۱۰۴۷ محموله خون در همه گیری کرونا به سیستان و بلوچستان ارسال شده است

۲۳ استان کشور از آغاز همه گیری کووید۱۹ در ایران تاکنون با ارسال ۶۳ هزار و ۴۲۸ واحد خون، یاری بخش بیماران نیازمند به خون و فرآورده‌های آن در استان سیستان و بلوچستان بوده‌اند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا شبکه ملی خون‌رسانی در همه گیری بیماری کووید ۱۹ که از ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ در ایران آغاز شد توجه ویژه‌تری به تامین خون سالم و کافی استان‌هایی که مصرف خون بالاتری دارند داشته است.

این شبکه که ذخایر خون در کشور را پایش می‌کند در تلاش است تا خون مازاد بر مصرف استان‌هایی که مصرف خون بالایی ندارند و می‌توانند نیاز خود را برطرف کنند را به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند ارسال کند و با توزیع متناسب با مصرف خون خدمات به هنگام‌تری را به بیماران نیازمند به خون ارائه دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، در برخی استان‌ها بیماران نیازمند به خون کم شمارتر هستند و از این رو نیاز کمتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند و این در حالی است که می‌توانند خون و فرآورده‌های خونی مازاد بر مصرف استان را متناسب با زیرساخت‌های موجود خود تولید کنند و به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون دارند یاری برسانند.

در استان‌های جنوبی بیماری‌ تالاسمی ماژور شیوع بیشتری دارد و وجود ذخایر خون کمتر از ۱۰ روز برای درمان و حفظ کیفیت زندگی این بیماران در این استان‌ها ضروری است.

در مجموع ۱۰۴۷ محموله خون در همه گیری کرونا به سیستان و بلوچستان ارسال شده است.

در روزهایی که کشور با اوج شیوع کرونا مواجه است به دلیل وضع قوانین محدودیت عبور و مرور از آمار مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون کاسته شده و در این شرایط  شبکه ملی خون رسانی نقش مهمی را در تامین ذخایر خون استان های تالاسمی خیز همچون سیستان و بلوچستان دارد.

دکتر بشیر حاجی‌بیگی - سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار کرد: از آغاز پاندمی کووید۱۹ تاکنون ۲۳ استان کشور در مجموع ۶۳ هزار و ۴۲۸ واحد خون را طی یک هزار و ۴۷ محموله بسته بندی شده به استان سیستان و بلوچستان ارسال کرده‌اند.

وی افزود: این تعداد محموله خون با استفاده از ناوگان حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی ارسال شده است.

حاجی بیگی با بیان اینکه از این تعداد واحد خون ارسالی ۴۹ هزار و ۵۳۶ واحد گلبول قرمز فشرده خون بوده است افزود: در این مدت ۱۳ هزار و ۹۰۲ واحد گلبول قرمز کم لکوسیت که همه آن به مصرف بیماران تالاسمی استان رسیده است به سیستان و بلوچستان ارسال شده است.

وی افزود: در همه گیری کرونا سمنان با  ۱۳ هزار و ۱۳۵ واحد خون، خراسان جنوبی با  ۱۰ هزار و ۸۴ واحد خون و تهران با  ۱۰ هزار و ۴۱ واحد خون سه استانی بوده‌اند که بیشترین تعداد واحد خون را به سیستان و بلوچستان ارسال کرده‌اند.

به گفته حاجی بیگی، استان‌های خراسان شمالی با شش هزار و ۸۴۰ واحد خون ارسالی، یزد با چهار هزار و ۷۳۵ واحد خون ارسالی، اصفهان با ۳ هزار و ۶۰۶ واحد خون ارسالی، زنجان با ۲ هزار و ۸۷۵ واحد خون ارسالی، کردستان با ۲ هزار و ۳۱ واحد خون ارسالی، کرمان با ۱۸۱۰ واحد خون ارسالی و آذربایجان شرقی با ۱۲۰۹ واحد خون ارسالی به ترتیب استان‌های رتبه چهارم تا دهم بیشترین تعداد واحد خون ارسالی به استان سیستان و بلوچستان هستند.

وی همچنین همدلی ۲۳ استان کشور برای بخشش دوباره حیات به هموطنان نیازمند به خون در استان سیستان و بلوچستان را نماد یک وفاق ملی و نوع دوستی مثال زدنی دانست.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران استان‌های مرکزی، لرستان، بوشهر، همدان، اردبیل، گلستان، گیلان، ایلام، کرمانشاه، مازندران و آذربایجان غربی را به ترتیب دیگر استان‌هایی اعلام کرد که با ارسال خون به سیستان و بلوچستان در قالب شبکه ملی خونرسانی به افزایش ذخایر خون این استان کمک کرده‌اند.

حاجی بیگی گفت: سازمان انتقال خون ایران به دور از هرگونه حواشی از آغاز تاسیس تاکنون در راستای مسئولیت و وظیفه ذاتی خود توجه ویژه‌ای به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون دارند، داشته است و خون مورد نیاز بیماران را حتی در سخت‌ترین روزهای تاریخ معاصر ایران همچون ۸ سال دفاع مقدس یا پاندمی کرونا تامین کرده است.

وی بر اهمیت حضور مستمر اهداکنندگان خون در مراکز انتقال خون سراسر کشور نیز تاکید کرد و گفت: آمار اعلام شده نشان می‌دهد که خون سرمایه‌ای ملی و مهمترین محل نگهداری آن در رگ‌های اهداکنندگان است و اهدای خون در هر کجای ایران ارزشمند و نجات بخش جان هموطنان خواهد بود.

گفتنی است مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان پیشتر با بیان اینکه در سال گذشته ۷۴ هزار و ۹۳۸ نفر برای اهدای خون به پایگاه‌ها و مراکز سازمان انتقال خون سیستان‌وبلوچستان مراجعه کردند شمار واحد های خون اهدایی در سال ۱۳۹۹ را ۵۹ هزارو ۵۷ واحد اعلام کرده است.

دکتر سهیلا خسروی با بیان اینکه این میزان اهدای خون حدود ۶۰ درصد نیاز استان را تامین می‌کند، گفته است: متوسط میانگین درخواست ماهانه خون و فرآورده‌های خونی مراکز درمانی استان ۱۱ هزارو ۸۳۴ واحد خون و فرآورده خون است.

کد خبر: 22433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 4 =