به گزارش آتیه آنلاین، در این کتاب که عنوان فرعیاش «جنگ و صلح با اینترنت، در جستجوی حافظه از دست رفته» است، مایکل هریس به بررسی یک بزنگاه تاریخی مهم میپردازد: جهان در قبل و بعد از اینترنت. او از نسل خود به عنوان آخرین نسلی یاد میکند که جهان پیش از دیجیتال شدن را دیدهاند و به یاد میآورند. سپس بدون جانبداری و با پشتوانه علمیاش به مقایسه این دو جهان دست میزند تا نشان دهد که در کدام یک خوشبختتر بودهایم؛ وقتی به اینترنت و شبکههای مجازی متصل نبودیم یا حالا که زندگی بدون اینترنت، امکانپذیر به نظر نمیرسد.
در بخشی از کتاب «پایان غیاب» میخوانیم: «تلفن همراه هوشمند دوستی بسیار بسیار مطمئنتر از یک انسان آشفتهحال و پیشبینیناپذیر مینماید. کار کردن با آن کمتر از آدمهای واقعی هول به جان آدم میاندازد ضمن آنکه عوارضی هم نظیر حالتهای روحی متغیر یا بوی بد دهان ندارد. ارتباط دلمشغولانهی ما با گوشیمان شاید وابستگی پنهانی را به ذهن متبادر کند، حال آنکه ما اغلب فراموش میکنیم که چنین عشق لطیفی به وسایلِ توی دست گرفتنیِ الکترونیکی مسبوق به سابقه است. در اصل ما دهههاست که با مهر و ملاطفت بسیار با کامپیوترها جوش خوردهایم و رابطهای متقابل داریم.»مایکل هریس در این کتاب، هم به آخرین آمار و ارقام جهانی در عرصهی اینترنت و فضای مجازی مراجعه میکند و آراء اندیشمندان علوم ارتباطات را شرح میدهد، هم به بیان احوالات و دغدغههای شخصی خود در مواجهه با فضای مجازی میپردازد. آمیزهی این دو، باعث شده است که «پایان غیاب» یک کتاب علمی خشک و بیروح نباشد، بلکه شمیمی از روایتی بیواسطه و فردی هم در آن دیده شود.
بروس گرییرسن، نویسنده و پژوهشگر، درباره کتاب «پایان غیاب» و نویسندهاش گفته است: «مایکل هریس با دقت و صراحتی مثالزدنی، مقطعی محوری در تاریخ مدرن را ثبت کرده است: قبل و بعد از شیفتگی انسان به وسایل دیجیتالی. کتابش اثری شاخص و مهم است و همچنین نشاطبخش.»در بخشی از این کتاب میخوانیم: «تلفن همراه هوشمند دوستی بسیار بسیار مطمئنتر از یک انسان آشفتهحال و پیشبینیناپذیر مینماید. کار کردن با آن کمتر از آدمهای واقعی هول به جان آدم میاندازد ضمن آنکه عوارضی هم نظیر حالتهای روحی متغیر یا بوی بد دهان ندارد. ارتباط دلمشغولانهی ما با گوشیمان شاید وابستگی پنهانی را به ذهن متبادر کند، حال آنکه ما اغلب فراموش میکنیم که چنین عشق لطیفی به وسایلِ توی دست گرفتنیِ الکترونیکی مسبوق به سابقه است. در اصل ما دهههاست که با مهر و ملاطفت بسیار با کامپیوترها جوش خوردهایم و رابطهای متقابل داریم.» مایکل هریس، اندیشمند و روزنامهنگار کانادایی، تاکنون فقط دو کتاب منتشر کرده و با همین دو کتاب تبدیل به چهرهای بینالمللی شده است. «پایان غیاب» اولین کتاب اوست که در سال 2014 منتشر شد. کتاب دیگر هریس (چاپشده در سال 2017) «تنهایی» نام دارد.
این کتاب هم با عنوان فرعی «راهنمای خلوتگزینی در یک جهان شلوغ» با ترجمه سامان شهرکی از سوی نشر خزه منتشر شده است. «پایان غیاب» در ۲۲۴ صفحه و با بهای ۴۰ هزار تومان انتشار یافته است.
نظر شما