تأمین‌اجتماعی مکلف به برقراری بیمه شاغلان کسب‌وکارهای مجازی است

میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر اصل ۲۹ قانون اساسی و حق بهره‌مندی همگانی از پوشش بیمه‌ای که باید با استفاده از تمامی راهکارهای قانونی، برای مردم برقرار شود، گفت: توسعه پوشش بیمه‌ای به شاغلان، مأموریت قانونی و اولویت تأمین‌اجتماعی است.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، موسوی در دهمین جلسه شورای معاونین تأمین اجتماعی بیان کرد: ما آمادگی و برنامه لازم را برای پیگیری و برقراری پوشش بیمه‌ای شاغلان کسب‌وکارهای حوزه فضای مجازی و شاغلان سکوهای (پلتفرم‌ها) مختلف این حوزه در بخش‌های مختلف حمل‌ونقل و سایر خدمات اینترنتی در دستور کار داریم.

او افزود: به صراحت اعلام می‌کنیم که بر اساس قانون به سراغ این کسب‌وکارها خواهیم رفت و نمی‌گذاریم حق شاغلان ضایع شود. کسانی که در این حوزه‌ها مشغول به کار هستند، باید خودشان و خانواده‌شان در برابر شرایط سخت، بیماری، بیکاری، ازکارافتادگی و بازنشستگی بتوانند از مواهب بیمه‌ای استفاده کنند و به همین منظور موضوع را به جدیت پیگیری می‌کنیم و به سراغ سایر بخش‌ها و مشاغل فاقد پوشش بیمه‌ای نیز خواهیم رفت.

مدیرعامل تأمین اجتماعی در این جلسه با اشاره به تکلیف اصل ۲۹ قانون اساسی در زمینه توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه گفت: بیمه حقی همگانی است و ما متکفل آن هستیم و در قبال آن وظیفه داریم. اولویت تعهدات بین‌النسلی که در سیاست‌های ابلاغی هم جزو تکالیف اصلی ماست، نه‌تنها از اولویت تعهدات به‌روز کمتر نیست، بلکه بیشتر هم هست.

او تأکید کرد: منابع پایدار را باید در خود نظام بیمه‌ای جستجو کنیم و توسعه پوشش بیمه‌ای، مهم‌ترین راهبرد و مؤلفه‌ای است که ما را به سمت پایداری منابع می‌برد. اگر با توسعه پوشش بیمه‌ای و شناسایی و بیمه اقشار جدید، نسبت پشتیبانی را به ثبات برسانیم و حتی افزایش دهیم، صمن انجام تکلیف خود در زمینه بیمه همگانی، به سمت پایداری منابع نیز خواهیم رفت.

موسوی با بیان این که در حوزه کسب‌وکارهای رسمی بالغ بر ۵ میلیون نفر بیمه‌نشده در کشور داریم، اضافه کرد: نزدیک به سه تا چهار میلیون نفر از افراد بیمه‌نشده در قالب سکوها یا پلتفرم‌های مجازی مانند تاکسی‌های اینترنتی و انواع خدمات و کسب‌کارهای اینترنتی شاغل هستند که برای بیمه شدن این گروه، نباید با توقف در تعریف روابط کار بین کارگر و کارفرما، کار را متوقف کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: بیمه کردن افرادی که در حوزه کسب‌وکارهای فضای مجازی و پلتفرم‌ها فعال هستند را وظیفه خودمان می‌دانیم و به سراغ آنها خواهیم رفت. اجازه نمی‌دهیم افرادی که در این حوزه‌ها فعال هستند از مواهب بیمه‌ای محروم باشند. افراد فاقد پوشش بیمه‌ای که در سکوهای فضای مجازی شاغل هستند باید به حق خودشان که حق بیمه شدن است توجه داشته باشند و با بهره‌مندی از حق بیمه بتوانند از مواهب آن استفاده کنند.

موسوی ادامه داد: به صراحت اعلام می‌کنیم که ما بر اساس قانون به سراغ این افراد خواهیم رفت و نمی‌گذاریم حق کسی ضایع شود. کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، باید خودشان و خانواده‌شان در برابر شرایط سخت، بیماری، بیکاری، ازکارافتادگی و بازنشستگی بتوانند از مواهب بیمه‌ای استفاده کنند و به همین منظور موضوع را به جدیت پیگیری می‌کنیم و به سراغ سایر بخش‌ها و مشاغل فاقد پوشش بیمه‌ای نیز خواهیم رفت.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی توضیح داد: باید به سمت خوداظهاری برویم و از نظر فنی و تکنیکی بستری فراهم کنیم تا خود افراد بتوانند بیمه نشدن خود را حتی با یک پیامک و بدون نیاز به مراجعه حضوری اظهار و اعلام کنند. باید از ظرفیت‌های فضای مجازی و ارتباط الکترونیک و نظارت مردمی برای توسعه پوشش بیمه استفاده کنیم.

کد خبر: 63759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =