• رشد اقتصاد و رفاه خانوار از درگاه اشتغال خانگی

    رشد اقتصاد و رفاه خانوار از درگاه اشتغال خانگی

    براساس داده‌های آماری موجود، ۳ تا ۴ درصد مجموع اشتغال کشور در اختیار بخش مشاغل خانگی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کسب و کار و تولید، این میزان قابلیت رشد تا حدود ۲۰ درصد را دارد.

  • برتری‌های کارگران مبتلا به اوتیسم

    برتری‌های کارگران مبتلا به اوتیسم

    بیماران مبتلا به اوتیسم، در بزرگسالی و هنگامی که تحصیلات خود را به پایان می‌رسانند با مشکلاتی در زمینه اشتغال مواجه می‌شوند.

  • نقش تأثیرگذار دولت و بخش خصوصی در رشد تولید

    نقش تأثیرگذار دولت و بخش خصوصی در رشد تولید

    از آنجا که شرایط ناشی از تورم در بخش فعالیت‌های تولیدی مانعی برای عدم جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه شناخته می‌شود، در نقطه مقابل، شکل‌گیری بسترهای تولید نیز می‌تواند شرایط مهار تورم را به عنوان دیگر شاخص مهم اقتصادی فراهم آورد. نکته اساسی درباره ارتباط مسأله تورم و تأثیر آن بر حوزه تولید این است که آثار منفی ناشی از وضعیت تغییرات تورمی بر فعالیت تولیدکننده و نیروی کار تأثیر خواهد داشت. در این شرایط، ضرورت کنترل یا مهار تورم از طریق سیاست‌های راهبردی اقتصاد و تولید روشن می‌شود.

  • برای رشد تولید همه نهادها باید پیش‌قدم شوند

    برای رشد تولید همه نهادها باید پیش‌قدم شوند

    مهار تورم و رشد تولید دو متغیر مهم اقتصادی هستند که باید دولت آن‌ها را در اولویت کاری خود قرار دهد. این در حالی است که مهار تورم بحث تازه‌ای نیست. سال‌هاست عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته که مهم‌ترین آن‌ها عدم سرمایه‌گذاری در بخش تولید است. در حال حاضر نرخ تولید سرمایه ثابت در ایران منفی است و این موضوع به هیچ عنوان مطلوب نیست. برای رشد تولید باید سرمایه‌گذاری در کشور در سطح وسیع انجام شود تا بتوانیم انتظار رونق تولید داشته باشیم. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی نیز باید مورد حل‌وفصل قرار بگیرند.

  • خطرات سوختگی در محل کار

    خطرات سوختگی در محل کار

    دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو، استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

  • چرا باید کارگاه‌های راکد را به تولید بازگردانیم؟

    چرا باید کارگاه‌های راکد را به تولید بازگردانیم؟

    «بازگشت به ظرفیت فراموش شده کارگاه‌های تعطیل و نیمه تعطیل» موضوعی است که به دلیل کارکرد چندوجهی در بخش‌های تولید، اشتغال‌زایی، بهره‌وری، رونق کسب و کار، توسعه سطح رفاه، کاهش نرخ بیکاری، گسترش چتر بیمه‌های اجتماعی و نهایتاً تغییرات مثبت در شاخص‌های عمده بازار کار، در ادوار مختلف مورد تاکید مسئولان و کارشناسان بوده است.

  • روابط عمومی؛ امیدآفرین در جامعه

    روابط عمومی؛ امیدآفرین در جامعه

    ۲۷ اردیبهشت روز روابط عمومی بهانه‌ای شد که به نقش کلیدی روابط عمومی در تولید عنصر حیاتی امید در جامعه نگاهی بیندازیم.

  • تاثیر متقابل رشد جمعیت و نیروی کار بر یکدیگر

    تاثیر متقابل رشد جمعیت و نیروی کار بر یکدیگر

    رشد جمعیت هدف‌گذاری شده در چارچوب سیاست‌های جمعیتی، با وجود نقش اثرگذار در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، امکان تاثیرگذاری بر تعادل عرضه و تقاضای نیروی کار و تأمین نیروی انسانی موردنیاز بازار کار را خواهد داشت.

  • کارشناسان بیهوشی، آغازکننده و پایان‌دهنده جراحی‌ها

    کارشناسان بیهوشی، آغازکننده و پایان‌دهنده جراحی‌ها

    کارشناسان بیهوشی، آغازکننده عمل‌های جراحی و پایان‌دهنده این عمل‌ها هستند. برای انجام هر عمل جراحی ابتدا لازم است تا بیماران به شیوه‌های گوناگون در وضعیت بی‌حسی یا بیهوشی قرار گیرند و این مسئولیت برعهده کارشناسان بیهوشی با نظارت متخصص بیهوشی است.

  • الزامات اجرای موفق سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

    یادداشت؛

    الزامات اجرای موفق سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

    بیش از یک سال از ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی توسط مقام معظم رهبری می‌گذرد؛ سیاست‌هایی که به‌دنبال احساس ضرورت برای انجام اصلاحات در نظام تأمین اجتماعی کشور به‌ منظور ایجاد رفاه عمومی، برطرف کردن فقر و محرومیت و حمایت از اقشار و گروه‌های هدف خدمات اجتماعی تدوین شده بود.

  • کارآفرینی و رشد تولید

    کارآفرینی و رشد تولید

    توسعه و ارتقای فرهنگ کارآفرینی در شرایط مختلفی تأثیرگذاری مستقیم بر ارتقای فعالیت‌های حوزه کار و تولید دارد. مؤلفه‌های موجود در حوزه فرهنگ کار در ارتباط با افراد نوآور، خلاق، مبتکر و مبدع باید نیروی کار را تبدیل به نیروی کارآفرین خلاق کرده و این روند در واقع به عنوان یک جریان کارآفرینی مطرح شود. از آنجا که کارآفرینی جریان تبدیل فکر و ایده به اتفاقی با خروجی مشخص محسوب می‌شود، یکی از مؤلفه‌ها و شاخص‌های اساسی فرهنگ کار در واقع ترویج خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در حوزه تولید به شمار می‌رود.

  • ۳ دغدغه مهم کارگران

    ۳ دغدغه مهم کارگران

    در هفته کارگر لازم است اشاره کنم امروزه مهمترین دغدغه کارگران، امنیت شغلی است. ما سال قبل و در شورای‌عالی کار ماده (۷) قانون کار را پیگیری کردیم، اما به نتیجه نرسیدیم؛ موضوعی که باید مجدداً مطرح و پیگیری شود. در کارهای موقت مانند یک پروژه تونل یا سدسازی که ۷ یا ۸ سال انجام آن طول می‌کشد در قانون آمده است که بعد از گذشت چهار سال از فعالیت کاری کارگر در آن پروژه، کارفرما حق به کار نگرفتن این کارگر به صورت قرارداد موقت را ندارد و موظف است تا پایان پروژه با کارگر عقد قرارداد دائم کند، اما در کارهای دائم مانند کسی که شغل آن کار در بیمارستان، شرکت بازرگانی یا اداری است در آن قراردادها ۳ یا ۹ ماهه بسته می‌شود این موضوع بزرگترین معضل جامعه کارگری است.

  • «حسِ استقلال» نیاز اساسی برای پیشرفت در محیط‌ کارِ امروزی

    «حسِ استقلال» نیاز اساسی برای پیشرفت در محیط‌ کارِ امروزی

    یکی از نیازهای اساسی انسان، این است که بتواند شاهد پیشرفت خود باشد؛ چیزی‌که در محیط‌های کارِ امروزی، کمتر دیده می‌شود. کارگری که قبلاً به کارش بسیار متعهد بوده، حالا که راهی برای پیشرفت در شغل خود نمی‌بیند، به فردی بی‌تفاوت و بی‌نظم تبدیل می‌شود.

  • زمان برای بیماران اورژانسی حکم طلا را دارد

    زمان برای بیماران اورژانسی حکم طلا را دارد

    رانندگی آمبولانس شباهت زیادی به پرستاری دارد؛ زیرا لازمه این شغل، داشتن روحیه نوعدوستی و آشنایی با اقدامات اولیه درمان است. علاوه بر آن، راننده آمبولانس باید از روحیه‌ قوی برای همراهی و کمک کردن به بیماران برخوردار باشد.

  • هفته کارگر، جشنواره‌ای برای گرامیداشت ارزش‌های کارگری

    هفته کارگر، جشنواره‌ای برای گرامیداشت ارزش‌های کارگری

     امروز نخستین روز از «هفته کارگر» است؛ هفته‌ای که در آن به نوعی جشنواره‌ای برای گرامیداشت ارزش‌های کارگران برپاست. در هفته پیش‌رو قرار است به مطالبات کارگران بیش‌ازپیش گوش فرا داده و بر اساس آن چشم‌انداز بازار کار را برنامه‌ریزی کرد.

  • علی قنبری، کارشناس مسائل اقتصادی

    علی قنبری، کارشناس مسائل اقتصادی

    برای مهار تورم در وهله نخست باید نقدینگی موجود در جامعه را کنترل کرد. در حال حاضر روزانه نقدینگی بسیار زیادی در جامعه خلق می‌شود و تا زمانی که جلوی این مسئله گرفته نشود، کنترل تورم دشوار خواهد بود.

  • جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس

    جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس

    نرخ بیکاری و تورم طی سال‌های گذشته در کشور بالا بوده است. وقتی رشد اقتصادی در جامعه وجود نداشته باشد یعنی نرخ بیکاری در جامعه بالاست. برای رفع مشکل بیکاری در جامعه باید به مقوله رشد اقتصادی در کشور توجهی ویژه کرد.

  • دو اقدام مهم برای تحقق رونق تولید

    دو اقدام مهم برای تحقق رونق تولید

    یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در بحث رونق تولید در سال جاری باید به آن توجه داشت، برداشتن موانع کسب‌وکار در فضای اقتصادی کشور است. در حال حاضر به‌رغم آنکه پنجره واحد صدور مجوزهای کسب‌وکارهای مختلف در وزارت اقتصاد با اختیارات تام ایجاد شده، اما متأسفانه برخی از دستگاه‌های دولتی همچنان راضی نمی‌شوند که به این مکانیسم ملحق شوند و کماکان آن فرایند پیچیده و طولانی اداری برای اخذ مجوز برخی از کسب‌وکارها وجود دارد. 

  • هدیه‌ای که هنوز باز نشده است

    هدیه‌ای که هنوز باز نشده است

    ویژگی‌های ساختار جمعیتی، بنیان برنامه‌ریزی‌های کلان هر کشور را می‌سازد و یکی از عوامل کلیدی در فرایند توسعه، ساختار سنی جمعیت است؛ در  تجربۀ کشورهای مختلف، توسعه اقتصادی با ساختار سنی جمعیت ارتباط مستقیم داشته است: زمانی که هرم ساختار سنی به زیر ١٥ سال (جوانی بیش‌ازحد) یا به بالای ۶۵ سال (پیری بیش‌ازحد) میل می‌کند، وضعیت «بازدارندگی توسعه» به دلیل کم شدن نیروی فعال و افزایش بار تکفل یا وابستگی جمعیتی رخ می‌دهد (اندرسون: ٢٠٠١؛ برگ:١٩٩٦؛ لی و لین: ١٩٩٤؛ عرب مازار و کشورشاد: ١٣٨٤؛ به نقل از مهرگان و رضایی، ١٣٨٨) و زمانی که نسبت سنین ١٥ به ٦٥ سال به کل جمعیت بالا باشد (که به آن پنجرۀ جمعیتی یا هدیه جمعیتی می‌گویند)، بر توسعه اقتصادی اثر مثبت داشته است (مهرگان و رضایی، ١٣٨٨:١٤٦-١٣٧).

  • تلاش یکساله دفتر امور زنان و خانواده برای اجرای سند سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

    تلاش یکساله دفتر امور زنان و خانواده برای اجرای سند سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

    امروز ( ۲۱ فروردین ماه) سالروز ابلاغ سند سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری است. در بند هشتم این سند، تحکیم خانواده و فرزندآوری به ظرافت گنجانده شده است. ارائه خدمات لازم به منظور تحقق این مهم در حاکمیت نظام جمهوری اسلامی متولیان متعددی دارد اما آنچه باید به جد در افق سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های سازمان تأمین‌اجتماعی مدنظر قرار گیرد، ارائه راهکارهای تخصصی در ابعاد بیمه‌ای، حمایتی و امدادی در راستای اجرایی‌کردن بند هشتم سیاست‌ها است.

  • سیاست‌های تأمین اجتماعی باید دغدغه دولت و حاکمیت شود

    به بهانه سالروز ابلاغ سند سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی

    سیاست‌های تأمین اجتماعی باید دغدغه دولت و حاکمیت شود

    سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی، با توجه به وضعیت جامعه ایران و مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی متعددی که وجود دارد، از هر لحاظ طرحی ارزشمند و مترقی محسوب می­‌شود که می‌تواند تحولات بزرگی را در جامعه ایجاد کند.

  • بیمارستان‌های تخصصی تأمین‌اجتماعی مرکز ارجاع بیماران

    بیمارستان‌های تخصصی تأمین‌اجتماعی مرکز ارجاع بیماران

    اداره ‌کل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران ۳۸ مرکز درمانی را در دل خود جای داده که از این تعداد، ۲۷ مرکز درمانی سرپایی (شامل دو مرکز جراحی محدود، ۱۶ پلی‌کلینیک و ۹ درمانگاه) و ۱۱ مرکز درمانی بستری یا بیمارستانی است.

  • اثرگذاری ساخت مسکن کارگری بر رفاه

    اثرگذاری ساخت مسکن کارگری بر رفاه

    آمارهای حوزه کار و اشتغال حاکی از جمعیت بیش از ۱۴ میلیون‌نفری کارگران است که با احتساب خانوار آن‌ها، بخش بزرگی از جمعیت حدود ۴۵ میلیون‌نفری تحت‌پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی را شامل می‌شوند.

  • انبوه‌سازی؛ راه‌حل مشکل مسکن در کوتاه‌مدت

    انبوه‌سازی؛ راه‌حل مشکل مسکن در کوتاه‌مدت

    سیاست‌های بخش مسکن تابع نیازهای جامعه و بازار است. با توجه به نیاز انباشته‌ای که در بخش مسکن وجود دارد، سالانه بر اساس نیازسنجی‌ها در هر استان، تعداد مسکن موردنیاز برآورد می‌شود.

  • اشتغال؛ مسئله‌ای فرادستگاهی و چندبعدی

    اشتغال؛ مسئله‌ای فرادستگاهی و چندبعدی

    عدم‌تعادل عرضه و تقاضای اشتغال و نیروی کار در فضای کسب‌وکار، در طول دهه‌های گذشته همواره احساس شده است.

  • هوش مصنوعی و کلاهبرداری‌های سایبری

    هوش مصنوعی و کلاهبرداری‌های سایبری

    یکی از مهم‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی، به‌کارگیری این فناوری در عرصه اقتصاد است. در این بین، صنایعی هستند که هوش مصنوعی در آن‌ها بیشترین کاربرد را دارد و خدمات مالی در صدر صنایعی قرار گرفته که از این فناوری نوین، بیشترین بهره را برده است. این در حالی است که صنعت ارائه خدمات مالی از مدت‌ها پیش، هدف مجرمان بوده است؛ به‌طوری که ارزش زیان جهانی ناشی از پرداخت‌هایی که به‌شکل کلاهبرداری انجام شده، فقط در سال ۲۰۲۰ معادل ۳۲.۳۹ میلیارد دلار بوده است. کلاهبرداران شیوه‌های مختلفی برای اختلال در خدمات مالی به‌کار می‌گیرند که از سرقت هویت تا تصاحب حساب و حملات هک تا جاسوس‌افزار را شامل می‌شود. 

  • لزوم گسترش خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی

    لزوم گسترش خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی

    هوشمندسازی و بهره‌گیری از ابزارهای مدرن، یکی از برنامه‌های موفق سازمان تأمین‌اجتماعی در چند سال اخیر بوده است. به‌طور مثال، طرح ۳۰۷۰ با ارائه بسیاری از خدمات به‌صورت غیرحضوری و کاهش بار مراجعه مخاطبان، به‌عنوان یکی از طرح‌های موفق در بستر الکترونیک، هوشمندسازی خدمات را برای سازمان و ذی‌نفعان آن به ارمغان آورد.

  • مولدسازی راهکار پرداخت بدهی دولت به تأمین‌ اجتماعی

    مولدسازی راهکار پرداخت بدهی دولت به تأمین‌ اجتماعی

    انباشت بدهی‌های دولت به سازمان تأمین‌اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی موضوعی است که مدتی است دغدغه مسئولان این سازمان و میلیون‌ها بیمه‌پرداز و بازنشسته و مستمری‌بگیر شده است. هر چند در سال جاری دولت مقداری از این بدهی را پرداخت کرد و دو روز پیش هم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت بدهی تأمین‌اجتماعی به بانک‌ها از سوی دولت خبر داد  اما این موضوع که  برای صندوق سازمان تأمین‌اجتماعی هیچ ردیفی در بودجه سنواتی سال جاری در نظر گرفته نشده قابل تامل و پیگیری از سوی نمایندگان مجلس است که چرا در در بودجه سنواتی سال جاری کشور ۳۲۰ هزار میلیارد تومان برای دو صندوق دولتی بازنشستگی در نظر گرفته شده اما صندوق تأمین‌اجتماعی هیچ ردیفی دربودجه سنواتی ندارد.

  • نقش خانواده در کاهش میل به جراحی زیبایی

    نقش خانواده در کاهش میل به جراحی زیبایی

    همان‌طور که این روزها شاهد هستیم اعمال جراحی و اقدامات غیرجراحی در حوزه زیبایی، روزبه‌روز در حال افزایش است، به‌طوری که این موضوع برای مردان نیز نسبت به گذشته اهمیت پیدا کرده است. از منظر روانشناختی، بدریخت‌انگاری بدن، مشکلی است که فرد مبتلا به‌شکلی وسواس‌گونه برخی از جنبه‌های بدن یا ظاهر خود را نپذیرفته یا آن را معیوب می‌داند. در نتیجه دست به اقداماتی برای پنهان‌کردن یا تغییر و تحریف آن بخش از بدن یا ظاهر خود می‌زند. در موارد شدید این بیماری، فرد پس از پنهان‌سازی و حتی تغییر با عمل جراحی، بازهم به رضایت نمی‌رسد و در فکر تغییرات بیشتر است؛ مانند باتلاقی که هرچه فرد دست‌وپا می‌زند بیشتر در آن فرو می‌رود.

  • داده‌های آماری ابزار پیشرفت کشورها

    داده‌های آماری ابزار پیشرفت کشورها

    آمار یکی از ابزارهای رشد و توسعه سازمان‌ها و نهادها به شمار می‌رود و هیچ کشوری بدون کمک آمار و تحلیل‌ داده‌ها نتوانسته به توسعه پایدار دست یابد.