۴۲ درصد نوزادان جهان به واکسن هپاتیت B دسترسی دارند

در حالی که فقط ۴۲ درصد نوزادان در جهان به واکسن هپاتیت B دسترسی دارند، در ایران قریب ۱۰۰ در صد کودکان در بدو تولد واکسن هپاتیت B دریافت می‌کنند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر رشید رمضانی افزود: ۶ مرداد ماه (۲۸ جولای) مصادف با روز جهانی هپاتیت و با شعار «هپاتیت منتظر نمی‌ماند» از طرف WHO اعلام شده است.

وی افزود: امسال سازمان جهانی بهداشت به پیشگیری از انتقال هپاتیت B از مادر به  نوزاد (EMTCT) و نیز دستورالعمل اجرایی آن تمرکز کرده است.

وی ادامه داد: بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت فقط ۴۲ درصد از کودکان درجهان، در بدو تولد واکسن هپاتیت B دسترسی دارند.

رییس اداره هپاتیت گفت: برنامه ایمن سازی ۲۰۳۰ یک چشم انداز و استراتژی بلند مدت و گسترده جهانی برای واکسیناسیون دردهه ۲۰۳۰-۲۰۲۱ ارائه می‌دهد.

دکتر رمضانی افزود: توصیه شده است که تمام کشورها واکسیناسیون را از بدو تولد تا سنین بالاتر در طول زندگی افراد انجام دهند. همچنین تمرکز برنامه بر روی پوشش واکسیناسیون بر پایه عدالت است؛ به گونه‌ای که در همه جا دسترسی یکسان به واکسن وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین آمار جهانی ۲۹۶ میلیون نفر درجهان به هپاتیت B و ۵۸ میلیون نفر به هپاتیت C مبتلا هستند.

وی اظهار داشت: سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از عفونت‌های هپاتیت B و C در دنیا رخ می‌دهد. یعنی درهر ۳۰ ثانیه یک نفر مبتلا به بیماری‌های مرتبط با هپاتیت در جهان جان خود را از دست  می‌دهد.

رییس اداره هپاتیت وزارت بهداشت درباره اقدامات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در این خصوص گفت: در راستای  برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اقدام به بازنگری برنامه حذف هپاتیت در ایران کرده و در شرایط تحریم و بحران کرونا و در بستر نظام جامع شبکه کشور با باز تعریفی در وظایف نیروهای بهداشتی ضمن پایلوت برنامه حذف هپاتیت در پنچ دانشگاه کشور، به طور همزمان از توان واحدهای مشاوره هپاتیت که هم‌اکنون در بیش از ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی راه‌اندازی شده است، برای بیماری‌یابی فعال و غیر فعال استفاده کرده است.

دکتر رمضانی افزود: بخشی از دستاوردهای مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر عبارت از بیماریابی فعال و غیر فعال و درمان رایگان بیماران شناسایی شده  با کمک خیرین سلامت و معاونت بهداشت است.

وی ابزار داشت: از آنجایی که بیماری هپاتیت B و C عمدتا در جمعیت‌های کلیدی از جمله معتادان تزریقی (PWID)، زنان آسیب پذیر (CSW) و زندانیان متمرکز است، تنها راه رسیدن به اهداف حذف هپاتیت در ایران بیماریابی فعال در این گروه‌های آسیبب‌پذیر است.

واکسیناسیون تمام کودکان و ۵۰۰ هزار بزرگسال علیه هپاتیت B

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ضمن واکسیناسیون تمام کودکان تازه متولد شده، به همت همکاران معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حدود ۵۰۰ هزار نفر از بزرگسالان در گروه سنی ۳۰-۶۵ سال علیه هپاتیت B واکسینه شدند.

رییس اداره هپاتیت گفت: باتوجه به شرایط کرونایی کشور و درگیری معاونت‌های بهداشت، این اقدام بسیار ارزشمند و درخور توجه است.

وی ادامه داد: طی تفاهم‌نامه همکاری با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ۲۴۰ هزار دوز واکسن برای کارگران پسماند و کارکنان آتش نشانی درسراسر کشور توزیع و درحال تلقیح می‌باشد.

رمضانی افزود: همچنین طی تفاهم‌نامه همکاری منعقد شده بین مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صنعت نفت کشور، جهت واکسیناسیون کارکنان این سازمان ۴۰۰ هزار دوز واکسن توزیع و افراد واجد شرایط واکسینه شدند.

دکتر رمضانی افزود: همچنین حدود ۱۶ هزار دوز واکسن به سازمان انتقال خون ایران جهت واکسیناسیون اهدا کنندگان مستمر خون و حدود ۹۰ هزار دوز به سازمان زندان‌ها در سال گذشته اختصاص یافت.

رییس اداره هپاتیت بیان داشت: مجموع تعداد موارد درمان شده هپاتیت C در مراکز خصوصی و دولتی در سال گذشته ۱۴ هزار و ۵۰ نفر است.

وی تصریح کرد: محور اصلی مبارزه با هپاتیت C بیماریابی فعال در جمعیت‌های کلیدی و درمان رایگان بیماران مبتلا و بی بضاعت است.

اختصاص حدود ۱.۵ میلیون دوز واکسن هپاتیت به گروه‌های مختلف

وی افزود: در مجموع یک میلیون و ۴۸۱ هزار و ۹۷ دوز واکسن برای گروه‌های هدف که شامل اهداکنندگان مستمرخون، زندانیان و خانواده آنها، بیماران دیابتی و دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی، آرایشگران، معتادان، پرسنل شاغل در مراکز درمانی، افراد دارای رفتارهای پرخطر، ساکنان گرمخانه‌ها و مراکز نگهداری افراد بی‌خانمان هستند، اختصاص یافت.

دکتر رمضانی افزود: موارد هپاتیت B,C کشف شده بین سال‌های ۱۳۹۳-۱۳۹۹ با کاهش چشمگیری روبروست. بیماریابی و واکسیناسیون منجر به کاهش میزان فراوانی مرگ و میر هپاتیت‌های ویروسی شده است.

وی بیان داشت: اجمالا باید گفت که برای رسیدن به اهداف برنامه حذف هپاتیت در ایران تا سال ۱۴۱۰ لازم است برای کنترل هپاتیت B به توسعه  واکسیناسیون در گروه‌های آسیب پذیر توجه شود و برای حذف هپاتیت C باید به توسعه واحدهای مشاوره هپاتیت، آموزش نیروهای بهداشتی در واحدهای مشاوره هپاتیت، اطلاع رسانی عمومی درخصوص راه‌های پیشگیری، بیماریابی فعال و درمان بیماران مبتلا و حمایت آنها تمرکز کرد.

کد خبر: 23424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =