ورود برنامه ارتقاء سلامت کارگران به مرحله سوم

معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز مرحله سوم برنامه ملی کاج(ارتقاء سلامت کارگران جامعه) خبر داد.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی "ابراهیم صادقی فر " در نشست هم اندیشی دست اندرکاران ستادی و اجرایی و اعضای گروه پروژه ملی کاج که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، هدف از این نشست را  آماده سازی و تبیین ابعاد مختلف طرح، تعیین اولویت‌ها و انتظارات و آغاز مرحله سوم آن  در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شادروان "بهزاد دماری" مدیر سابق طرح ملی کاج، بر ضرورت و اهمیت تدوام اجرای برنامه های مداخلاتی برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در محیط های کارگری تاکید کرد.

صادقی فر با ابراز امیدواری از افزایش جمعیت تحت پوشش طرح به تمام بنگاه های اقتصادی دارای ۵۰ تا ۵۰۰ کارکن، و همچنین راه اندازی خانه های بهداشت کارگری در این دسته از بنگاه ها، گسترش قلمرو طرح  به بنگاه‌های زیر ۵۰ نفر کارکن را حیاتی و مهم توصیف کرد. ‌

صادقی فر اظهار داشت: در تفاهمی که با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره  انجام شده است، توانمندسازی بهبان ها برای ارایه سطحی از خدمات روانشناختی و مشاوره ای به کارگران به صورت رایگان در سطح بنگاه ها در نظر گرفته شده است.

معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای اجرای برنامه ارتقای سلامت کارگران، تقویت تیم پروژه کاج و همچنین پایدارسازی منابع اعتباری و راه اندازی سامانه خانه های بهداشت کارگری در اولویت قرار دارد.

صادقی فر اعلام کرد: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی موضوع تبادل اطلاعات و اشتراک گذاری یافته های طرح ملی کاج را با سازمان بین المللی کار در دستور کار خود دارد.

وی تاکید کرد: مشارکت طلبی محققین و کارشناسان برای راه اندازی نهضت فراگیر ارتقاء مولفه های فرهنگی اجتماعی، برای لحاظ کردن موضوع سلامت کارگران در برنامه هفتم توسعه ضروری است.

پوشش یک هزار و ۸۰۰ محیط کار از سال ۹۶ تا ۹۹ در طرح ملی کاج

در این نشست "محمد صادقیان" مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به رویکرد اصلی طرح ملی کاج که دانش افزایی، آگاهی بخشی و اصلاح و بهبود نگرش ها و ذهنیات است، ویژگی های طرح ملی کاج را برشمرد.

وی با بیان اینکه طرح کاج امروز تبدیل به یک برنامه اجرایی و نتیجه مند شده است افزود: طی سالهای ۹۶ تا ۹۹ نزدیک به ۱۸۰۰ محل کار، تحت پوشش برنامه های آموزش سبک زندگی سالم قرار گرفته  است. ‌

وی گفت: با ارزیابی سبک زندگی کارگر، کارت سبک زندگی و موضوع مشاوره و ارجاع مورد نظر قرار گرفته است و همچنین مطابق بسته های سوم موضوع آموزش کارفرمایان برای سیاستگذاری انجام مداخلات در محیط های کاری توسط آنان(در ابعادی مثل؛ توسعه امور ورزشی، رفع تبعیض در حقوق، کاهش خشونت در محیط کار و ...) و بسته های چهارم، شناسایی افراد مصرف کننده مواد و درمان آنها در دستور کار قرار گرفته است.

صادقیان گفت:  اگرچه شیوه نامه رویارویی کارفرمایان با افراد مصرف کننده به تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر رسید اما بنا بر عللی از جمله شرایط کرونایی کشور و نیز عدم تخصیص و ابلاغ اعتبارات مربوطه توسط ستاد، پیشبرد طرح با اختلال روبرو شده است.

مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بنیان این طرح ملی بر اقدامات شناختی و  شواهد معتبر علمی مبتنی است، جامعیت خدمات و نگاه همه جانبه، روشمندی، بهره گیری از ظرفیت جامعه علمی و نخبگان علمی کشور، توجه به مشارکت ذینفعان به خصوص کارفرمایان و کارگران، پوشش محیط کار به عنوان محیطی قانونمند، بهره گیری از تجارب انباشته موجود به ویژه اقدامات پیشگیرانه در سایر محیط ها بخشی از ویژگی های آن است.

مدیر کل امور اجتماعی اظهار داشت: در سال گذشته در حوزه سلامت کارگران، دستاوردهای خوبی داشتیم از جمله اینکه با توسعه زیرساخت های بهداشتی و ایجاد خانه های بهداشت کارگری در بنگاه ها توانستیم از کارگران در برابر کرونا محافظت کنیم و همچنین برای اولین بار رتبه بندی کارفرمایان سلامت محور و تقدیر از آنان و نیز شناسایی و تشویق کارفرمایان حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی در مقابله با کرونا را در حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مقامات کشوری اجرایی کردیم.

طبق برنامه ریزی انجام شده، به زودی، تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت فرهنگی اجتماعی در راستای حفظ و ارتقاء سلامتی نیروی کار منعقد خواهد شد.

کد خبر: 22160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =