعف تکمیل شود تا مردم از مزایای آن برخوردار شوند.

کد خبر: 32820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 4 =