ارتقای خوابگاه‌ها با مشارکت خیرین، دانشگاه‌ها و صندوق رفاه دانشجویان

ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان، در سومین نشست (مجازی) خیرین آموزش عالی کشور، از ارتقای ۱۰۶ خوابگاه به مساحت ۲۵۶هزار و ۴۷۷ مترمربع با مشارکت خیرین، دانشگاه‌ها و این صندوق خبر داد.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، مطیعی در این نشست که صبح امروز (دوشنبه) با حضور خیرین فعال در «طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشگاهی» برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای طرح ارتقای خوابگاه دانشجویی اظهار داشت: هدف اصلی صندوق رفاه دانشجویان حمایت از دانشجویان مستعد کم‌بضاعت در دانشگاه‌ها است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان به رشد استعدادها و کمک تحصیلی و معیشتی به دانشجویان و کمک به تجهیز و تعمیر خوابگاه‌های دانشجویی و دانشگاه‌ها و همچنین کمک به تجهیز خوابگاه‌ها به اماکن ورزشی و اتاق‌های تندرستی به عنوان دیگر اهداف این صندوق اشاره کرد.

وی در ادامه به منابع درآمدی صندوق اشاره کرد و گفت: کمک‌های دولت، اعتبارات عمومی مصوب و بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، درآمد اختصاصی حاصل از سرمایه گذاری و بازگشت اقساط وام‌ها و اخذ اجاره‌بهای خوابگاه‌های دانشجویی و در نهایت کمک و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی و خیرین از جمله منابع درآمدی صندوق رفاه دانشجویان است.

مطیعی با اشاره به شرایط خاص جامعه و دولت از لحاظ اجتماعی و اقتصادی در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تصریح کرد: با توجه به محدودیت دولت در شرایط تحریم، افزایش قیمت‌ها و هزینه‌های زندگی در جامعه و بازار و افزایش هزینه‌های رفاهی و خدمات دانشجویی، باعث شد که دست استمداد به سوی خیرین دراز کنیم.

وی با اشاره به اینکه اقدامات خیرین ریشه در باورهای دینی، اجتماعی و اخلاقی دارد، یادآور شد: از خیرین محترم در اولین قدم تقاضای بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی را داشتیم؛ در مهرماه ۱۳۹۸ طرح اولیه پیشنهاد شد، در زمستان سال گذشته در کمیسیون دائمی هیئت امناء طرح تصویب شد و در شهریورماه در هیئت امناء تصویب شد.

راه اندازی سامانه حامیان رفاه دانشجویان

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه در این راستا ۱۵ نشست با خیرین برگزار شد، خاطرنشان کرد: همچنین ۴ جلسه با معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نشستی نیز با مقام محترم وزارت برگزار شد. همچنین سامانه حامیان رفاه دانشجویان نیز طراحی و راه‌اندازی گردید.

مطیعی در ارائه گزارشی از روند انجام طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشجویی، موسوم به طرح ۳۰-۳۰-۴۰، تا تاریخ اول بهمن‌ماه گفت: تعداد خوابگاه‌های ارتقاء یافته با مشارکت خیرین، ۱۰۶ مورد است که مساحت آنها در حدود ۲۵۶ هزار ۴۷۷ مترمربع است. در حال حاضر تعداد خوابگاه‌های طرح ارتقاء که پایان یافته‌اند، ۸۳ خوابگاه است که مساحت آنها بالغ بر ۱۸۰ هزار ۶۶۶ مترمربع معادل ۷۰.۴۵ درصد کل خوابگاه‌ها است. همچنین تعداد ۲۳ خوابگاه نیز در حال تکمیل است که مساحت آنها در حدود ۷۵ هزار ۸۱۱ و برابر ۲۹.۵ درصد کل خوابگاه‌ها است.

وی در ادامه به ظرفیت اسکان این خوابگاه‌ها اشاره کرد و افزود: ظرفیت خوابگاه‌ها در طرح ارتقاء ۲۵ هزار و ۷۸۳ نفر است، که امروز ظرفیتی برابر با ۱۷ هزار ۵۲۸ نفر افتتاح می‌شود و الباقی خوابگاه‌ها برابر با ۸ هزار ۲۵۵ نفر تا اسفندماه امسال افتتاح خواهد شد.

وی در پایان به سهم مشارکت‌کنندگان در این طرح اشاره کرد و گفت: تعداد دانشگاه‌های فعال در این طرح ۳۴ دانشگاه بود و مبلغی برابر با بیش از ۲۱۴ میلیارد ریال برآورد سهم ۳۰ درصدی دانشگاه‌ها در این طرح بوده است. سهم خیرین نیز برابر با ۳۰ درصد معادل بیش از  ۲۱۴ میلیارد ریال است. سهم ۴۰ درصدی صندوق رفاه دانشجویان نیز در این طرح بیش از ۲۸۵ میلیارد ریال بوده است. پرداختی خیرین تا کنون برابر با ۱۷۰ میلیارد ریال و پرداختی دانشگاه‌ها برابر با ۲۱۴ میلیارد ریال بوده است.

کد خبر: 6737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =