به گزارش آتیهآنلاین به نقل از رویترز، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد، همزمان با اجرای دستورات رئیس جمهوری در حال کنارهگیری آمریکا برای کاهش سطح نیروهای آمریکایی در افغانستان و رساندن آن به ۲۵۰۰ نیرو تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱، پنتاگون برنامههای کاهش نیروها در افغانستان را تایید کرده اما همچنان دو پایگاه بزرگ خود در این کشور جنگزده را حفظ خواهد کرد.
تصمیم ماه گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری در حال کنارهگیری آمریکا برای کاهش نزدیک به نیمی از ۴۵۰۰ نیروی حاضر در افغانستان پیش از آن اتخاذ شد که رهبران ارتش بتوانند برای اجرای کاهش سطح نیروها برنامهریزی کنند و همین امر سوالات بسیاری را درباره ماموریت آتی ارتش آمریکا پس از خروج ترامپ از کاخ سفید در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ بیجواب گذاشته است.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جریان سخنرانی در اندیشکده "موسسه بروکینگز" نخستین جزئیات درباره این کاهش سطح نیروها را اعلام کرد.
وی گفت: آمریکا علاوه بر این دو پایگاه بزرگ، چندین پایگاه ماهوارهای خود را نیز حفظ خواهد کرد.
ژنرال مارک میلی افزود: ارتش آمریکا همچنین به دو ماموریت اصلی خود یعنی کمک به نیروهای امنیتی افغان که با شبهنظامیان طالبان درگیر هستند و انجام عملیاتهای مقابله با تروریسم علیه داعش و القاعده ادامه خواهد داد.
با این حال ژنرال میلی اعلام نکرد که کدام پایگاهها در افغانستان تعطیل خواهند شد و یا اینکه به دنبال خروج ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی از این کشور جنگزده چه تواناییها و ظرفیتهایی از دست خواهد رفت.
وی همچنین از گمانهزنی درباره اینکه جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا چه تصمیمی در این رابطه اتخاذ خواهد کرد، امتناع کرد.
ژنرال میلی گفت: اینکه چه اتفاقی پس از ۲۰ ژانویه رخ میدهد تماما به دولت جدید بستگی دارد.
همزمان با اینکه آمریکا برای خروج بیشتر نیروهای خود از افغانستان آماده میشود، دولت کابل و نمایندگان طالبان روز چهارشنبه به توافق اولیه برای پیشبرد مذاکرات صلح دست یافتند.
این نخستین توافق مکتوب آنها در ۱۹ سال گذشته است که به گفته ژنرال میلی مدتها به بنبست خورده بود چرا که هیچیک از طرفین درگیر نتوانسته بود در میدان مبارزه دیگری را شکست دهد.
ژنرال مارک میلی گفت: با نگاه به گذشته پی میبریم که آمریکا در افغانستان به موفقیت مختصری دست یافته است.
وی بر اهمیت مذاکرات صلح تاکید کرد اما اذعان داشت که ایده نشستن با نمایندگان طالبان و مذاکره با آنها از نظر برخی "نفرتانگیز" است.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار کرد: اما حقیقت این است که رایجترین راه برای پایان دادن به شورشها یک راهحل قابل مذاکره تشریک قدرت است.
نظر شما