• لزوم آموزش مهم‌ترین مفاهیم اجتماعی

    لزوم آموزش مهم‌ترین مفاهیم اجتماعی

    جانمایی مفاهیم تأمین‌اجتماعی در کتب درسی موضوعی بسیار مهم و قابل اعتنا است. ما معتقدیم بسیاری از مسائل و مشکلاتی که امروز پیش‌روی در سازمان قرار گرفته، ناشی از عدم آموزش صحیح، ضعف ارتقای آگاهی و نهادینه‌سازی مفاهیم مهم در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و... است.

  • پیش‌نیاز افزایش حقوق و دستمزد

    پیش‌نیاز افزایش حقوق و دستمزد

    طبق آنچه که در شورای‌عالی کار در پایان سال گذشته به تصویب رسید اگر نرخ تورم افزایش پیدا کند به همان نسبت مزد کارگران هم باید افزایش یابد و این روند یک تعهدی برای مسئولان اجرایی ایجاد می‌کند. در حال حاضر هم این افزایش اتفاق افتاده و این موضوع کاملاً واضح و مبرهن است. اساساً معیارهایی که ما معمولاً به عنوان نمایندگان جامعه کارگری در شورای‌عالی کار داریم همان سبد معیشت است که برای خانوار تهیه می‌شود و ملاک قرار می‌گیرد. از سوی دیگر نرخ تورمی که از طریق مرکز آمار نیز اعلام می‌شود نیز در محاسبات لحاظ می‌شود. 

  • جذابیت معنوی پزشکی

    جذابیت معنوی پزشکی

    ملاک انتخاب من برای تحصیل در رشته پزشکی، «علاقه» بود و با وجود اینکه در دوران تحصیلات متوسطه در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل می‌کردم اما در سال چهارم با تغییر رشته، دیپلم خود را در زمینه علوم تجربی اخذ کردم تا امکان ادامه مسیر برای تحصیل در رشته پزشکی دانشگاهی برای من تسهیل شود.

  • دلایل افزایش صادرات غیرنفتی

    دلایل افزایش صادرات غیرنفتی

     دولت سیزدهم در موضوع صادرات در سال ۱۴۰۱ برخلاف تمام مشکلات موجود جلوتر از برنامه اعلام شده خود حرکت کرد. البته بخشی از این رشد به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه تولید در جهان بود. این امر (با توجه به اینکه ایران صادرکننده مواد خام است) سود بیشتری را به کشور وارد کرد. این در حالی است که در سال جاری نیز همین مسیر رشد صادرات بر اساس گزارش‌های رسمی گمرک ادامه داشت. به نوعی می‌توان گفت، افزایش صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۱، نتیجه سیاستگذاری دولت و برگزاری منظم جلسات کمیته اقدام ارزی بود. بنابراین این جلسات و تصمیم‌گیری‌ها باید ادامه یابد.

  • ماما؛ حلقه واسط سلامت خانواده

    ماما؛ حلقه واسط سلامت خانواده

    جامعه مامایی با نقش محوری در تأمین سلامت بانوان و نوزادان، اصلی‌ترین حلقه سلامت خانواده را تشکیل می‌دهد و جایگاه حرفه‌ای آنان با توجه به سیاست‌های بالادستی از جمله «سیاست‌های کلی جمعیت» ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، بسیار برجسته است.

  • آمار فزاینده خودکشی در ایران تامل‌برانگیز است

    یادداشتی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی

    آمار فزاینده خودکشی در ایران تامل‌برانگیز است

    براساس آمار رسمی نیروی انتظامی، در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، سالانه به ‌طور متوسط حدود ۴ هزار و ۲۰۰نفر در ایران به دلیل خودکشی جان‌شان را از دست داده‌اند.

  • رتبه اول؛ خشونت خانگی

    رتبه اول؛ خشونت خانگی

    خشونت خانوادگی همواره یکی از مسائل جدی جامعه ایرانی در دوران مدرن بوده است. گستردگی توزیع آن در بین تمامی خانوادهای ایرانی از هر قشر و طبقه اجتماعی بر اساس داده‌های آماری و تجربه زیسته بر کسی پوشیده نیست. اگرچه بسیاری از یادداشت‌ها، مکتوبات و یافته‌های محققان بر رابطه معنادار خشونت خانوادگی و طبقه اجتماعی تأکید دارند، اما به نظر می‌رسد امری شایع در بین تجربه زیسته بسیاری از شهروندان ایرانی باشد.

  • سالمندی جمعیت و ضرورت خدمات فیزیوتراپی

    سالمندی جمعیت و ضرورت خدمات فیزیوتراپی

    فیزیوتراپی از علوم اصلی رشته توان‌بخشی (Rehabilitation) به‌ شمار می‌رود و می‌توان گفت این علم در بهبود هرگونه وضعیت حرکتی انسان‌ها کاربرد دارد. فیزیوتراپی همچنین در درمان عوارض بسیاری از بیماری‌ها از جمله نورولوژی، قلبی، تنفسی، روماتیسمی، پوستی، سوختگی‌ها، مشکلات کف لگن از جمله بی‌اختیاری ادراری و بیماران نیازمند بستری نقش فراوانی دارد.

  • تفاهم‌نامه‌ای برای ارائه ۵۹ خدمت توانبخشی با پوشش بیمه‌ای

    تفاهم‌نامه‌ای برای ارائه ۵۹ خدمت توانبخشی با پوشش بیمه‌ای

     طبق ابلاغیه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مردادماه سال ۱۴۰۱، مقرر شد که پس از آن تاریخ، ۷۰ درصد هزینه‌های خدمات توانبخشی به افراد معلول و کل خدمات مورد نیاز افراد اوتیسم از سوی سازمان‌های بیمه‌گر تحت‌پوشش قرار گیرد.

  • تنظیم‌گری حوزه رفاه

    تنظیم‌گری حوزه رفاه

    شورای‌عالی رفاه و تأمین اجتماعی یکی از ارکان کلیدی قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی است. این قانون که در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان حداقل خروجی مورد اجماع ارکان مختلف نظام حکمرانی به تصویب رسیده و اجرایی شد، همچنان مهم‌ترین قانون مورد ارجاع حوزه رفاه و تأمین اجتماعی کشور است.

  • طلا در مس؛ طرح‌های پیشگامانه درمانی

    طلا در مس؛ طرح‌های پیشگامانه درمانی

    خدمات سلامت متنوع و اثربخشی در حوزه «درمان تأمین‌اجتماعی» برای بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران این سازمان تولید و ارائه می‌شود که تا حدود زیادی در کاهش هزینه‌ها و ارتقای سلامت بیمه‌شدگان مؤثر است.

  • افزایش تأمین مالی از بورس

    افزایش تأمین مالی از بورس

    بازار سرمایه را با عنوان محلی برای مبادلات سهام می‌شناسند، اما در فضای اقتصاد کلان، کارکرد اصلی بازار سرمایه، تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی به‌ویژه شرکت‌های بزرگ به روش تأمین مالی جمعی (Crowd funding) است. مبادلات سهام هم در تداوم همین نقش، کارکرد پیدا می‌کند. با این حال آمارها نشان می‌دهد با وجود بهبود عملکرد بازار سرمایه در تأمین مالی تولید در دهه ۹۰ این بازار هنوز فاصله زیادی با نقطه مطلوب دارد.

  • بیشترین پاسخگویی با کمترین نیروی انسانی

    بیشترین پاسخگویی با کمترین نیروی انسانی

    اورژانس بیمارستان اولین ورودی بیماران بدحال است و در نتیجه یکی از مهمترین بخش‌های مراکز بستری را شامل می‌شود.

  • توسعه دیپلماسی مهارت؛ ضرورت فردای تربیت نیروی کار

    توسعه دیپلماسی مهارت؛ ضرورت فردای تربیت نیروی کار

    تکمیل حلقه‌های زنجیروار مهارت‌آموزی با وجود سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هدفگذاری این حوزه، به‌روزرسانی استانداردهای مهارتی، گسترش پهنه و تنوع آموزش‌های فنی، پیوند مهارت با آموزش دانش‌محور، تمرکز در مهارت مشاغل آینده، تدوین مهارت‌آموزی در محیط کار و استمرار آن، جز با انتقال تجربیات آموزش‌های فنی با دیگر کشورها ممکن نیست.

  • چرایی عملکرد نامناسب بانک‌ها در پرداخت وام

    چرایی عملکرد نامناسب بانک‌ها در پرداخت وام

    یا نهادهای مشابه به عنوان متولی سیاست پولی، بر جریان اعتبارات بانکی به نحوی است که اختیارات بانک‌ها برای تخصیص اعتبار به حوزه‌های مختلف را محدود و معین می‌کنند. به عبارت دیگر، این‌گونه نیست که مؤسسات مالی و اعتباری و بانک‌ها اجازه داشته باشند منابع مالی تجهیز شده را به هر نحوی و به هر موضوعی یا به هر میزانی که تمایل دارند تخصیص دهند. نهاد بانک مرکزی نظارت دقیقی بر تخصیص اعتبارها دارد تا مشخص شود پول‌ها به کجا می‌رود و در چه بخشی سرمایه‌گذاری می‌شود چراکه آزادی عمل بیش از حد در مدیریت جریان اعتبارات موجب کانالیزه شدن منابع مالی توسط مؤسسات مالی و بانک‌ها به سمت اهداف شخصی مالکان‌شان خواهد شد.

  • مزایای تأسیس صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی

    مزایای تأسیس صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی

    امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا شاهد عرضه روش‌های مختلفی برای جبران خدمت بازنشستگی هستیم. در این میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازنشستگی نقش محوری در حوزه سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری، اقتصاد، بازار سرمایه و مهم‌تر از همه معیشت مردم دارند. لذا دولت‌ها و همچنین فعالان بازارهای مالی توجه ویژه‌ای به این دسته از صندوق‌ها دارند. به‌طور کلی طبق تعریف، صندوق‌های بازنشستگی نهادهای سرمایه‌گذاری هستند که هزینه بازنشستگی کارکنان را پرداخت می‌کنند. وجوه این صندوق‌ها عمدتاً توسط کارمندان، کارفرمایان یا هر دو پرداخت می‌شود.

  • اثرات فناوری‌های نوین بر نظام بانکی

    اثرات فناوری‌های نوین بر نظام بانکی

    استفاده از فناوری‌های نوین اطلاعات در نظام بانکی ایران می‌تواند مزایای مهمی را برای همه ذی‌نفعان این حوزه به بار آورد؛ کمااینکه امروز این موضوع تا حدود زیادی نیز محقق شده است. نخستین اثر در این حوزه، استفاده از بانکداری آنلاین است. بر این اساس مشتریان می‌توانند از طریق وب‌سایت‌ها و برنامه‌های موبایل با بانک خود ارتباط برقرار کرده و عملیات مالی خود را انجام دهند. این موضوع شامل انتقال وجه، پرداخت قبوض، مشاهده موجودی و سایر خدمات بانکی است. این نوع بانکداری راحتی و سرعت بیشتری را به مشتریان ارائه می‌دهد.

  • پایش خدمات درمانی عاملی برای تحکیم عدالت

    پایش خدمات درمانی عاملی برای تحکیم عدالت

    پزشکان معتمد، نقش کلیدی در بررسی ارائه خدمات درمانی بیمارستان‌ها دارند. رسیدگی به پرونده‌های بستری و سرپایی اورژانس از جمله مهمترین وظایف این پزشکان را تشکیل می‌دهد که فرایند این امور ضمن حفظ منابع و مصارف سازمان، سبب شکل‌گیری درمان‌های عادلانه می‌شود.

  • نوشین راهدار- فیزیوتراپیست ارتوپدی و ورزشی

    به مناسبت روز ملی فیزیوتراپی

    نوشین راهدار- فیزیوتراپیست ارتوپدی و ورزشی

    فیزوتراپی یکی از رشته‌های علوم پزشکی است که طیف وسیعی از درمان را شامل می شود و سه حوزه پیشگیری، درمان و توانبخشی را در بر می‌گیرد.

  • جامعه از معلولان غافل شده و نیاز به تلنگر دارد

    به مناسبت روزهای جهانی معلولان کم‌توان ذهنی و جسمی حرکتی

    جامعه از معلولان غافل شده و نیاز به تلنگر دارد

    روز سی ام و سی و یک تیر ماه روز جهانی معلولان کم‌توان ذهنی و جسمی حرکتی نامگذاری شده است که طیف وسیعی از افراد دارای معلولیت را شکل می دهند.

  • صنعت اجازه رشد می‌خواهد

    صنعت اجازه رشد می‌خواهد

    در شرایط کنونی باید به این مسأله بیندیشیم بزرگترین مشکلی که صنایع مختلف با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، چیست و اینکه چه باید کرد تا رشد سالانه ۸.۵ درصدی که برای صنعت در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده، محقق شود؟ پاسخ این است اساساً رسیدن به رشدی که دولت سیزدهم در سال‌های این برنامه میان‌مدت پیش‌بینی کرده، بدون برنامه امکان‌پذیر نیست. نقش صنعت در اقتصاد ایران بسیار تعیین‌کننده است. صنعت اجازه رشد می‌خواهد و برای اینکه صنعت رشد کند باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که برق آن در فصل تابستان قطع نشود و گاز در زمستان.

  • راهکار برای کاهش ریسک بیمه‌های اجتماعی

    راهکار برای کاهش ریسک بیمه‌های اجتماعی

    به طور طبیعی هر میزان که یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی، جامعه بزرگتری را از نظر فراوانی و گستردگی تحت پوشش خود قرار دهد، توزیع ریسک را بین جامعه مذکور انجام داده و با این اقدام، میزان خطر و ریسک را به نوعی در راستای منافع دوجانبه نهاد بیمه‌ای و جمعیت تحت پوشش کنترل و کاهش می‌دهد.

  • به نشانگان اجتماعی بی‌تفاوت نباشیم 

    به نشانگان اجتماعی بی‌تفاوت نباشیم 

    این روزها اخباری می‌شنویم که خوشایند نیست، افکار عمومی را جریحه‌دار می‌کند و ذهن همه را درگیر می‌کند. اخباری از قبیل خودکشی‌های خانوادگی و گروهی که بخش عمده آن می‌تواند ناشی از فقر یا افزایش مصرف مشروبات الکلی و اتفاقاتی که در این حوزه می‌افتد، باشد.

  • شرط فرزندخواندگی، سلامت جسم و روان والدین

    شرط فرزندخواندگی، سلامت جسم و روان والدین

    در گذشته فرم‌های متعدد و با شاخص‌های متفاوتی به‌منظور سنجش آمادگی یک خانواده برای فرزندپذیری به‌ کارگرفته می‌شد. در آن فرم‌ها تأکید بر مسائل مالی بود؛ چراکه شاخص‌های عددی قابل اندازه‌گیری بودند.

  • مزایای صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی

    مزایای صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی

    هدف اصلی صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی، جمع‌آوری و سرمایه‌گذاری پول اعضا برای فراهم‌کردن منابع مالی برای زمان بازنشستگی است. اعضای این صندوق‌ها افرادی هستند که در حال حاضر یک صندوق بازنشستگی اصلی دارند (مانند سازمان تأمین‌اجتماعی یا بازنشستگی کشوری) و می‌خواهند سرمایه‌گذاری بیشتری را برای بازنشستگی خود انجام دهند.

  • هوای سرآشپزها را داشته باشید

    هوای سرآشپزها را داشته باشید

    آشپزی به‌عنوان یکی از مشاغل جذاب طرفدار بسیاری دارد؛ اما افرادی می‌توانند به‌طور جدی در این حرفه باقی بمانند که عاشق آشپزی باشند.

  • تیغ دو لبه عفونت بیمارستانی

    تیغ دو لبه عفونت بیمارستانی

    عفونت بیمارستانی، به صورت محدود یا منتشر در اثر واکنش‌های بیماری‌زایی مرتبط با عامل عفونی یا سموم آن در بیمارستان ایجاد می‌شود. عفونت بیمارستان به شرطی تایید می‌شود که باید ۴۸ تا ۷۲ ساعت از پذیرش بیمار گذشته باشد و هنگام بستری دارای علائم نهفته عفونی نباشد.

  • بیمه دندانپزشکی بر پایه پیشگیری

    بیمه دندانپزشکی بر پایه پیشگیری

    رعایت بهداشت عمومی و پیشگیری مهمترین رکن سلامت دهان و دندان به شمار می‌رود. اهمیت پیشگیری تا حدی است که باید از سنین بسیار پایین و حتی قبل از شش ماهگی کودکان که اولین دندان شیری جوانه می‌زند، رعایت شود و این مسأله‌ای است که برخی از والدین از آن آگاهی ندارند یا نسبت به آن کوتاهی می‌کنند.

  • از قطع‌شدن برق صنایع جلوگیری کنید

    از قطع‌شدن برق صنایع جلوگیری کنید

    با فرارسیدن فصل تابستان و کمبود انرژی برق در کشور، دولت و وزارت نیرو  مصرف برق کارخانجات تولید سیمان را با محدودیت همراه کرده‌اند. مسئولان صنعت سیمان و وزارتخانه‌های نیرو و صمت باید گرد هم جمع شوند و با اتخاذ تدابیر مشترک این مشکل را حل کنند. در سال گذشته چنین هماهنگی‌ای پدید آمد. امسال هم نیاز به این امر حس می‌شود.

  • لزوم حرکت سمن‌ها به سمت جوانی جمعیت

    لزوم حرکت سمن‌ها به سمت جوانی جمعیت

    سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO)‌ها گروه‌هایی هستند که حدفاصل میان مردم و نهادهای حاکمیتی قرار می‌گیرند. در آن اموری که معمولاَ توسط گروه‌های حاکمیتی خوب انجام نمی‌شود و به سرانجام نمی‌رسد، گروه‌های مردمی به‌ یاری می‌آیند و به‌خاطر نزدیکی با عموم مردم، بدون مقاصد انتفاعی، تنها در راستای تلاش‌های داوطلبانه و از سر دل‌مشغولی‌ها و دغدغه‌های خود وارد این سمن‌ها می‌شوند و آغاز به ایجاد اصلاحات و تغییراتی در جامعه می‌کنند.