در چه صورت بورس برنده بازارهای سرمایه‌ای تا پایان سال خواهد بود؟

روز یکشنبه (۲۲ مهرماه) شاخص کل بورس با رشد هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۱۴ هزار واحدی قرار گرفت

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۹۶۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۱۴ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن اما با کاهش ۳۸۳ واحدی در محدوده ۶۹۶ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۹.۸ میلیارد ورقه سهم طی ۳۳۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۶.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای سرمایه‌گذاری غدیر ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران، معدنی و صنعتی چادرملو و فولاد مبارکه اصفهان بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت بندرعباس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۱۷ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵.۴ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۷۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای ایران‌خودرو دیزل، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت لاوان و تجلی توسعه معادن و فلزات بیشترین تاثیر منفی و نمادهای گروه پلیمر آریا ساسول، صبا فولاد خلیج فارس و خدمات بندری سینا بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. اما شاخص هم‌وزن در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود.

امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۴۰۴۸ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۵ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۳۵ درصد افزایش داشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۰۷۷ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۲۶۵ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۵۴۹ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۸۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها، نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.

ارزش صف‌های خرید ۴۶۴ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۳۳ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۶۶۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۴۷۹ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۳۸۲ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۳۵۳ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۳۲۸ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه انبوه سازی با ارزش معاملات ۸۶ میلیارد تومان (۱۱.۳ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه منسوجات با ارزش معاملات ۹ میلیارد تومان (۴.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه خدمات فنی با ارزش معاملات ۳۰ میلیارد تومان (۴.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

وضعیت بورس در ماه های آتی

با توجه به انتشار گزارش‌ ماهانه شرکت‌ها، امکان ارزیابی عملکرد فروش شرکت‌ها در صورت‌های مالی، برای ۲ فصل متفاوت بهار و تابستان فراهم شده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد اگر اتفاق عجیبی در حاشیه سود و بهای تمام شده شرکت‌ها رخ ندهد، به غیر از برخی گروه‌ها که وضعیت چندان مطلوبی ندارند، باقی شرکت‌ها تحت تاثیر وضعیت فعلی، از جریان سودآوری خوبی برخوردار خواهند بود.

در حال حاضر باید به دو نکته مهم توجه کرد. در وهله اول اکنون قیمت‌ها در مقاطعی قرار دارند که نشان‌دهنده ارزندگی سهام شرکت‌ها بوده و انتشار صورت‌های مالی، موجب ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری و ورود نقدینگی در آنها می‌شود.

در وهله بعدی، افزایش نرخ دلار نیما و نیز رشد فروش شرکت‌ها در نیمه دوم سال از اهمیت بسزایی برای بازار سرمایه برخوردار است بنابراین اگر به لحاظ بنیادی، اتفاق چندان عجیبی رخ ندهد، شاهد وضعیت خوب صورت‌های مالی شرکت‌ها هستیم که این امر می‌تواند آینده بازار سهام را تحت تاثیر قرار دهد.

در طول چند سال اخیر، قیمت تا ۱۵۰ شرکت کاهش چشمگیری داشتند که به نظر می‌رسد با انتشار صورت‌های مالی، مسیر جدیدی پیش‌روی این شرکت‌ها قرار بگیرد و شاهد رونق بورس و رشد و توسعه این شرکت‌ها باشیم. با توجه به وجود شدیدترین ریسک‌های سیاسی در ۷ ماه گذشته اما بسیاری از شرکت‌ها، توانستند بازده خوبی را در اختیار سهامداران قرار دهند.

همچنین مسایل بنیادی، تنها موضوع تاثیرگذار بر تثبیت و ادامه روند رو به رشد شرکت‌هاست، این مسئله، عاملی است که باعث تحت تاثیر قرار گرفتن جریان سودآوری و رشد شرکت‌ها خواهد شد و در صورت کنترل ریسک در بازار، جریان پول می‌تواند تعیین کننده روند بازار باشد. در این مقطع زمانی، کدال و اطلاعات منتشر شده در آن از اهمیت زیادی برخوردارند که امیدوارم، شرکت‌ها بتوانند هر چه سریع‌تر نسبت به انتشار گزارش خود در این سامانه اقدام کنند.

داده‌های تاریخی از سال ۹۴ تاکنون نشان می‌دهد؛ هر زمان دلار چند نرخی بوده، بازار سهام نسبت به سایر بازارها بازنده بوده اما در مواقعی که دلار چند نرخی نبوده و اختلاف دلار آزاد و نیما به محدوده ۱۰ تا ۱۵ درصد و کمتر رسیده، بازار در بهترین شرایط قرار داشته است.

در صورتی که ریسک‌های سیاسی و سیستماتیک افزایش پیدا نکند و اتفاق خاصی رخ ندهد و شرایط فعلی تداوم داشته باشد، به نظر می‌رسد، بازار سهام در مقایسه با بازارهای رقیب، در شش ماه دوم سال برنده جدول بازده خواهد بود.

کد خبر: 74891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =