الزام تعویض اسناد دفترچهای به سندهای حدنگار
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به پایان مهلت پنجساله قانونی، هشدار داد ارائه هرگونه خدمات ثبتی به مالکان منوط به تبدیل سند مالکیت دفترچهای به سند حدنگار شده است و در صورت عدم تبدیل، افراد در هنگام معامله یا رهن ملک خود با مشکل جدی مواجه خواهند شد.

بنابر گزارش خبرگزاری مهر، اعظم قویدل، سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به ماده ۱۱ قانون جامع حدنگار تأکید کرد: مطابق قانون، سازمان ثبت مکلف بود ظرف مهلت پنج سال از سال ۹۳، نسبت به تعویض اسناد مالکیت دفترچهای اقدام کند. طبق تبصره این ماده، پس از اتمام این مهلت، ارائه هرگونه خدمات ثبتی به اشخاص منوط به تعویض سند مالکیت دفترچهای است.
وی با اشاره به مزایای سند حدنگار گفت: جانمایی و تثبیت ملک در بانک جامع کاداستر، مهمترین مزیت این اسناد است که مانع از صدور سند مالکیت معارض (تکراری) خواهد شد. ما به مردم توصیه میکنیم هرچه سریعتر اقدام کنند.
سخنگوی سازمان ثبت با اشاره به آمار گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار سند دفترچهای به صورت غیرحضوری و بدون مراجعه مالک، در بانک کاداستر جانمایی و پیشسند آنها صادر شده است. همچنین بیش از ۷۰۰ هزار سند نیز به درخواست خود مالکان به حدنگار تبدیل شدهاند.
قویدل به مشکلات فنی برخی اسناد نیز اشاره کرد و افزود: برخی اسناد دفترچهای فاقد طول، عرض یا نقشه دقیق هستند. برای تسریع در کار، بخشنامهای صادر شده که واحدهای ثبتی موظفند اگر نقشه ملک در بانک کاداستر موجود است، حداکثر ظرف ۱۰ روز کاری نسبت به صدور سند جدید اقدام کنند.
وی در پایان هشدار داد: از مردم میخواهیم هرچه سریعتر اقدام کنند تا در زمان معامله، رهن یا وثیقه ملک، به دلیل عدم ارائه خدمات ثبتی، با مشکل مواجه نشوند.
این فرآیند که به صورت غیرحضوری نیز آغاز شده است، گامی برای ساماندهی پایگاه ملی املاک کشور و جلوگیری از بروز اختلافات ملکی در آینده محسوب میشود.





